Jump to content
php.lv forumi

darba sadaļas offtopiks


Robis

Recommended Posts

Aha - bet Tu paskaties, cik šajā gadījumā aizņem JPG un cik PNG ;)

 

Runa gan nebija par izmēriem tagad. Un kā jau uzsvēru, tas ir 65% kvalitāte, bet rezultāts ir pat samērā pieņemams. Protams, ka šādai bildei jpg neizmantotu.

Un par to, ka tikai png izmantot, tam nepiekrītu. Jāizmanto tas, kas aizņem mazāk vietas, tajā pašā laikā ir ar labu kvalitāti. PNG ļoti daudz variantos veido ļooti liela izmēra failus, tāpēc to izmantot pilnīgi visam būtu, pēc manām domām, nepareizi. (Dialupi, kā nekā, vēl pastāv :)) Jāskatās katrai bildei/slicēm, kurš formāts ir visatbilstošākais individuāli. Cita lieta, ja nepieciešams 32bit png ar alpha kanālu.

(dizaina sources gan nevajag jpg glabāt :))

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
xPtv45z, tev laikam jāiemācās lasīt.

 

Es arī tāpat to sludinājumu izlasīju. Firmas nosaukuma nav, un runa ir tikai par pārbaudes laiku. Nav pieminēts nekas par to, kas darbinieku varētu gaidīt PĒC pārbaudes laika, kas daudziem ir visai svarīgi.

 

Par motivāciju - pieļauju, ka varētu būt diezgan grūti uzrakstīt, piemēram, motivācijas vēstuli, nezinot, kur jāstrādā. Varbūt, rakstot pieteikumu, vārdu varētu aizstāt ar X vai 'Starptautiski pazīstams uzņēmums' kā tiek rakstīts daudzos CV portālos, taču pati pieteikuma vēstule varētu izskatīties varen interesanta. "Lūdzu izskatiet manu kandidatūru, jo jau no bērnu dienām esmu sapņojis strādāt uzņēmumā X. Uzskatu, ka uzņēmums X dos man iespēju attīstīties profesionāli, un priecāšos, ja dosiet iespēju strādāt kopā ar uzņēmuma X draudzīgo kolektīvu".

 

Patiesībā, atbildot uz šādu sludinājumu, kandidāts parāda, ka viņš grib strādāt JEBKUR, ka tikai maksā Ls 300 uz rokas. Nesaku, ka tas pats par sevi ir slikti, bet ar noteikta veida sludinājumu uzņēmums noteikti sameklēs sev noteikta veida kandidātus.

Link to comment
Share on other sites

Ko jūs te cepaties? Vieglāk ir ignorēt tādus sludinājumus.

Tā pat nav alga. Pie manis ciematā šoferi saņem 2-3 reizes vairāk. Jānokārto tiesības uz C kategoriju un aiziet. Nu bet ja programmētāju likt vienā maisā ar apkopējiem (dažs labs pelna vairāk nekā piedāvātā summa), tad mums vēl ilgi būs jādzīvo 80 gadu stilā.

Pārbaudes laiku 3 mēneši, droši vien izdomāja cilvēks, kas nekad nebija strādājis. Priekš kam 3 mēnešus pārbaudīt: šoferu, pārdevēju, to pašu programmētāju, dizaineri utt. Pilnīgi taču pietiek ar vienu mēnesi. Interesanti kā ir citās valstīs.

Link to comment
Share on other sites

nemec - tomēr ir krīze un 300 Ls arī ir nauda (tagad Rīgā dzīvokļus par 100 Ls var izīrēt bez problēmām). Tiesa gan - tik un tā nauda ir par maz, jo, lai gan dzīvokļu cenas kritušās, pārtikai tikai ceļas! (Rimi un Maxima kartelis?)

Tātad - alga programmētājam ir samērā maza. Par 400 Ls uz rokas varētu domāt jau...

