hackerman Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Man te sanācis taisīt tādu lapu, kurai ir sadaļas un ir apakšadaļas. Tas nav E shopes, bet nu pieņemsim, ka ir. Piemēram, man ir sadaļas "Datoru komponentes" -> "RAM, HDD, FDD" "Procesori" -> "AMD, INETL" Man būs tā, ka tās pamatsadaļas nevajadzēs mainīt utt., bet tās subsadaļas vajadzēs mainīt, tas ir dzēst, labot, pievienot jaunas utt. Nu vēlējos uzzināt, kā būtu tā smukāk to visu uztaisīt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 (edited) Kas tev īsti nav skaidrs? Ar domu, ko nemāki izdarīt ? Par to kā datubāzē to visu glabāt, šeit ir runāts. id | parent_id | cat_name Edited January 3, 2008 by andrisp Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackerman Posted January 3, 2008 Author Report Share Posted January 3, 2008 Nū es īsti nezināju, kā darīt. Sākumā būtu pat dalījis divās tabulās - vienu kategorijām, otru subkategorijām. Bet tas ir muļķīgi... Vienkārši gribēju uzzināt to krutāko metodi, piemēram, man draugs ieteica likt arrayā. Nu kautko štukošu tagad, paldies ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 (edited) Es neredzu iemeslu, kāpēc lai nevarētu labot arī pirmo līmeni..!! Katrā ziņā kodā tu to vismaz arī vari izdarīt (tikai nafig !?) if (parent_cat_id != 0) { // drukājam linkus un ļaujam rediģēt } Būs vēl lielāks penters, ja sadalīsi N-tabulās Būs vēl vairāk koda un gļuku šo visu handlot... Edited January 3, 2008 by Delfins Link to comment Share on other sites More sharing options...
KillerBean Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Vienkārši uztaisi tabulu id | level | parent | name un tā Tu varēsi kaut vai 72 līmeņu sub-sub-sub...-sub menu uztaisīt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 KillerBean --> sadai lietai tas level lauks ir lieks.... andrisp uzrakstija kas vien ir nepieciesams.... Principa shi ir standarta 'koka' struktura .... (dziljumu vares izveidot tik lielu cik liels bus atljautais ID lauka lielums (int vai Big int...) taatd Ljoti daudz limenji..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 nedaudz offtopiks, bet, Grey_Wolf, ko nozīmē tas, ka mans vārds tavā atbildē ir italikā ? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 (edited) andrisp -> Neko nenozime ... vienkarshi lai atdalitu niku no pareja teksta (vareju arii bolda), vienkarshi dazreiz taa rakstu..... Edited January 3, 2008 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Nu skaidrs.. :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
KillerBean Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Nu to level vnk automātiski ierakstīju, jo vienā vietā taisīju tā, lai nebūtu viss koks jācheko katru reizi.. bet varētu izņemt tieši visu vienu stāvu ;) bet tā jā.. tur būtībā ir tikai rekursija.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts