Jump to content
php.lv forumi

kā īsti darbojas RSS?


DMG

Recommended Posts

Zinu tūlīt sāksies meklē googlē utt, bet nespēju es neko tur saprotamu atrast. Daudz dažādi apraskti kā lasīt tos RSS jaunumus no visādām interneta lapām, bet neko kā pašām uztaisīt, lai kāds varētu no manas lapas lasīt tos RSS jaunumus. Gribētos vispār uzzināt, kas tieši ir nepieciešams, lai es savā mājas lapā uztaisītu RSS?

Cik saprotu, tad visu to RSS jaunumu informāciju satur viens dokuments, bet kā tālāk šī informācija nokļūst piemēram draugiem.lv pie tiem RSS jaunumiem?

 

Īsāk sakot ja kāds zin pastāstiet kaut nedaudz, kā tā lieta darbojas un, kas nepieciešams, lai savā mājas lapā izveidot tos RSS jaunumus.

Link to comment
Share on other sites

Tad kas sanāk man tik vien ir vajadzīgs kā izveidot to dokumentu kurš sākas:

<?xml version="1.0"?>

<rss version="2.0">

<channel>

...

utt

 

Un viss? Vairāk pilnīgi nekas nav vajadzīgs lai padotu uz lasītāja to RSS reader manas ziņas?

Link to comment
Share on other sites

A kā to failu veido? Viņu var veidot ar piemēram:

$ourFileName = "testFile.xml";

$ourFileHandle = fopen($ourFileName, 'w')

 

Un pēc tam ierakstīt attiecīgās rindiņas kas man vajadzīgas vai tomēr to jāveido ir savādāk ?

Link to comment
Share on other sites

Paulinjsh, pastāsti lūdz nedaudz sīkāk par to ko teici! Es apskatijos te pāris RSS un nekur šād rindiņu neredzu :/ Un ko īst nozīmē tas rel="alternate" ?

Arī boot.lv RSS saturā šādu rindiņu nekur neredzu :/

Link to comment
Share on other sites

Tas link tags iet iekš web lapas nevis paša RSS faila.

 

Tas ir paredzēts, lai pārlūki automātiski varētu detektēt, ka saitam ir pieejams RSS. Un parādīt ikoniņu kaut kur, kā jau tu droši vien būsi ievērojis, ja izmanto FF vai IE7.

 

Un tas alternate, ja nemaldos, nozīmē "alternatīvais kontents".

Link to comment
Share on other sites

tas pārlūkiem, kuri atbalsta rss (ff, ie7, opera), ļauj automātiski atrast un atrādīt, ka lapai ir pieejams RSS (oranža RSS ikona adrešu joslā). par alternate vaicā tantei un viens no pirmajiem linkiem http://microformats.org/wiki/existing-rel-values Andrsip pasteidzās ;)

Edited by Paulinjsh
Link to comment
Share on other sites

Ā paldies! Tagad sapratu visu!

Vienīgais gribēju zināt. Tam nav nekādas atšķirības vai tas links būs uz php, kurš ar echo palīdzību visu parādīs vai uz jau gatavu xml dokumentu?

Vienkārši skatos visiem, kas izmanto RSS links ir uzreiz uz xml, bet man vieglāk būtu ar to php darboties itkā :? Ja nav atšķirības, tad kāpēc visi izmanto uzreiz xml? Tur kādas priekšrocības ir vai kas?

Edited by DMG
Link to comment
Share on other sites

Atšķirība būs tikai serverim - cik liela noslodze ir servējot statisku failu vs dinamiski ģenerēt ar php. Klienta galā nekādas atšķirības nav.

Priekšrocība xml failam ir servera noslodzes ziņā - tā ir mazāka. Jo RSS viena no priekšorcībām jau tieši ir mazāka noslodze serverim, jo klients nevelk visu lielu lapas saturu. Tāpēc pie sava bloga/lapas kautkāda jauna raksta uztaisīšanas vari palaist funkciju, kas uzģenerēs rss saturu un ieseivos xml failiņā.

Link to comment
Share on other sites

sk - es tieši gribēju zināt kāpēc mobilās lapas pārsvarā tiek taisītas ar xml :)

Bet ja runājam par to lapas ģenerēšanu. Gadijumā ar to on-the-fly metodi nebūs tāpati servera noslodze, kas ar php? Viņam tak vienalga ar JS nākas ielādēt to php, kurš attiecīg padod datus kādus izvadīt Javaskriptam. Vai es tomēr maldos?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...