Jump to content
php.lv forumi

Internet veikals


Klez

Recommended Posts

ViszinisA, atkariigs cik advencēts tas šops ..., cik daudz iespēju utt... tur var izvirst liidz bezgaliibai ...

un dokumentaacija ir paredzeeta, tam, to izstraadaa, paraada pasuutiitaajam, tur ir viss siiki un smalki aprakstiits ar bildiiteem, ar terminjiem ar testeeshanu. pēc tam ja pasuutiitaajam kaut kas neoatiik, vinsh nevar tev piesieties un likt paartaisiit par baltu velti ...

Link to comment
Share on other sites

es ar par to, ka vispirms jātaisa bez kešošanas - ātrāk kaut kas taustāms, redzēsi bottleneckus un ko un kā ir, un ko nav vērts kešot.

ja pārdomāsi scripta struktūru, visu taisīsi ievērojot kaut kādu savu patternu, tad saorganizēties un visu kešot būs jaunas fēčas pierakstīšana, nevis visu nodzēst un nu rakstīt pa jaunam kešojamo versiju.

Link to comment
Share on other sites

Kavacky, es par:

pēc tam ja pasuutiitaajam kaut kas neoatiik, vinsh nevar tev piesieties un likt paartaisiit par baltu velti ...

 

Ja ir detalizēta specifikācija un sistēma ir izveidota atbilstoši tai, tad nevar gan tā vienkārši likt tev par baltu velti kaut ko pārtaisīt. Protams, ja kaut kas nestrādā kā aprakstīts specifikācijā, tad tā ir cita lieta.

Link to comment
Share on other sites

Es gan nez vai ir vērts dikti iespringt uz detalizētu speceni. Pāris reizes sen sen atpakaļ mēģināju ar tādu piegājienu kaut kādus projektus bīdīt, bet nekas prātīgs nesanāca. Vienam projektam līdz kodēšanai vispār netiku, jo pasūtītājs specenes izstrādes laikā sāka skaldīt matus un diskutēt par nejēdzīgi sīkām niansēm, kuras mierīgi varētu risināt vismaz pāris mēnešus pēc programmatūras nodošanas.. Tā kā aptuveni ap to pašu laiku arī nomainīju darbu, tad izdomāju, ka nu i nafig man to haltūru..

 

Otru reizi (vēl senāk) man iedeva itkā gatavu speceni, pēc kuras arī cīnījos un būvēju augšā vienu projektu. Nelaime tāda, ka tajā brīdī, kad kaut kas jau ir izdarīts, pasūtītājam rodas jau citas vēlmes un specene, lai tā atbilstu attiecīgā brīža situācijai ir jāpapildina un jāpielāgo. Atkal mēs atduramies pret to pašu momentu, ka izmaiņas sākotnējā projektā ir.

 

Mans ieteikums drīzāk ir vienoties par iteratīvu izstrādes ciklu. Nedēļu - divas pakodēju, atnesu kaut ko parādu, pasūtītājam rodas idejas kas un kā vēl vajadzīgs. Pakodēju vēl nedēļu, atkal parādu progresu. Tādā veidā pasūtītājs arī redzēs, ka ir reāls progress un ka kaut kas tiek darīts. Attiecībā par summu - tā jau no sākuma ir jānosauc pietiekami liela, lai tev pietiktu arī sliktākajā iespējamā gadījumā. Ja pasūtītājs nav gatavs maksāt, tad lai meklē kādu citu. Iespēja ieberzties pastāv, taču tā iespēja nav atkarīga tikai no pasūtītāja, bet arī no izpildītāja. Ja izpildītājs laiž luni un nestrādā kā nākas/nav ieinteresēts projekta izstrādē, tad arī pasūtītājs to jūt un sāk visādus brīnumus.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...