Jump to content
php.lv forumi

Zefirs

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    231
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Zefirs's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Sāc ar to, ka atsvaidzini to ko jau zini PHP, HTML, JS, CSS. Kad pārzini šīs lietas, tad vari sākt mācīties freimworkus tām (piem. Laravel, SASS, Vue) Tālāk, vari pētīt citas valodas un to freimworkus.
  2. Nav tik traki ar Go darba vietām https://interum.lv/vakances , turklāt vienmēr ir opcija strādāt attālināti un pelnīt vairāk vai relokācija ārzemēm. Pēc labiem speciālistiem vienmēr ir pieprasījums. Ideālas valodas nav, katrai ir savs pielietojums. Man Go nepatīk error handlings, tādēļ gaidu v2 versijas izlaišanu. Ir vēl citi mīnusi, kuri tiek adresēti v2, bet tie mani mazāk uztrauc.
  3. Es minēju, ka sāks risināt kaut ko. Tā vienkārši legacy kodu vienā dienā nevar pārrakstīt. Parasti cenšas nodalīt sistēmas daļas atsevišķās apakšsistēmās vai mikro servisos, veco kodu refaktorēt. Dažreiz pilnīgs rewrite ir lētāks nekā censties salabot kaut ko, bet nu tas atkarīgs no projekta un finansēm. Printful gadījumā grūti spriest, sistēmu tagad tikai sāku apgūt. Vecus projektus uzturēt ir māksla. Būtu interesanti dzirdēt citu biedru pieredzi ar veciem projektiem un to attīstību un uzturēšanu.
  4. Pēc pirmajām trim dienām, kā programmētājam, secinājums tāds: 1. Cilvēki laipni un atvērti 2. Atmosfēra ir darbīga, bet bez saspringuma. Čalojošas sarunas darba vietā reti var dzirdē, visi rukā. 3. Bardaks darbu organizēšanā nav novērots. Salīdzinoši labi tiek uzņemti un ievadīti darbā jaunie darbinieki. 4. Bardaks sistēmas kodā gan pamatīgs, esmu nedaudz vīlies.. Cerams šis tiks risināts tuvākajā laikā. 5. Lai arī uzņēmums sevi prezentē kā caurspīdīgu, bet tomēr par algām ir aizliegts runāt (līgumā minēts). Tāpēc par algām noteikti vairāk varētu pastāstīt bijušie darbinieki. 6. Stāvvietas vairāk kā sajēgas. 7. Salīdzinoši elastīgs darba laiks. Daudzi arī nāk uz darbu 8, iespējams kāds nāk vēl agrāk. 8. Pusdienas uzņēmums nodrošina, patīkams bonus. Par testēšanas tīmu gan nevarēšu neko pateikt, neesmu tik tālu ticis.
  5. Desktime lietots, neredzu problēmu laika uzskaitei. Pašam pat dažreiz ir interesanti paskatīties cik daudz laika esmu veltījis un cik intensīvi ir strādāts.
  6. Šobrīd ir liels darbinieku trūkums. Uzņēmumi kas iepriekš bija pret remote tagad sāk pieņemt skarbo realitāti.
  7. Dīvaini. Es pieteicos kā full remote programmētājs. Intervijas laikā arī man teica, ka šī ir pirmā tāda full remote vakance. Pirmais mēnesis apmācībām gan uz vietas birojā būšot.
  8. Ar izaugsmi saprotu iespēju kāpt augstāk vai arī attīstīties citā virzienā uzņēmuma iekšienē.
  9. Intersē: 1. Kāda ir vadība, kolēģi, kopējā atmosfēra? 2. Kādas tehnaloģijas tiek izmantotas ikdienā? 3. Kā ar izaugsmes iespējām? 4. Vai komandējumi reāli arī? 5. Vai ir kaut kas negatīvs novērots?
  10. Vai kāds var padalīties ar atsauksmēm par darbu šajā uzņēmumā?
  11. tagā norādīts lora, vai ar to domāts LoRaWAN?
  12. Nice, būs jānotestē. Izskatās modulārāks risinājums. Arbory cms salīdzinoši jau daudzi moduļi ir iekšā, eksotiskākas lietas ārējos moduļos tiek veidotas.
  13. +1 . Atbalstāms pasākums. Saistībā ar Laravel. Drīz gaidāma stable versija Latvijā izstrādātam Open source Laravel CMS - https://github.com/arbory/arbory Izstrādā Cube systems , lēnām top arī dažādi moduļi (maksājumiem utt.)
  14. Vari neupdeitot, un backend pusē iterē pāri ignorējot kāds ir index. Pievienojot jaunu lauku,paskaties kāds ir pēdējais index un palielini pa +1 jaunajam vai arī vispār vari random unikālus indeksus ģenerēt. Risinājumi var būt dažādi.
×
×
  • Create New...