rausis Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 (edited) Lapā ir divas valodas, lapas administrators var administrēt jaunumus/sadaļas, vajag izdarīt tā, ja lapā ir uzlikta lv valoda, tad visas sadaļas un janumi ir lv valodā, attiecīgi tāpat arī ar rus valodu. Es daru tā: if ($valoda == 'lv') { te viss ir no db news_lv tabulas } elseif ($valoda == 'rus') { te viss ir no db news_rus tabulas } Cik šis variants ir pareizs, varbūt to var kaut kā labāk izdarīt? Ja lapa būtu statiska, bet pievienošanas/rediģēšanas funkcijām, tad viss būtu viegli saliekams pa lang failiem un miers, bet ar db jau tā grūtāk piekš manīm. Esmu php iesācējs, vēl buros pa manuāļiem... :) Paldies! Edited January 27, 2008 by rausis Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Nu ja jau strādā, tad jau ir pareizs. ;) Vienīgi izskatās, ka tu varbūt nevajadzīgi dublē kodu. Dari tā, ka vispirms skripta sākumā nosaki kāda valoda izvēlēta un tad tālāk, tipa: $sql = "SELECT * news_".$valoda." WHERE bla bla"; Tad reāli visām valodām būs viens kods. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rausis Posted January 27, 2008 Author Report Share Posted January 27, 2008 Paldies, tā arī darīšu.. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
osk Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Man tikai liekas, no paranojas viedokļa to "$valoda" vajadzētu aizsargāt, lai nevarētu lauzt db Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 osk, protams. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 pārbaudi vai $valoda satur atļautās vērtības un viss kedās Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts