Jump to content
php.lv forumi

F3llony

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    1,353
  • Joined

  • Last visited

About F3llony

  • Birthday 07/02/1991

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

F3llony's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Community Answers

  1. IMO @codehighrigapārprata oriģinālrakstu, kur runa iet par itkā-pārdots-par-mikroservisiem-bet-realitātē-distributed-monolitiem. T.i. tā vietā lai būtu a) mikroservisi vai b) labi organizēts, modulārs monolits, Tu attopies pie sasistas siles un 100 de-facto monolitiem.
  2. Šitie intrusīvie time trackeri (vai vispār kaut kādi time trackeri) ir "instant deal breaker", vismaz man. Tas nozīmē to, ka uzņēmums neuzticas saviem darbiniekiem un nepastāv darba kvalitātes kontrole. Un ja pastāv, tad šādi tūļi nav nepieciešami jebkurā gadījumā. Also, es saprotu ka LV pamatā nevienam ne bū ne bē, bet es ļoti apšaubu ka ES kāds šitādus tūļus pacietīs. ES darbiniekiem ir tiesības uz "privāto dzīvi darba vietā". IT sistēmas var vai nu aizliegt lietot ar darbu nesaistītiem mērķiem vispār, vai nu jābūt "acceptable use policy". Jebkurā gadījumā, šāds monitorings var notikt tikai ar darbinieka piekrišanu, un "līdzsvaroti". Piemēram, skrīnšotot un keylogot darbiniekus vispār ir aizliegts, ja ir acceptable use policy. Ja nav - veiksmi atrast kādu, kas strādās, jo uz kaut kādu superfluous monitoringu te cilvēki pārsvarā šņauc degunu. :)
  3. >:( Tas gan jau kāds joks ir, ne? Ne? Man bija iekritis kādu brīdi atpakaļ piedāvājums no Printful, ofisam te pat Barselonā. Gribējās jau apsvērt, kazi būtu interesanti, bet tīri PHP darboties, web lapas utml brīnumus taisīt, "meh" ((c) nice1) ... Kur nu vēl uz Yii un Laravel.
  4. Cilvēce vienkārši vēl nav gatava dzīvot. Varbūt pēc gadiem 100-200 sapratīsim, ka visas šīs sistēmas neder nekam, valstis un patriotisms ir novecojusi iekārta, tā pat kā sociālisms un kapitālisms - novecojušas ideoloģijas. Tas ir, ja pirms tā laika mūs visus nafig nenosvilinās Putins, Tramps vai Xi Jinpings ar savu kodolarsenālu. Retrospektīvā, interesants bija laiks, kad ar putām uz lūpām tā vien nesos aizstāvēt Latviju un latviskās vērtības. Kāda velna pēc, gan vairs nesaprotu, un iemeslu arī vairs neatceros. Laikam ieaudzināts, himnu dziedāt, karodziņus vicināt. Nevienu gan tas īsti neinteresē. Nevienam tas arī īsti nav vajadzīgs.
  5. F3llony

    Padalos

    Acīmredzot kaut kas ir mainījies pēdējo gadu laikā, pirms gadiem 4 privātpersona apdrošināšanu vispār Latvijā nopirkt nevarēja pat gribot, vienīgais bērniem bija civil liability apdrošināšana un tas arī viss. Gribi veselības apdrošināšanu, tikai caur darbu. Un arī tagad diez vai privātajiem ir pieejami tie paši vai pat tuvu plāni, kas lielajiem uzņēmumiem. Man sanāk kaut kur 1700 gadā veselības apdrošināšana, pilnībā apmaksāta ar visu dental un optometriju. Par cenām, uzņēmumiem noteikti ir lētāk kā privātajiem - economies of scale, tā teikt.
  6. F3llony

    Padalos

    @codez ir bezjēdzīgi te kaut ko salīdzināt šādā veidā. Vismaz ārpus LV, un dažās kompānijās arī LV, gandrīz vienmēr līdzi nāk privātā veselības apdrošināšana klāt valsts sociālajam nodrošinājumam. Es humora pēc uzmetu aci savai apdrošināšanas lapai, visas operācijas + vēl kaudze, apnika pat lasīt, ko ieliki augstāk, man ar apdrošināšanu maksā tieši un precīzi $0. Tā Latvijā pat gribot īsti privātpersona nevar pati sev apdrošināšanu nopirkt... Nemaz nerunājot par atļaušanos.
  7. Disclaimer: es apguvu kad jau biju uz vietas, pamazām, palēnām. Pirms braukt sapratu nu tik daudz, kā no Meksikāņu tele-novelēm :D Pa lielam, visi "modernie" uzņēmumi EU ir apskārtuši, ka EU darbinieku migrācija ir visur, un talants nav piesiets konkrētai valstij. So pa lielam, vienalga kāda valsts valoda, liela daļa strādā angliski.
  8. Deployer ir masīvs mēsls. Un dev toolkitam produkcijā nav vispār ko meklēt.
  9. http://www.fabfile.org/ http://docs.fabfile.org/en/1.13/api/contrib/project.html https://github.com/Addvilz/hemp Uzraksti mazu deploy skriptu. Clone master iekš /tmp, sainstalē dependencies, sapako web failus nu un visus citus darbus. Tad izdzēs lieko un push uz production.
  10. Nē, Tevi sauc Maksims/Sergejs vai nu kā Tevi tur, un Tu strādā Garmtech. Jo neviens cits pie pilna saprāta esošs indivīds Garm huiņu nevienam nespamotu. Būtu labāk skrūvējuši tos Intel Kartupelis bāzētos serverus kas tur pagrabā mētājas ar tādu pašu degsmi kā cirtuši augšā šitās spamiskās figņas. Klauni.
  11. Tas jaut tomēr atkarīgs no klienta un banera prasībām.
  12. Pro prasa 50-70 eur stundā, un uz augšu... :)
×
×
  • Create New...