Par pārbaudes laiku - 3 mēneši ir maksimālais iespējamais pārbaudes laiks Latvijas Republikā - tas noteikts ar likumu. Un darba devēji to izmanto, jo pārbaudes laiks principā ir darba devēja labā, jo viņš var kuru katru brīdi atlaist, neizmaksājot nekādas kompensācijas. Ja likumā būtu atļauts 12 mēnešu pārbaudes laiks, ticiet man - jums visur - itin visur piedāvātu 12 mēnešu pārbaudes laiku. Darba devējs ir ieinteresēts mūžīgi "pārbaudīt" jeb uzturēt stresā darbinieku, lai tas spiež no sevis ārā pēdējo sulu - darba devējam tas ir izdevīgi - viņš izvelk maksimumu par cenu - algu! :)

Link to comment
Share on other sites

Mr.Key - dienā tur nekādi nesanāk, visticamāk mēnesī, lai gan to arī var pārpast:

Alga (visi nodokļi tiek oficiāli maksāti) pārbaudes laikā (3 mēneši) - 300 Ls (pēc nodokļiem).

 

Iespējams, ka tas ir par visiem 3 mēnešiem kopā! :D

 

P.S.

 

Programmeri, esiet aktīvi un nepazemojiet sevi! Atcerieties, ka krīzē būtībā sevišķi neietekmē programmētājus! Gluži otrādi - tieši šajā laikā cilvēki meklē jaunus risinājumus un lielā vairumā tie ir IT risinājumi biznesam! Ja Latvijā jūs pazemo, nav problēmu - strādājat ārzemēs - tur Programmētāji vienmēr pieprasīti!

Edited by Web Developer
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pārvietots no http://php.lv/f/index.php?showtopic=13542

 

Dīvaini jūs runājat, programmētāji. Dizainerus pārvērtējat, programmētājus nenovērtējat.

Es gan uzskatu, ka jebkurš labs sava darba pratējs ir pienācīgi jāatalgo, bet atvainojiet, Latvijas līmenim 500 Ls par dizainu vien tiešām ir pārlieku pārmaksāts. Ja darba rūķis ir dizaineris, viņš ir apguvis visas populārās dizaina tehnikas (ēnojumus, krāsu kompozīcijas, fotogrāfiju pārējas, gaismošanas un kas tik tur vēl nav - neņemos spriezt, nebūdams dizaineris), jūs viņam maksājat par to, nevis par to, ka puika mācās dizainēt. Tātad, ja viņš visas šīs lietas pieprot, tad es neredzu, ka pie viena dizaina būtu jāstrādā mēnesi, 8 stundas kā minimums katru dienu (tad varētu būt adekvāta summa 500 Ls). Atvainojiet, bet mans uzskats, ka web-dizains nav nekādas mega-mākslas darbs vai 3D multfilmas veidošana. Web dizains ir tuvu tam līmenim kā, piemēram, uztaisīt reklāmas bukletu vai restorāna menu kartes, es jau to esmu teicis. Padomājiet labi, kas tur tāds īpašs ir? Ideja? Ideju ierobežo rāmis - tas kāda reāli izskatīsies web lapa. Parasti visa ideja ir logo un gaumīgs "headeris", piemēram. Ja dizaineris savu tehniku prot, viņam atliek tikai ģenerēt ideju, pārējais jau notiek strauji. Ok, viņš patērē laiku, meklējot (galvā vai googlē) atbilstoši saskaņotu ideju, uzmet dažas skices (1-2 dienu darbs) un tad vienu no tām izvēlas pasūtītājs, ok, vēl viena, pusotra nedēļa lai ideju uzlabotu un atstrādātu sīkumus. Tas arī viss! 250 Ls par augstas kvalitātes dizainu, sevišķi jau šitajos krīzes laikos, vairāk arī parasti nav vērts.

