janis888 Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 (edited) Labdien! Man ir šāds jautājums, es gribu izveidot vienkāršu search sistēmu manā webā, tātad cik es esmu iedomājies, kā tas varētu strādāt. 1. lapa ir php, tad ir input kur var ierakstīt, piemēram, SUNS. Tad viņš iet uz datubāzi un meklē vārdu SUNS un ja atrod, tad viņš jaunā php lapā 2. izvada to informāciju, ka ir atrasts SUNS un ir iedots links kur aiziet uz to lapu par SUNA informāciju (links varētu būt arī zem SUNS). Manuprāt, šādi tas varētu izskatīties: Vai šī sistēma ir pareiza, kā es esmu iedomājies? Man pagaidām ir tikai pamati php, gribētu zināti vai ir kāda literatūra par šo... un vai tas ir tik vienkārši vispār izdarāms? Moš jau ir kas līdzīgs kas jau uztasīts? Varbūt ja tas ir tomēr vienkārši varbūt kāds varētu parādīt, kā to visu varētu dabūt gatavu, ja iespējams varētu izmantot mysql db. Man jau vajg, lai viņš atrod tikai noteiktu vārdu, neviss kā citos labākos search engainos, ka iedod ari citus līdzīgus variantus, pilnīgi vnk un prastu search sistēmu. Jau iepriekš paldies... Edited December 19, 2007 by janis888 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Neredzu posta jēgu. Pēc taviem nostādījumiem ir parastais WHERE nosacījums. Pats sev esi visu atbildējis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janis888 Posted December 19, 2007 Author Report Share Posted December 19, 2007 (edited) Bet kā to visu dabūt pie dzīvības? Vnk es tā biju iedomājies, kā tas varētu strādāt, bet uztaisīt to visu es nezinu kā. Tāpēc jau arī griežos pēc palīdzības, jo man šķiet ka šeit ir daudz zinošu cilvēku par šīm lietām. Edited December 19, 2007 by janis888 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 1) Search lauku izveido HTMLā: <input type="text" name="search_lauks"/> 2) To lauku HTMLā ieliec formā: <form action="search.php" method="GET"> 3) search.php laukā dabū tekstu no GET pieprasījuma: $search_lauks = $_GET["search_lauks"]; 4) eskeipo to pret SQL injekcijām: $search_lauks = mysql_escape($search_lauks); 5) atlasi no mysql vajadzīgo rindu: $res = mysql_query("SELECT link FROM tabula WHERE name = '$search_lauks'"); 6) pārbaudi vai ir kautkas atgriezts: if (mysql_num_rows($res) > 0) { ... 7) ja ir, tad izvadi visus linkus ārā: while ($row = mysql_fetch_array($res)) { echo $res["link"]; } 8) ja nav atrasts, tad izvadi else zarā tam if'am kautko citu (tipa "nekas nav atrasts"); Link to comment Share on other sites More sharing options...
janis888 Posted December 19, 2007 Author Report Share Posted December 19, 2007 (edited) 4) eskeipo to pret SQL injekcijām: $search_lauks = mysql_escape($search_lauks); Mjaa no shejienes man jau sakas neskaidriiba. Esmu tikai uz easyphp, vertrigoserv un citiem esmu meeginaajis likt webu un par mysql dizi daudz neko nesaprotu tikai esmu skatiijies kas tur interesants. Tagad jau man ari ir webs uz vertrigoserv un nesaprotu to kaa var eskeipo to pret SQL injekcijām. Edited December 19, 2007 by janis888 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Sorry, pārrakstījos (atkal). mysql_escape vietā jāraksta mysql_escape_string. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janis888 Posted December 19, 2007 Author Report Share Posted December 19, 2007 Sanaak ka man vajag tasiit datubazi, mysql? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MārisL Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Par šo pašu tēmu: Vai ir iespējams, ka viņš meklē nevis datus no noteiktas tabulas, bet gan no visas db? Link to comment Share on other sites More sharing options...
janis888 Posted December 19, 2007 Author Report Share Posted December 19, 2007 Vot mna neskaidriiba, cik es saprotu man jaauztaisa datubaaze un tad table kuraa ir jaaraksta tas viss? Diemzeel neesmu darbojies ar datubaazeem taapeec atvainojos ja uzdodu stuulbus jautaajumus :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MārisL Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Man gan liekas, ka nekādas papildus tabulas nevajag, jo tad sanāk, ka visa db ir jāparveido. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Sanaak ka man vajag tasiit datubazi, mysql? Tu pats sākumā, pirmajā postā, rakstīji: Tad viņš iet uz datubāzi un meklē vārdu SUNS un ... Es tagad īsti nesaprotu - vai tu pats zini, ko tev vajag vai nē? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MārisL Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Manuprāt viņš bija domājis table Link to comment Share on other sites More sharing options...
janis888 Posted December 19, 2007 Author Report Share Posted December 19, 2007 Vnk es taa domaaju isti jau nezinu, taapeec jau prasu, jo kad biju vienreiz uzlicis phpbb, tad tur savaa izveidotajaa db maniiju table ar nosaukumu phpbb_search_wordlist kur bija pilniigi visi vaardi kas bija rakstiiti forumaa, taapeec domaaju ka drosvien taadu pashu var uztasiit tikai prastaaju prieks sava web, bet kur lai vada to $search_lauks = mysql_escape_string($search_lauks); to nu es nezinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 To jāvada turpat, kur visu pārējo no 3. līdz 8. punktam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Zini ? Sāc ar mysql pamatiem. Google for it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts