iall Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Iešāvās galvā doma par "Maintenance mode" ,jebšu - "Lapa pašlaik nedarbojas ,pienāc vēlāk". Man viss glabājas DB ,attiecīgi vai es varu darīt tā ,ka - es izveidoju lauku "maintenance" un default value 0 ,bet tad ja value ir 1 ,tad parāda ziņojumu - "Lapa pašlaik nedarbojas ,pienāc vēlāk" un tā cenšoties iet jebkurā lapā. Vai tas būtu optimālākais? Link to comment Share on other sites More sharing options...
black Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Diez vai tas būtu labākais. Tas nozīmētu, ka katras lapas parādīšanai vajadzīgs vismaz viens papildus SQL kverijs. Var jau neškist daudz, būs jau vēl visādi kveriji (sesijas, ja sesijas glabā DB), raksti, utt. Pie tam, brīdī kad kaut ko labosi (piemēram, mainīsi tabulas datubāzē) pati datubāze var nebūt pieejama. Iesaku izmantot kaut ko vienkāršāku, piemēram, uz brīdi, kamēr labo lapu, pamaini Apache konkfigurāciju, aizstājot index.php (vai ko nu Tu lieto) ar site_down.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
iall Posted February 26, 2008 Author Report Share Posted February 26, 2008 Ir ir apache! Respektīvi es aizstāšu index.php ar site_down.html ,bet pieņemsim ejot "urlis.lv/archive.php ?" ,kas tad notiks? Link to comment Share on other sites More sharing options...
black Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Man vislabāk patīk index.php taisīt kā Controller, kurš iekļauj vajadzīgo lapu atkarībā no tā, kādi parametri saņemti. Tavā gadījumā vari izmantot mod_rewrite, lai visi pieprasījumi ietu uz site_down.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
iall Posted February 26, 2008 Author Report Share Posted February 26, 2008 Skaidrs ,paldies :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joyride Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Es daru tā, ka man ir pamata konfigurācijas masīvs $CFG, kurā glabājas DB uzstādījumi utml. Tajā pašā masīvā izveidojam jaunu elementu: $CFG['maintenance'] = false; un kodā attiecīgi: if($CFG['maintenance']) { die('Tiek veiktas izmaiņas, pienāciet vēlāk!'); } // ... šeit iet tālāk tavs kods ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iall Posted February 26, 2008 Author Report Share Posted February 26, 2008 Paldies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts