Jump to content
php.lv forumi

kam sūdzēties par urķēšanu?


Kristabs

Recommended Posts

tomēr jāpiekrīt v3rb0, man arī patīk to darīt. un varu apgalvot, ka tādu lapu pilns latvijas internets. pat nopietnām organizācijām.

 

par javascriptu un injekcijām, tad es varu tas arī nejauši ierakstīt. un tev tas ir jāparedz, nevis man. jo sanāk, ka es vainīgs, ka lietoju tavu caurumaino resursu.

jābrauc sist? pašu jāatdauza par neprofesionālizmu un par mūsu profesijas kvalifikācijas bojāšanu.

 

un par desu tev galīgi nepiekrītu, desu nevar paņemt nejauši. bet piemēram ja es maksāju par desu un man iedod nepareizu atlikumu, tad es nesaskaitu un aizeju. es esu kaut ko nozadzis?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Internets nav desu veikals.

Salīdzinājumam ar dzīvi:

 

Weblapa ir istaba. Visparāstākā, ar mēbelēm, TV, paklāju utt. Tu (lapas apmeklētājs) ieej istabā, apskati kā viss izskatās, novērtē, rakņājies pa atvilktnēm, bet neko neaiztiec, respektīvi, atstāj visu tieši tā, kā tas bija pirms tu ieradies.

Tiklīdz tu kaut vai pārvieto TV pulti no vienas galda malas uz otru - viss, tas jau ir pārkāpums, jo tu esi mainījis iekārtojumu.

 

Tāpat vari mēģināt lapas adresē kaut ko piemest un uzrauties uz SQL injekcijas. (tā kā atvērt skapim atvilktni). Nu tu tur DB apskatītu vai kaut ko tamlīdzīgu darītu.. Viss ok. Tiklīdz tu sadomātu kaut ko dzēst vai labot tajā DB........

 

Ja es kļūdos, tad gribu zināt kur.

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka tas ir nepieklājīgi, bet ne sodāmi.

Ja tu iedomātos to istabu kā weblapu, tad pults pārbīdīšana kļūtu sodāma rīcība. Tu taču negrbi teikt, ka ierakstu pārbīdīšana weblapā arī nav sodāma?

Link to comment
Share on other sites

Šitas jau paliek smiekliigi :D tad tgd moš kāds definējiet pulti, mēbeles - savādāk nezini ko aiztikt :D:D un vispār būtu interesanti ja salīdzinātu ar desu veikalu :D tur jau ar šo to var pārbīdīt un pa plauktiem parakņāties... :D labāk tomēr nesalīdzinam ;)

Link to comment
Share on other sites

Tu kļūdies. Log faili var tikt un tiek izmantoti kā pierādījums (a ko tad citu izmantot???), BET ir ļoti striktas procedūras, kurām ir jābūt ievērotām, lai šie log faili būtu izmantojami kā operatīvā informācija. Un vēl striktākas procedūras, kam jābūt ievērotām, lai tos varētu izmantot kā pierādījumus.

Piemēram, ja sakrīt log faili gan uz Tavā gan uz ne Tavā (teiksim, provaidera) serverī, tad šādus log failus var izmantot.

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka tas ir nepieklājīgi, bet ne sodāmi.

Ja tu iedomātos to istabu kā weblapu, tad pults pārbīdīšana kļūtu sodāma rīcība.

A, ja iedomājies web lapu kā sieviešu toaleti, tad arī skatīšanās un staigāšana pa to būs sodāma rīcība.

 

Tu taču negrbi teikt, ka ierakstu pārbīdīšana weblapā arī nav sodāma?

Lielākajā daļā gadījumu nav sodāma. Padomā cik ierakstus db es izmainīju nosūtot šo postu.

 

 

log failus var arī pats ar roku sarakstīt. ar tiem var tika d... noslaucīt. tb tie nevar būt uzskatāmi par kautkādu pierādījumu.

moš es kļūdos?

Es ar tā domāju, ka log faili lielākajā daļā gadījumu nevarētu kalpot kā pierādījumi.

Tikai atsevišķos gadījumos, kad ar speciālām atļaujām, eksperti tos attiecīgā veidā iegūtu kā pierādījumus.

Log faili varētu derēt tikai, lai precīzāk atrastu vainīgo, bet tālāk viss atkarīgs tikai no tā vai vainīgais atzīsies, vai nē.

Link to comment
Share on other sites

Sieviešu WC būtu kaut kādas institūcijas iekšējai lietošanai paredzēta lapa, kur nav atļauts ieiet citiem. Tāpat par to ierakstu mainīšanu - neticu, ka nesaprati, ka runāju par tādu ierakstu mainīšanu, kur tu apzinies, ka tas nav paredzēts mainīšanai. Izmainīt var, bet tas ir sodāmi. Tāpat kā var paņemt desu no veikala plaukta, bet tas ir sodāmi. Nevajag pārspīlēt.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...