Jump to content
php.lv forumi

Blekss

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Blekss

  1. Par cik esmu galīgs nejēga regulāro izteiksmju jautājumā un rezultāts nepieciešams max ātri, tad ar jautāšu tā itkā googli nepazītu.

     

     

     

    $string='kautkāds teksts <img kautkādas klases un citas figņas src="kautkāds URLis" />';

     

     

    Nepieciešams pnākt efektu, lai mainīgais $substring='<img kautkādas klases un citas figņas src="kautkāds URLis" />';

  2. Ja ātrumā pareizi sapratu, tad problēma ir tajā apstāklī, ka eb browseri 100px platam objektam maliņu liek klāt, rezultātā ja maliņa ir 25pz tad objekts aizņem 25+100+25 px, taču IE šo maliņu neliek klāt bet gan samazina pašu elementu un uz IE rezultātā platums ir 25+50+25 px.

     

    atrisināt to vardarot tā:

    1.ar conditional komentu pārbaudam vai ir ie ja ir tad elementu liekam divā kura lielums ir elementa vēlamais lielums+malas un uzstādam malas.

    2.Ja nav, tad lieku div netaisam un liekam maliņas elementam

     

    manuprāt šis ir vienkāršākais variants...

  3. Izmanto javascript. google ir pilna ar dažāiem scriptiem formu validācijai, pat pašam nebūs jāraksta. Taču šajā gadījumā cilvēks varēs atslēgt javascript un sūtīt arī tukšas formas.

     

    Otrs variants ar faila reg sākumā pārbaudi vai masīvs $_GET nav aizpildīts ar tukšumiem, ja nav - apstrādā datus, ja ir - sūti atpakaļ uz index.php padodot līzi get mainīgo ar tekstu "aizpildi visus laukus".

     

    Protams es to visu aprakstīju visai primitīvi, bet idejas līmenī tā tam būtu jāstrādā!

  4. Ķipa esmu nedaudz saacis apgūt php, šobrīd interesē kā uztaisīt elementāru forumu, ar iespēju pievienot zinju, izveidot teemu utt. Jautājums tāds - kā parasti šādas lietas tiek realizētas? Vai datubāzē katrai tēmai sava tabula? utt. ķipa kādi ieteikumi no "vecajiem vilkiem"?

     

    Varbūt kāds var iemest kādu īsti vienkāršu skriptu?

×
×
  • Create New...