Programmētāja darbu novērtēt var salīdzinoši vienkāršāk - stundas likme reiz vajadzīgo darba stundu laiks. Atcerēsimies, ka arī programmētāja darbs mēdz būt radošs, bet samaksa tiek prasīta tikai par produktīvajām stundām. Runājot par tehnoloģiju un kvalitāti - tā var ietekmēt stundas likmi, ok, kvalitatīvs darbs prasa vairāk stunda, tāpēc arī vairāk maksā. Bet ja programmētājs pats ir izstrādājis iestrādni (teiksim, to pašu cms'u) tad es neredzu iemeslu, kāpēc lai viņš nepaprasītu fiksētu summu tieši par šo iestrādni, pie kuras viņš iespējams, patērējis kopumā ļoti daudz, iepriekš neapmaksāta laika! Tai nav jābūt astronomiskai summai, bet korekti būtu tādu prasīt! Un tad klāt rēķināt tās stundas likmes! Dizaineris parasti uzcep dizainu no nulles, izmantojot spertas fotogrāfijas (vai arī klienta nopirktas/sagatavotas). Izklausās skarbi, bet būsim reālisti, tā nu tas ir! Dizaineriem vienīgais var būt tas, ka viņiem ir dārgāka programmatūra - visas tās grafiskās programmas, bet galu galā, parasti tā ir vienreiz nopirkta licence (godīgajā variantā), uz kuras (programmas) pēc tam tiek taisīti kaut 1000 darbi, nebūtu korekti īsti prasīt darba rīku programmatūras licences atmaksu klientam, arī programmētājam tas nebūtu jādara - tas viņiem pašiem ir jārēķina no saviem ienākumiem.

Par zināšanām var dažādot stundas likmi (kaut vai tikai tāpēc, ka pieredzējušāks un zinošāks speciālists kvalitatīvu darbu spēs uztaisīt ātrāk, nekā "juniors"). Teiksim, ja "juniors" prasa par stundu 5 Ls, tad "seniors", teiksim, 7 Ls, bet speciālists ar milzīgu pieredzi, zināšanām un perfektu (vai tuvu tam) darba tehniku, varētu par šo pašu darbu prasīt arī 10 Ls stundā! Bet tik un tā tam pieredzējušam būtu jāuztaisa tas viss savas reizes divas ātrāk, nekā "junioram".

Link to comment
Share on other sites

Tātad, ja viņš visas šīs lietas pieprot, tad es neredzu, ka pie viena dizaina būtu jāstrādā mēnesi, 8 stundas kā minimums katru dienu (tad varētu būt adekvāta summa 500 Ls).

 

Te Tu mazliet kļūdījies! Tu vari maksāt pieņemsim 5Ls stundā pie nosacījuma ja šis cilvēks strādā pie Tevis patstāvīgi! Tādā gadījumā vienkārš saits ar samērā vienkāršu dizainu profesionālam programmistam vcar aizņemt 2vas pilnas dienas darba laika... 5Ls*8h*2d=80Ls par saitu? Tik daudz Tu būtu gatavs saņemt par gabaldarbu? Es domāju ka nē!

Edited by Morphius
Link to comment
Share on other sites

Morphius, kārtējais sapņotājs? Ja Tu strādā pie kāda pastāvīgi, tad priecājies, ja Tev sanāk 3.00 Ls stundā! Sevišķi jau php un sevišķi jau tāda līmeņa "speciālistiem", kādi šeit ir sastopami lielā skaitā...

Gabaldarbs ir vienošanās - tirgus - par cik vienojies, tik dabū.

Link to comment
Share on other sites

Kā augstāk rakstīts:

Atvainojiet, bet mans uzskats, ka web-dizains nav nekādas mega-mākslas darbs vai 3D multfilmas veidošana. Web dizains ir tuvu tam līmenim kā, piemēram, uztaisīt reklāmas bukletu vai restorāna menu kartes, es jau to esmu teicis.

un arī turpinajums, lai necitētu palagu - tur viss ir šķērsām.

 

Nevaru runāt citu web dizaineru vārdā, bet es web dizainu veidoju pēc šādiem principiem:

 

1. Izdibinu no pasūtītāja maksimāli daudz gan par biznesa specifiku, gan par potenciālo mājas lapas mērķauditoriju.

2. Izprotu, izanalizēju, kāds ir galvenais šīs topošās mājas lapas vēstījums apmeklētājam. Ko mēs rādam apmeklētajam, un ko gribam saņemt pretī.

3. Izplānoju majas lapas navigācijas un satura arhitektūru.

4. Izstrādāju un piedāvāju pirmās lapas prototipu, elementu izkārtojumu un uzsvaru (akcentu) pozicionēšanu.

5. Tikai tagad tiek sākts darbs pie vizālās daļas. Tiek izstradātas pirmās lapas dizaina skices.

6. Tiek veiktas korekcijas.

7. Tiek izstradāti mouse over vizuāļi.

8. Tiek izstradāti galveno iekšlapu dizaini.

9. Tiek izstradāti visu pārējo iekšlapu dizaini, piemēram - reģistrācijas lapa, registrācijas lapa ar kļūdas paziņojumu, veiksmīgas registrācijas lapa, apstiprinātas registrācijas lapa, galeriju atvērums, galerijas atvērums, galerijas attēla atvērums u.t.t.

