Sasa Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Ir gatava tabula ar lauku "Kods" un tagad radās vajadzība šo lauku update'ot uz jaunu vērtību, ja tā lauka vērtība ir 'Korpus' -> aizvietojam ar web lapā ievadīto vērtību (lejup krītoš saraksts). vērtība ir 'Fasāde' -> aizvietojam ar web lapā ievadīto vērtību (lejup krītoš saraksts). Tabulā zem "Kods" tā arī ir 'Korpus','Fasade'. UPDATE Query3 SET Kodi = document.getElementById('materials_lks').value WHERE Kodi = Korpus <- mans varinats vai nostrādās nezinu tagad nevaru paskatities, gribēšu šo pielietot uz ms access db doma'ju, ka tur tiek izmantots kaut kāds mssql un ar Update nevajadzētu rasties problēmām! Izsaukt es mācēšu, tik tagad vajag query'iju strādājošu: 'dzest jau izveletos izstradajumus Set conn = CreateObject("ADODB.Connection") 'Connect to the database strConnect = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\web_katalogs\Katalogs.mdb" conn.Open strConnect StrSQL = "DELETE pas.Kods, pas.Skaits FROM pas" Set rs = conn.Execute(StrSQL) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Kur problēma ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 es nezinu kā ir ar tiem mainīgajiem vai tā varu paķert kādu no JS mainīgajiem un grūst viņu iekš DB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Vai tu saproti, ka SQL teikums ir strings, kas tiek sūtīts SQL serverim? Un vai tu zini, ka stringu var konkatenēt kopā no daudziem citiem stringiem? var a = "strings1"; var b = "UPDATE x = "; var c = b + a; alert(c); // parādīs uz ekrāna "UPDATE x = strings1" (bez pēdiņām) Mani, ja godīgi, šādi tavi jautājumi ļoti izbrīna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted January 11, 2008 Author Report Share Posted January 11, 2008 bet principā šis query nostrādās kā es esmu ieplānojis, ja neskaita to ka tur ir JS vērtība (sataisīšu tā ka padosies strings): UPDATE Query3 SET Kodi = [vērtība pret kuru es gribu nomainīt 'Korpus' vertību] WHERE Kodi = Korpus Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Tas ir jautājums, vai kā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted January 12, 2008 Author Report Share Posted January 12, 2008 hmmm ... tagad kaut ko nesaprotu. Šo Update query var pielietot tikai uz Tabulām??P amēģināju jau uz izpildīta Querija, tam kaut kas nepatika negribēja updatot laukus! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 A ko tad vēl tu gribi apdeitot, ja ne tabulu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted January 12, 2008 Author Report Share Posted January 12, 2008 sākumā jau domāju apdeitot jau izpildīto queriju, lai mazāk problēmu būtu! Tagad jādomā ka sataisīt tā, lai oriģinālās tabulas dati netitu mainīti, bet atiecīgajās vietās es redzētu citus ierakstus! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 (edited) Kverijs ir tikai teksta strings, ko tu padod datubāzei. Tagad jādomā ka sataisīt tā, lai oriģinālās tabulas dati netitu mainīti, bet atiecīgajās vietās es redzētu citus ierakstus! Tu varētu izmantot sesijas, bet cik noprotu, tev tur kaut kāds ļevais risinājums, ka tas arī nebūs iespējams. Vari vienīgi atkal ar ActiveX palīdzību infu glabāt iekš faila uz klienta datora. Edited January 12, 2008 by andrisp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints Plivna Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 sākumā jau domāju apdeitot jau izpildīto queriju, lai mazāk problēmu būtu! Tagad jādomā ka sataisīt tā, lai oriģinālās tabulas dati netitu mainīti, bet atiecīgajās vietās es redzētu citus ierakstus! Mhmm varbūt izlasi ko SQLs kā tāds nozīmē un kādi ir SQLa teikumi http://datubazes.wordpress.com/2007/10/11/kas-ir-sql/ un tad tai saitā ir arī tāda lapa datubāzes iesācējiem, kas tev varētu noderēt... Ja nepatīk attiecīgasi saits, tad pameklē googlē, bet kaut kāda pamatinfa par skādi nenāktu ;) Gints Plivna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted January 13, 2008 Author Report Share Posted January 13, 2008 Izdomāju ka sataisīšu jaunu tabulu (caru SQL'u) tad tajā tabulā iegrūdīšu datus, izmainīšu tos un tad izvadīšu jau no jauizveidotās tabulas kurā tie dati ir izmainīti! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Sasa - tu tur veido pamatīgas šausmas. Es neapskaudīšu to cilvēku, kuram nāksies pēc tevis uzturēt vai modificēt to sistēmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted January 13, 2008 Author Report Share Posted January 13, 2008 Bet savādāka risinājuma ta nav, lai originālos ieejas datus nemodificējot atskaitē izvadīt modificētus, risinājums ieviest vēl vienu papildu tabulu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Selektos var arī izmanto IF un CASE izteiksmes, kas atkarībā no nosacījuma ņems vienu vai citu vērtību. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts