Jump to content
php.lv forumi

PostgreSQL + PHP rezultātu sadalīšana lapās


chainjix

Recommended Posts

Meklēju veidu kā tieši PostgreSQL atrastos rezultātus sadalīt pa vairākām lapām - piemēram, 50 rezultāti lapā. Visur ir daudz info, kā to izdarīt ar MYSQL, bet par postgresu nekas diži daudz nav, tik count un limit laikam jāizmanto. Varbūt kādam ir kāds links, vai skripts ar paskaidrojumiem, kā to uztaisīt? Atrasto rezultātu grupēšanu lapās. :)

Ak jā, un otrs - pie reizes, kā visslabāk taisīt iespēju, kā rādīt atrastos rezultātus (piemēram, pēc datuma, nosaukuma utt.) ar linku vai kā? (un rezultātiem jābūt tajā pašā lapā) :)

Link to comment
Share on other sites

Neesmu nekad lietojis PosgreSQL, bet, spriežot pēc LIMIT un OFFSET klauzas dokumentācijas, neredzu nekādas principiālas problēmas.

Ja esi sapratis kā to dara MySQL, tad izskatās, ka ir tikai minimālas sintaktiskas atšķirības.

Kur tieši ir problēma SQLā vai kaut kur citur?

Ja citur, tad diez vai spēšu palīdzēt :)

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com/

 

P.S. Un tā kā PostgreSQL šķiet atbalsta analītiskās funkcijas tai skaitā arī agregācijas funkcijām, tad vienā vaicājumā var atgriezt arī kopējo ierakstu skaitu, kas atbilst tiem pašiem where kritērijiem. Tiesa gan šāda prasība vispārīgā gadījumā ir bezsakarīgs ātrdarbības killeris, bet nu tas jau ir cits stāsts.

Edited by Gints Plivna
Link to comment
Share on other sites

Ak jā, un otrs - pie reizes, kā visslabāk taisīt iespēju, kā rādīt atrastos rezultātus (piemēram, pēc datuma, nosaukuma utt.) ar linku vai kā? (un rezultātiem jābūt tajā pašā lapā) :)

ja ar "kā rādīt atrastos rezultātus" tu domāji "kā kārtot atrastos rezultātus"...

virs attiecīgās kolonnas vari uztaisīt, lai virsraksts ir links, uz kura uzklikšķinot, saraksts pārlādējas ar ORDER BY pēc attiecīgās kolonnas/lauka (padod parametru ?ord=lauks). otrs klikšķis uz tās pašas kolonnas virsraksta maina ASC/DESC (arī ar parametru ?ord=lauks&dir=1/0)

 

advancētākā gadījumā, kur kārtošana ir vienlaicīgi pēc vairākiem laukiem, to vieglāk būtu norealizēt ar dropdown, kurā ir iepriekš sagatavotas un fiksētas kārtošanas opcijas. bet ja vajag pavisam kruta, lai useris pats varētu brīvi izvēlēties, pēc kuriem laukiem un kādā virzienā kārtot (un vēl kādā secībā ir paši lauki!), tad priekš tā jau vajadzētu taisīt speciālu formu, līdzīgi kā filtriem

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...