Wuu Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 <?php $dirContent = scandir('share'); while (list($key, $val) = each($dirContent)) { if ($val == *.jpg) { echo $val;<br> } } ?> $val == *.jpg kā lai salīdzina vai array galā ir jpg? Meklēju jau kādu stumdu ,nevaru iebraukt! Atradu tādu similar_text ,bet zinu ka tak var kaut kā pa prastam :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 bāc, takš ielūkojies manuālī pie funkcijas .. .tur dafiga piemēru http://lv.php.net/manual/en/function.scandir.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuu Posted January 13, 2008 Author Report Share Posted January 13, 2008 (edited) bāc, takš ielūkojies manuālī pie funkcijas .. .tur dafiga piemēru http://lv.php.net/manual/en/function.scandir.php Nu kāds sakars ar scandir man vajag slaīdzināt vai xxx.xx ir beigās .xx nevis .xy un viss! Protams es varētu izmantot tās garās funkcijas ,BET KAM TAS VAJADZĪGS ja vienkārši var salīdzināt array ar tekstu un viss <?php $dirContent = scandir('share'); while (list($key, $val) = each($dirContent)) { if (preg_match('#\.jpg$#i',$val)) { echo $val; } } ?> Re kur maziņš manuāla visi gari :) Edited January 13, 2008 by Wuu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Nu, ta problēma atrisināta? Var slēgt ciet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Kārtējo reizi šaujam ar liegabalu pa zvirbuļiem... (regexpi). if (substr($val, -4) == ".jpg") { echo $val; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 (edited) Nu kāds sakars ar scandir man vajag Pirmkārt, sakars ir tāds, ka PHP manuālī pie f-jām parasti ir N-tie piemēri. jebkuram koderim ir jāmāk izmantot manuāļa spēku. Otrkārt, es jau pat nerunāju par to, ka katram sevi cienošam programmētājam ir jāmāk salīdzināt/meklēt stringus bez citu palīdzības. salīdzināt array ar tekstu Un tagad padomā, ko tu pateici... Edited January 14, 2008 by Delfins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuu Posted January 15, 2008 Author Report Share Posted January 15, 2008 (edited) Pirmkārt, sakars ir tāds, ka PHP manuālī pie f-jām parasti ir N-tie piemēri. jebkuram koderim ir jāmāk izmantot manuāļa spēku.Otrkārt, es jau pat nerunāju par to, ka katram sevi cienošam programmētājam ir jāmāk salīdzināt/meklēt stringus bez citu palīdzības. Un tagad padomā, ko tu pateici... Man biki jūk es pirmo ko iemācījos bija kāda spēļu servera valodu :( Tur viss tas ir vienkāršāk :P tur tas izskatītos šādi if strmatch($val,*.jpg) un viss nekādu -4 un vel nez kādu tekstiņu :) Tāpēc nevarēju iebraukt ,būros caur manuālu kā traks! Bet neko kas ņem un prasti salīdzina neatradu :( Ar par manuāļu spēku neizteikšos tur daudz kā lieka parasti ir un kodu pat tāds muļķis kā es var saprast ka manā gadījuma vajadzēja kaut ko prastu :) Edited January 15, 2008 by Wuu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 tur daudz kā lieka parasti ir kamēr tu tā teiksi, būsi slikts koders, n00bs vai vēl sazin kas... paaugsies, iespļausi pats sev sejā par šiem vārdiem. Visstulbākā iesācēju kļūda, uzreiz meklēt 1:1 tādu pašu f-ju vai taisīt topiku, nevis atvērt attiecīgo nodaļu iekš manuāļa ("String funkctions" -> iziet cauri f-ju sarakstam, moš kas ~līdzīgs trāpīsies) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuu Posted January 15, 2008 Author Report Share Posted January 15, 2008 nevis atvērt attiecīgo nodaļu iekš manuāļa ("String funkctions" -> iziet cauri f-ju sarakstam, moš kas ~līdzīgs trāpīsies) Bet es jau tā arī izdarīju :) Tur vienkārši nav tas ko es meklēju! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 Kā nav? Kas tad ir tas mans parādītais substr? PHP manuālī par substr ir teikts: "substr — Return part of a string" no http://lv.php.net/manual/en/ref.strings.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
mounkuls Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 $extension = substr($filename,-3); Tik vienkarsi tacu tas ir... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 mounkulis, kāda jēga postēt tieši to pašu, ko kāds jau šajā threadā ir iepostējis ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiTrino Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 (edited) Bet es jau tā arī izdarīju :) Tur vienkārši nav tas ko es meklēju! strstr — Find first occurrence of a string http://lv.php.net/strstr interesanti, kā tad tu meklēji. Filename salīdzināšanai un paplašinājuma noteikšanai neder, bet kaut kāds similar_text ir. Edited January 16, 2008 by NiTrino Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 (edited) ja nepieciešams noskaidrot vai tāds strings atrodas kādā stringā, tad strstr vietā izmantojam strpos, jo tas ir ātrāks un izmanto mazāk resursu Edited January 16, 2008 by Paulinjsh Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Paulinjsh: strpos būs lēnāk nekā vienkārši paņemt stringa pēdējos 4 simbolus un tos salīdzināt. strpos darbosies O(n) laikā, bet 4 simbolu paņemšana O(1) laikā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts