Jump to content
php.lv forumi

darba sadaļas offtopiks


Robis

Recommended Posts

Pārvietots no: http://php.lv/f/index.php?showtopic=8268

 

Nu nez nez, Paulinjsh, redzi, šis uzņēmums IT Grupa pastāv jau sen, darba sludinājumi viņiem jau ir gadiem... 3 programmētāji - manuprāt, tas viņiem jau ir sen un tas nav nekas īpašs pat priekš maza uzņēmuma, kuram jāuztur vairāki projekti un jāveido jauni - jo viens programmētājs tā vien spēj uzturēt, palīgā vienmēr vajag otru, vajag arī kādu pieredzējušāku, kas veidos no jauna sistēmas utml. - tā, ka 3 programmētāji ir pilnīgi normāli šādam uzņēmumam, domā, tur pieņem jaunus un vecie paliek pildīt darba pienākumus? Šaubos gan! Manuprāt, drīzāk tur notiek aktīva kadru maiņu, "atkritējus" aizstājot ar "krutākiem" utt. ;)

Ja man būtu uzņēmums, es godavārds nečakarētu darbiniekiem nervus ar kadru maiņu nemitīgu - daudz svarīgāk ir apmācīt esošos un censties viņus motivēt uzlabot kvalitāti, kas neizbēgami notiek, ja pieaug alga un prasības pret darba kvalitāti, jo darbinieks nemitīgi gūst pieredzi un potenciāls palielinās... Ja es jūtu, ka man ir 20 projekti (kā šeit bija aprakstīts), es labāk meklēju nevis vienu "krutu" programmētāju (Latvijā tādi lielākā daļa jau kaut kur strādā), bet es meklēju spējīgus cilvēkus, kas cer uz izaugsmi. Protams, izmaksas uzņēmumam ir, bet nu jāņem vērā, ka, ja uzņēmums ir jau daudzus gadus, tam jābūt pastāvīgi uzturēšanā esoši projekti, kas ir jāuztur kvalitatīvi - citādi klientus pazaudēs, bet tā ir pastāvīgā nauda... Var jau radīt jaunus un tad par viņiem aizmirst, bet tas nekādā gadījumā nav risinājums... uzturēšanas izmaksām vajadzētu nosegt algas tik un tā (jo viens darbinieks ir spējīgs uzturēt vairākus projektus, kaut vai no katra nāk kādi 500 Ls mēnesī).

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Man algoritms ir tāds:

Uz katriem 3 palieliem projektiem (ne milzīgiem, bet piemēram, vienkāršiem portāliem), ko vajag pastāvīgi supportēt un upgreidot, vajag vienu programmētāju kā minimums. Pat ja pietrūkst supporta darbu, viņš var iesaistīties jaunradē un tā sev atpelnīt laiku.

Tur jau tā lieta, ka Latvijā ir neierasts uzņēmumu peļņas procents, ko var redzēt arī sabiedrības dzīves līmeņa atšķirībās...

Rietumos normāla peļņa ir procenti 10-20, 20% peļņa - tas jau ir diezgan augsti... Jebkurā gadījumā tas ir krietni vairāk nekā bankā noguldīt naudu, ne tā?

Bet Latvijā kā jau banānrepublikā, eksistē banānu likumi - 100% peļņa - tas tak ir pašsaprotami...

Link to comment
Share on other sites

Un lūk ir pati atslēga:

SIA “Interaktīvo Tehnoloģiju Grupa” ir viena no profesionālākajām un panākumiem bagātākajām Latvijas web risinājumu aģentūrām ar 7 gadu darba pieredzi Latvijā, Eiropā un ārpus tās robežām. Vairāk nekā 300 realizēti projekti klientiem no Latvijas, Norvēģijas, Islandes, Francijas, Luksemburgas, Lietuvas, Lielbritānijas un ASV ierindo mūs nozares līderu vidū Latvijā. Sīkāka info: www.itgrupa.lv , www.technologies.se Uzņēmumā darbojas 17 profesionāļi.

 

Uzņēmuma projekti jau sen neaprobežojas ar "parastu" mājas lapu izstrādi. Uzņēmums izmanto starptautiski atzītu IT projektu ieviešanas metodoloģiju. SIA “Interaktīvo Tehnoloģiju Grupa” var arī piedāvāt izaugsmi, kas neaprobežojas ar programmēšanu.