 

9. punkts jau ir tā saucamais tehniskais dizains, par kuru ir atsevišķa takse.

 

Nereti tehniskais dizains tiek uzticēts programmētajiem.

Bieži tā ir pasūtītāja apzināta (naudas taupīšanas nolūkos) vai neapzināta kļūda... Praktiski 100% gadījumu var momentā redzēt, kur tehniskais dizains ir dizainera radīts, kur - programmētaja. Un iespaidi runā ne jau tam otrajam variantam par labu. :)

 

Runajot par "web lapa ir tas pats kas buklets..." Tā tas ne tuvu nav.

Izstrādājot bukletu, vienīgais, kas jāzin talāk par grafiskā redaktora iespējām, ir tas, kādā formātā makets ir jānodod talāk uz druku. Cik mm ir bleed, cik dpi u.t.t. u.tml.

Web dizainā, savukārt, ir jāsaprot gan html darbības principi, gan css iespējas, gan js, gan kam paredzēts ir php, ajax, mysql, un ko ar tiem var rezultātā panākt.

Respektīvi, veidojot web dizainu ir galvā jāredz un jāzin, kā un kapēc pēčāk šī sazīmētā lietotāja saskarne funkcionēs. Visos aspektos un niansēs.

Izstrādājot web dizainu ir jāorientejas gan web dizaina modes tendencēs, gan lietotāja saskarnes izstrādes tehnoloģijās.

 

Pasūtītājs nevis maksā par to, cik stundas es pavadu pie photoshopa, bet gan par manām zināšanām, kuras es pielietoju web dizaina izstradē.

 

Un tieši tapēc pieredzējis web dizaineris izstrādās augstvērtīgu dizainu par 500 vai 1500 latiem, kamēr, tajā pat laikā, otrās klases Ančuks salipinās web dizainu (tas pats buklets tak vien ir) Ilustratorā vektoros un, piedevām, visi fonti būs pārvērsti līnijās.... Nez ko programmētājs teiks par šādu izejmateriālui.

Link to comment
Share on other sites

Pēc WebDevelopera loģikas arī programmētājam pietiek ar tiem pašiem 250Ls, kurus sarēķināji dizainerim.

Kas tad tur ko neprogrammēt - query, while, fetch_row, echo. Un viss. Un par to maksāt vairāk kā 250Ls vajagot maksāt? Tas ir radošs darbs tev?

Izklausās pēc parastā baloža, kas teica, ka ligzdu prot, prot vīt, taču, kad pieliek pie darba, nekas tur nesanāk. Es personīgi par dizaina lietām nekā nejēdzu, tāpēc netaisos spriedelēt, cik tur katrs ir pelnījis vai ir tiesīgs saņemt. Taču redz tu, WebDeveloper, spēj spriest par lietām, kuras nejēdz. Kā lai tādiem spriedelējumiem piekrīt? Tu varbūt arī par kosmonoautu darbu spēj gudras lietas izspriest un pastāsīt cik tad šiem ir jāmaksā liela alga? Izklausās pēc lieliem buļļa sūdiem (un kārtējo reizi īstā topikā esi izvēlējies to rakstīt...)

Link to comment
Share on other sites

Ja jau reiz codez aizsāka offtopic, paturpināšu:

 

Šoreiz varētu piekrist codez vienam teikumam: "Priekš kam tādiem cilvēkiem iet strādāt par 1500Ls?"

 

Lai arī priekš manis 1500 Ls būtu liela alga kā arī priekš vairums Latvijas nodarbināto, tomēr prasības te ir tik nenormāli augstas, ka šķiet, ka šāds cilvēks varētu būt viens no vadošajiem programmētājiem/programmēšanas vadītājiem kādā pasaules līmeņa softu korporācija un tādās šaubos vai pat krīzes laikā kāds būs ar mieru maksāt par 3000 Ls mēnesī, būdams tik apdāvināts un pieredzējis speciālists! :) Protams, tikai mans viedoklis...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...