Jump to content
php.lv forumi

Grafiski bagātas lapas un to pieejamība


andrisp

Recommended Posts

Googles Webmaster Help Center lapā ir teikts, ka lietotājiem nav labi rādīt savādāku lapas versiju nekā meklētājiem.

 

Make pages for users, not for search engines. Don't deceive your users or present different content to search engines than you display to users, which is commonly referred to as "cloaking."

 

Use a text browser such as Lynx to examine your site, because most search engine spiders see your site much as Lynx would.

 

Tas viss izklausās tikai godīgi, bet kā tas viss iet kopā ar tādām lapām, kur teksts ir bildes formātā, bet ar CSS tiek paslēpts tas pats teksts (tikai normālā formātā), lai lapas būtu pieejamākas ? Kaut vai lai ar to pašu Lynx varētu izmantot lapu...

 

Kādas ir jūsu domas ? Vienīgais variants tiešām ir atteikties no grafiski bagātiem fontiem par labu googlei ? Vai arī tas viss ir tik nenozīmīgi, ka pa to nav vērts uztraukties ?

Link to comment
Share on other sites

because most search engine spiders

 

Jamie saka ka daudzi mekletaji ta dara.. iespejams google nee!?

 

Otra iespeja visu samest zem Meta KeyWords.. vai ari visam lapam ko veido izmantot asus keywordus ko mekletaji njem veeraa!

 

Un kaa ar flash lapaam? ;)

Link to comment
Share on other sites

Nu es nedomāju, ka ar

 

<html>
<head>
<style type="text/css">
h1#mycoolheading{
background-image: url(/images/mycoolheading.gif);
background-repeat:no-repeat;
width: 300px;
height:50px;
display: block;
text-indent: -5000px;
}
</style>
</head>
<body>
<h1>My Cool heading</h1>
</body>
</html>

 

būtu jāsaprot cloaking un citāda lapas parādīšana meklētājiem, jo būtībā šāda pieeja ne tikai padara lapu pieejamāku meklētājiem, bet arī lietotājiem, kas izmanto Jaws, citas screenreader programmas vai tiešām to pašu lynx. Šo drīzāk sauc par 'graceful degradation', ko pat visās malās reklamē. Gadījumā ja lietotāja pārlūks nesaprot CSS, tad lapa vienalga ir lietojama.

 

Tur drīzāk ir runa par šādas tehnikas nelietošanu:

if ($userAgent == 'GoogleBot'){
 foreach ($keywords as $kw){
echo '<h1>' . $kw . '</h1>';
echo '<p>Some cool content</p>';
 }
}else{
 // display normal site content.
}

 

Kas tiešām nav diez ko pareizi.

Link to comment
Share on other sites

aldis, mans jautājums bija savādāks.

 

Kaklz, šo metodi es parasti izmantoju (text-indent), bet gribējās uzzināt vai google arī to neuzskata par cloacking. Jo it kā google jau nevar zināt, ka es to izmantoju labdabīgiem mērķiem. Tik pat labi es tādā veidā varētu slēpt visādus keywordus utt.

 

Vai arī google automātiski nemēģina noteikt cloakošanu, bet gan tikai ja kāds reportē ko tādu ?

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

Nezinu vai Google to uzskata par krāpšanos, taču, manuprāt tai nevajadzētu to ņemt kā galveno kritēriju. Tikpat labi viņi papildus var analizēt arī saites, kas ved uz šo lapu un no tā arī izdarīt secinājumus. Katrā ziņā, manuprāt, par šīs tehnikas izmantošanu nevajadzētu pārāk uztraukties.

Link to comment
Share on other sites

Yeah, viņi tagad ies un lasīs, kas tev CSS sarakstīts, speciāli analizēs, lai noteiktu, kur tev kas atrodas. Da nav viņu mērķis norenderēt tavu lapu, bet noindeksēt. Citādi nebūtu joku ar svarīgāko infu lapas sākumā, jo viņi jau varētu palasīt, ka, lūk, šeit sākumā ir ielikts "menu" un tāpēc to skipojam, lai aizietu uz priekšu pēc īstajiem datiem.

 

Lapu taisa lietotājam. Punkts.

Link to comment
Share on other sites

Taisīt ta būtu jātaisa lietotājam. Bet lieta tāda, Kavacky, ka daudzi lapu taisītāji pieslīpē html'u speciāli priekš googles indeksētāja, lai tas to lapu noindeksē ar lielāku vērtību, nekā reāli tai ir.

Link to comment
Share on other sites

Kavacky, vai tad es saku savādāk ? Es veidoju lapas tā, lai lietotājs tās varētu apskatīt gan no moderna pārlūka, gan no konsoles, gan no mobīlā. Bet problēma tajā visā ir tā, vai izveidotā lapa nekonfliktē ar googles noteikumiem. Protams, var jau arī pilnībā uzspļaut tam visam. Bet nu...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...