 

Vienkārša aritmētika - 300/17 = 17.6 - tātad - vidēji uz 17 projektiem viens profesionālis - neba nu programmētājs, tikai daļa no profesionāļiem ir programmētāju. Protams, supports, nav nepieciešams visiem 300 klientiem, bet tomēr - to skaitlis ir ievērojams pavisam noteikti. Vēl jau noteikti ir jaunizstrādes pastāvīgas - tak vismaz viens jauns projekts mēnesī pienāk... Ko secinam?

 

Vismaz es secinu, ka garlaicīgi tur nav nevienam - droši vien nokrauti visi ar darbiem, termiņiem un tik rukā, cik spēka...

Alga, protams, motivējoša, bet prasības nav skaidras - vai tev jābūt superātram terminatoram, vai arī superātram terminātoram ar izcilu kvalitāti :D

 

Vismaz es droši zinu, ka ir daudzi uzņēmumi, kur pat uz 20 nopietniem projektiem (ne visi projekti lieli) ir kādi 5 programmētāji un visiem ir ko darīt....

Link to comment
Share on other sites

Laiks, pasistais, tiek sadalīts uz visiem projektiem... Laiks izsakās cilvēkstundās, bet var forsēt cilvēkstundas, liekot piemēram, vienas stundas darbu darbiniekam izdarīt pusstundā utml. kas arī visticamāk tiek darīts... Viens cilvēks vienlaicīgi nevar darīt divas lietas - viņš var izdarīt vienu un bez pusdienaspauzes ķerties pie nākamā, ja "vajadzība" to spiež....

Link to comment
Share on other sites

Ja man būtu uzņēmums, es godavārds nečakarētu darbiniekiem nervus ar kadru maiņu nemitīgu - daudz svarīgāk ir apmācīt esošos un censties viņus motivēt uzlabot kvalitāti, kas neizbēgami notiek, ja pieaug alga un prasības pret darba kvalitāti, jo darbinieks nemitīgi gūst pieredzi un potenciāls palielinās...

 

es labāk meklēju nevis vienu "krutu" programmētāju (Latvijā tādi lielākā daļa jau kaut kur strādā), bet es meklēju spējīgus cilvēkus, kas cer uz izaugsmi.

 

Rezi ir viens bet, uz kuru jau pats devi atbildi....

Pieaugot darbinieka kvalifikacijai, vinsh konstate ka PHP nebut nav programmesanas griesti .... -> lidz ar to parkvalificejas uz augstaku limeni ( C++ / Java / Utt..) --> un uznjemumu pamet... (vai izveido savejo --> Karjera saucas...) ....

tatad lielam uznjemumam laiku pa laikam atbrivojas kaada (PHP) programmetaja vakanse....

Piedevam ja uznjemumam pieaug klientu loks --> vajadzigi papildus darbinieki.....

----------------------------------------------------------

P.S. Runajot par MediaParks --> toch divaini.... visu laiku ir reklamas..... // arii sleptas --> nesen parunaju ar vienu 'cilvi' --> arii 'uzravas' (kautgan pats Admins...)

----------

Link to comment
Share on other sites

Tobis, domāju būtu pārsteigts cik, piem., mediaparkā ir darbinieku un cik no tiem ir koderu :P

par kadru mainību - tā pastāv visur. vienam zb kodēt, aiziet teiksim vadīt projektus, otrs saprot, ka nekad neiemācīsies kodēt utt..

Link to comment
Share on other sites

Man vienreiz zb šitā spamošna darba topikā (apnicis tīrīt tos topikus...) Ir acīmredzami, ka cilvēki grib izteikties un pastrīdēties ar Robi, taču kā vienmēr sanāk piemēslot darba devēja topiku.

Turpmāk viss Robja spams tiks redirektēts uz šo topiku. Vēlams paši taisiet offtopika postus šajā topikā nevis darba sludinājuma topikos, pretējā gadījumā tie tāpat tiks pārvietoti uz šejieni.

Link to comment
Share on other sites

Robis, tu kādreiz esi apmierināts??

 

Pēc vidusskolas beigšanas es ar domāju ka iziešu uz PHP. Iestājos LLU programmētājos un iepazinos kojās ar Linux.

PHP iemācījos pašmācībā un linux ar. Uzkodēju vienu portālu un vēl dažus sīkumus un tagad adminēju linux kastes .... :D

Link to comment
Share on other sites

Priekš Latvijas Rīga ir liela pilsēta un noziedzība tur ir tomēr visvairāk Latvijā (nešaubos, ka Latgalē uz vienu iedzīvotāju ir vēl vairāk), bet ne tikai tas - sliktais gaiss, nemitīgais troksnis - mazākās pilsētas tāda lieta izpaliek tomēr - labāk cilvēka veselībai.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...