Jump to content
php.lv forumi

Drupal programmētājs


maijs

Recommended Posts

visādi neizprotami un nevajadzīgi mainīgie tiek padoti...

 

Un ko, ja es pieslēdzu mod_rewrite, un 'index.php?module=Articles&cat_id=2&view=list' vietā padodu 'modules/Articles/cat_id/2/view/list/' (vai ko tamlīdzīgu), tad tur netiek "visādi neizprotami un nevajadzīgi mainīgie padoti"? Un kas vispār par dīvainu formulējumu "nevajadzīgi"? Ja tiek padoti, tad laikam jau vajadzīgi :) Jeb tu gribi teikt, ka apmēklētājam pēkšņi kāda atklāsme notiks, redzot "pseidoceļu"?

Atdziesti bik, un dzīve kļūs skaistāka... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Noteikti labāk izskatās otrs ceļš. Tas ir viens. Otrs - tiešām var labāk arī padot pseidoceļu, apmeklētājam neinteresē tavi mainīgie, tāpat kā neinteresē, kas būs, ja nomainīsi error_reporting(0); un kādu citu līmeni savos saitos... Protams, te runa iet par saitiem, kam tas ir svarīgi - šis url, nav jau jēgas pilnīgi Ajax veidotā vai sistēmas saitā (kā, piemēram, e-pasta pārlūks) iespringt uz friendly url... Tur daudz svarīgāka ir ātrdarbība un maintenance.

Logjiski, vai ne?

Link to comment
Share on other sites

Nē, Robi, galīgi nav loģiski :) It sevišķi par to Ajax... Apmeklētājam ir pilnīgi pof, kas viņam iekš url ir - viņu, pirmkārt, interesē, kāda informācija ir lapā, otrkārt, viņu interesē iespēja bookmarkot to lapu (tas par to Ajax).

Bet labi, nu jau galīgs offtops panesās. Beidzam...

Link to comment
Share on other sites

Bookmarkot var jebkuru lapu, bet tāpēc jau nav jābookmarko viss webs...

Ajaxam, protams, nav tik svarīgi tie seo urļi, ko gan es arī teicu...

Bet Latvijā vispār ir kāds normāls Ajax saits, kas negļukotu? Neesmu redzējis...

Vienīgais reālais Ajax ir googlē...

Link to comment
Share on other sites

Ajaksiigas lapas uztaisiit taa, lai vareetu bookmarkot nemaz nav tik vienkaarshi (taa lai peec tam spiezhot uz bookmarka, tieshaam atveertos tas, ko cilveeks domaajis, ka iebukmarkoja).

 

Par googli - google reader javascript diezgan bieshi gljuko.

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

Robi, tak viduvējo interneta lietotāju pokemonu vai "40-gadīgu" mājsaimnieci, kas viedo lielāko daļu interneta lietotāju, galīgi nu ne tikai neinteresē urļa izskats, bet arī nav ne jausmas, ko nozīmē vārds urlis. Es bez šaubām piekrītu, ka urlis garumā 400 simbolu pa vairākām rindām ir dikti nelaba doma, taču GET mainīgos redzēt vai neredzēt - uz to viņi neskatās. Uz to skatās tikai IT geeki un oldskūlīgi neta lietotāji, kuri domā, ka viss internets sastāv no statiskām HTML lapām (kirils).

Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt jau Googlei interesē, kas tiek padots urlī vispār...

A tu vispar kadreiz esi apskatijies ko Google atrod ?

kaadas adreses ir?

tur 90% NAV frendly URLji... bet kaa tu izsakies Kjeburi taa kaa par to Google ir miits nekas vairaak...

Googles spaiderim daudz svariigaak ir saturs un cik veca (cik ilgi) dotaa lapa ir vinju sistemaa

Pedejais parametrs nebuut nav mazzsvariigs par to esmu parliecinajies

 

mana viena lapinja, kad tika uztaisiita, gogles indexos bija kaada 1000 peec radiitaajiem --> tagad (~~ peec 2 gadiem) vinja jau ir 5 ....

(mainiijis neko nesmu)

taa kaa.....

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

Tak izlasi vispirms informāciju internetā, pirms izvirzi teorijas... Googlei svarīgi ir ļoti daudzi aspekti un ne tikai par to ir runa... Urliem jābūt normāliem, citādi izskatās, pēc nepabeigtas mājas, kurai teiksim, nav nokrāsotas sienas...

Link to comment
Share on other sites

Urliem jābūt normāliem, citādi izskatās, pēc nepabeigtas mājas, kurai teiksim, nav nokrāsotas sienas...

es taa arii nesaproatu kaada vaina URL ar kuru tiek padoti GET ?

Kaa jau mineeju taa joprojam ir izplatiita metode....

Un kada starpiiba kas sekopeec ? vai tiek izmantots & un = vai tikai / ...

IMPHO starpiibas nav nekaadas.... ( nu vieniigi smukaak izskataas...)

.....

Un sajaa gadijumaa NAV korekti saliidzinaat ar nepabeiktu maaju.... driizak ja ar majum kurai ir dazaada tipa durvis... (ar dazaadiem rotajumiem vai bez tiem...)

Link to comment
Share on other sites

HEELP, nemāku netaisīt muļķīgas QUOTEs

 

Dzirdēju, ka google skatās, ja urlī ir "?", tad to lapu uzskata par dinamisku un indexē lēnāk un retāk, lai lieki nenoslogotu datubāzi.

 

Citāts:

"So the mere presence of a question mark in the URL doesn't throw us for a loop at all. We will crawl those pages more slowly than we do with pages without question marks in the URL. Purely because they've identified themselves as being dynamic and we certainly don't want to bring anyone's site down because we're hitting the database too hard."

 

Domāju, ka taisīt user draudzīgos urļus vajag. Pavisam cits jautājums ir vai mēs to gribam, jo ir jāiegulda vairāk darba nekā tikai sakabināt urļa stringu.

 

Atklāti sakot es arī neesmu uztaisījis nevienu lapu ar draudzīgajiem urļiem, bet nākotnē noteikti labošos :) (protams, ja hostinga serveris piedāvās mod_rewrite atbalstu :P )

Link to comment
Share on other sites

A tu vienkārši paprasi tam hostingam, lie piedāvā to atbalstu...

 

P.S. Ja googles teksts ir patiess, tad vislabāk draudzīgo urļu galā, šķiet būtu veidot .html galotni, lai google pārliecinoši domā, ka tie ir html faili :)

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...