Jump to content
php.lv forumi

Datubāzes paroles nomaiņa(drīzāk pirmā parole)


JanisZ

Recommended Posts

Tātad, internetā atrastajos aprakstos par wamp paketi parasti visi piemēri un apmācība ir priekš Wamp 5. Man ir Wamp 2.0a (man radies iespaids, ka Wamp 2.0a ir jaunāka pakete un tur tie setingi automātiski iestatās instalējot).

Savulaik mainīju php.ini, lai varētu skatīties kļūdas kā rezultātā, pēc Wampa restarta, dabūju kaut kādas tur DLL bibliotēkas pieslēgšanas kļūdu, palaižot Wamp serveri. Var jau būt, ka kā iesācējs kaut ko sačakarēju vienkārši tai failā, ne tur izmainot.

TOmēr patiesi kļūdas man sāka uzrādīt pēc tam, kad UNICODE nomainīju uz UTF-8 un pārinstalēju Wampu viss strādā, pez php.ini izmainīšanas.

Tagad, kad esmu sācis pamazām apgūt datubāzes (datubāzes ir pieslēgtas ieraksti un atvēršana ir jau izmēģināta), ja es tagad savā Wamp versijā mainīšu paroli datubāzei vai man tā būs jāieraksta tai Config myphp (īsti neatceros nosaukumu). Jeb tomēr manā Wamp relīzē tas viss notiks automātiski? Protams varu mēģināt veco labo zinātiskā VTIKA metodi, bet nu labāk tomēr patīk SENSEJU dzīves izklāstsus paklausīt. Tā kā tagad dzīvojos bez paroles.

Huh ... netiesājiet bargi:)

Link to comment
Share on other sites

Nu phpMyAdmin man vismaz pie pieslēgšanās prasīja ievadīt lietotāju un paroli. Tādēļ, ja nomainīsi kādam MySQLa lietotājam paroli, tad nākošreiz slēdzoties klāt vajadzēs izmantot jauno paroli - tas arī viss.

Ja Tev sataisīts, ka automātiski pieslēdzas datubāzei, tad droši vien jālabo kaut kāds config fails, tam phpMyAdminam, lai ierakstītu pareizo tabulu.

Link to comment
Share on other sites

Sāls jau ir tajā, ka tajā Wamp 5 atšķirībā no mana Wamp 2.0 tā failu un direktoriju struktūra ir mazliet savādāka. Līdz ar to tie apraksti īsti neklapē kopā. Bet nu, kas meklē, tas atrod. Būs jāiemēģina roka arī ar to atsevišķo daļu stiķēšanu kopā, kas dota AndraP aprakstā.

Link to comment
Share on other sites

ParADoX, ko tu melss, no http://en.wikipedia.org/wiki/GUI:

 

A graphical user interface or GUI (IPA: /ˈɡuːiː/) is a type of user interface which allows people to interact with a computer and computer-controlled devices. It presents graphical icons, visual indicators or special graphical elements called "widgets". Often the icons are used in conjunction with text, labels or text navigation to fully represent the information and actions available to a user. But instead of offering only text menus, or requiring typed commands, the actions are usually performed through direct manipulation of the graphical elements.

 

Nekur neredzu, ka būtu teikts, ka GUI obligāti ir standalone os aplikācija.

Link to comment
Share on other sites

Ai, nu matu skaldīšana :D

ParADoX, izmantojam gan GUI, gan neGUI rīkus.

phpMyAdmin bieži ir vienīgais pieejamais pie hostotāja (un, jā, vispareizāk ir neļaut datubāzei pieslēgties attālināti, ja vien tas nav nepieciešams pašas webaplikācijas darbībai), tādēļ citas lietas var nebūt pieejamas :)

Link to comment
Share on other sites

andrisp, ja jau mēs piesienamies vārdiem tad ar "MySQL GUI Tools" es domāju programmu paketes nosaukumu, nevis aprakstu. Whatever

 

Runājot par tēmu (autoram) phpmyadmin cik atceros atbalsta trīs atentifikācijas veidus - cookies, config un vēl kādu [īsti neatceros]

Ja tev tas ir config, tad noteikti būs jālabo config fails, bet ja tas ir cookies, tad nekas nav jālabo..

 

Aleksejs jau augstāk izskaidroja, kā abi darbojas :)

Edited by ParADoX
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...