Mikijs Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Sveiki, nesen biju registrets seit bet kkas notika tad nu ta :D es velos izveidot lietotaja statistiku, pats lietotju php-fusion un to esmu pilniba parveidojis :D Skriptu zinja! Tatad es izveidoju jaunu lapu (localhost/statistika.php) kas satur informaciju <?php require_once "maincore.php"; require_once "subheader.php"; $loc = "Lietotaja ".$userdata['user_vards']." statistika"; opentable($loc); /* SEIT ES GRIBU LAI PARADAS STATISTIKA */ closetable(); require_once "footer.php"; ?> Man no sakuma vajadzetu izveidot jaunu tabulu datu baze pareizi? <?php $result="CREATE TABLE ".$db_prefix."statistika (stat_laiks VARCHAR(40), stat_apskatija VARCHAR(10), user_id VARCHAR(10))"; if (mysql_query($result)){ echo "tabula ir izveidota."; } else { echo "tabula nav izveidota."; } ?> Tad nu taa man butu lapas profile.php augsdala jaieraksta uzreiz pec <?php sads teksts if (iMEMBER) $result = dbquery("UPDATE ".$db_prefix."statistika SET stat_laiks='".time()."', stat_apskatija='".$userdata['user_id']."' WHERE user_id='".$data['user_id']."'"); Pareizi? Bet ko talak darit? es nesmu nekac spec uz SQL kodiem :((( plz palidziet! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 kam tev veidot DB tabulu no php koda? php-fusion te neviens nelieto (vismaz tie, kas var atbildēt), tāpēc grūti te kaut ko zīlēt, ko tu tur par mainīgajiem esi iebāzis. Sāc vismaz ar prastāko: select * from statistika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints Plivna Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 1) Kā jau iepriekšējā atbildē tika teikts, veidot tabulu uz mušas (on the fly :) ir ļoti nestilīgi. Izveido tabulu(-as) bāzē ar vajadzīgajām kolonām un tad liec iekšā/maini/grāb ārā vai dzēs tās datus. 2) Tavas prasības par "statistiku" maigi izsakoties ir grūti saprotamas. Vajadzētu precizēt, kas atbilstoši tavām prasībām ir "statistika" - piefiksēt pēdējo apmeklējumu, piefiksēt apmeklējumu skaitu, piefiksēt lapu skaitu utt? Gints Plivna http://datubazes.wordpress.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 veidot tabulu uz mušas (on the fly :) ir ļoti nestilīgi. http://datubazes.wordpress.com hmm.. nekad nebiju padomajis par sadu tulkojumu... ;) ---- Mikijs --> statistika vispar ir Ljoti slidens jedziens :( Pec statistikas Datiem uz 1Km2 (kvadrat Km) Vatikana ir 2 !!! Romas Pavesti ("PapaRimskij") .... Tik tiesham ko velies savakt/ kadus datus apstradaat??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted November 21, 2007 Author Report Share Posted November 21, 2007 Es saprotu ka nesmu nekac specs :P pat par amatieri gruuti nosaukt, bet nu tas ta.. gribu kko shitadu: ID1 apmekle ID2 profila lapu, tiek ierakstits datubaze ka ID2 profilu skatijas ID1, Laiks, un piesakita +1 skatitajuTa lai lietotajam ID2 uzraditos ka vinju ir apmeklejusi X apmekletaji un pedejais no tiem bija ID2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Mums nav saprotams, kur ir problēma. Ja nemāki uzrakstīts pats, un gribi lai mēs tev 100% kodu uzrakstam, tad tā arī saki. (tikai nez kurš uzņemsies :D) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted November 21, 2007 Author Report Share Posted November 21, 2007 butu labi :D .. njam kurs uznjemsies :( .. es itka protu uzlikt lai ieraksta db ka ir apmeklejis, bet man ir problemas ar to cik ir apmeklejis un ahh.. vispar galigs bezsakars :((( Link to comment Share on other sites More sharing options...
ViszinisA Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 (edited) SELECT user_id,count(user_id) AS cnt FROM `statistika` WHERE `user_id`=idkamtugribiredzeet GROUP BY `user_id` shais laikam selectos cik daudz apskatiija SELECT `stat_apskatija` FROM `statistika` WHERE `user_id`=idkamtugribidotpabibi ORDER BY `stat_laiks` DESC LIMIT 0, 1 shais laikam pedeejo Edited November 21, 2007 by ViszinisA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted November 23, 2007 Author Report Share Posted November 23, 2007 ok pldies pameiginasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts