andrisp Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Drīzāk gan Notice ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Protams, ja serveri ir ieslēgts error_reporting(E_ALL); tad būs errors par katru mazsvarīgāko niansi. Ko nozīmē nedefinēts? Ja $value būs tukš empty() atgriezīs false un $value pats par sevi arī false, tad kāda strpība? vienīgi isset($value) atgrizīs true jebkurā gadījumā Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Ja urlī nebūs padots: ?mainigais=blabla tad šāda koda izpilde izdos Warningu/Notice: if($_GET['mainigais']){ echo 'wiii!'; } jo tāds masīva $_GET elements vispār neeksistē. Līdzīgi ir ar mainīgajiem: $a=0; $b=1; if($a>$b){ $c=2; } if($c == 4){ //šajā vietā Warning/Notice echo "$c = 4"; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Ja $value būs tukš empty() atgriezīs false Kļuda - atgriezīs true. errors par katru mazsvarīgāko niansi. Es jau sen kodēju ar pilnu error_reportingu - un zini - tas ir pavisam viegli. Tā vismaz tu sevi piespied kārtīgāk pārbaudīt datus. Un par to starpību - tieši tāda arī ir tā starpība, ka nečekojot vai mainīgais ir definēts, tu riskē uz dažādiem kļūdas paziņojumiem un gļukiem, bet, protams, ja tu kodē ar izslēgtu error_reporting, tad tevi tas neskar. Par šo situāciju: ja zināms, ka $value vienmēr būs definēts, tad gan var iztikt ar vienkārši if ($value)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Ar pilnu error_reporting gan es nestrādāju, jo tad visi actioni jāsūta uz atsevišķu failu. Piem, es failā ielikšu formu un virs formas actionu if($_POST['action']=="blablabla"){ ... } izlec errors - neder Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Pieliec isset klāt. Vai arī kā es daru (es arī parasti formas apstrādi veicu tajā pašā skriptā, kur pati forma) if (count($_POST) >0) { $obligaatie_lauki = array('bla', 'ble', 'desa'); // obligaatie ar domu, ka jaabuut atsuutiitam, nevis nedriikst buut tuksh if (!speciaala_funkcija_kas_paarbauda_vai_POST_masiivaa_ir_visi_obligaatie_lauki($obligaatie_lauki)) { $kljuda = 'Nav visi lauki!'; } else { // te taalaak varam veikt visas paarbaudes neuztraucoties par to vai kaads lauks ir vai nav uzsetots } } // te forma drukaajas Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiTrino Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 No sava pieredzes padalīšos. Jau pieradu un ir ļoti ērti IMHO. http://paste.php.lv/6559 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 labi nu if(isset($_POST['action']) && $_POST['action']=="blablabla") laikam erroru nemetīs, bet tāpat nereti gadās, ka errori tomēr tiek izmesti, vai vismaz notice, kas arī arī ir traucējoša, ja viss strādā tāpat. palieku tomēr pie sava, varbūt arī nav labākais stils, bet tomēr :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxsk8 Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Es pats esmu phpbb piekritējs. Varu tev pateikt, ka no tā tu vari kaut vai pats savu community portālu izveidot. Ar visiem profiliem, galerijām, utt... Protams ir vajadzīgas zināšanas php , mysql, javascript. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 bet tāpat nereti gadās, ka errori tomēr tiek izmesti, vai vismaz notice Nu tas tikai nozīmē to, ka kaut kas nav kārtībā ar kodu ;). Bet nu labi - katrs darā kā grib. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 notice - slikts stils! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts