Jump to content
php.lv forumi

<?php searchProgrammer(); ?>


Ir ko piedavat

Recommended Posts

codez es īpaši nepievērsos taviem googles meklējumiem pēc būtības, bet gan jauks piemērs atbildot uz jautājumu par ņirgāšanos..

 

 

 

p.s. ja es gribētu skaldīt matus attiecībā uz tevi tad drošvien jautātu kādā veidā google nodrošina meklēšanas atbalstu papīra lapiņai un zīmulim :)

p.s.2. bubu drošvien mūs visus aizmetīs uz darba offtopic sadaļu :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

man shis forums ar katru briidi patiik arvien vairaak :))

 

to "web developer" => neviens neņirgājas ja to izdara ātrāk, vai lēnāk.. utt.... galvenais ir ka to izdara sakarīgā laikā un vispār izdara...

 

kaut kur tajos linkos, kas šeit topikā bija.. laba frāze bija.. vai tu ņemtu darbā žonglieri neredzot kā viņš žonglē??? ;))

 

tas pats arī uz inženieriem un programmētājiem.. galvenais tikai neiespringt :)

 

 

jo arī kā vienaa rakstiem bija.. ka cilvēks var visnotaļ sakarīgi runāt par visādām programmēšanas lietām, taču, viņš vnk varbūt neder kodera darbam... nav teikts ka viņš neprot programmēt.. varbūt viņš var risināt grūtus uzdevumus un prot tos izskaidrot citiem, bet neprot tos pierakstīt sakarīgā laikā (ir redzēti tādi projektu vadītāji)...

tad vienkārši šis testiņš varētu izfiltrēt vai viņš konkrēti šim amatam der, vai varbūt tas cilvēks labāk der citā amatā utt... vai neder vispār tavai kompānijai ;)

 

 

to Roze.. forš FizzBuzz variants tev sanāca :D

Link to comment
Share on other sites

Šis uzdevums nu nebūs rādītājs. Lab, es laikam pārsteidzos un vienkārši, kā uzrakstīju ātrrakstīšanas tempā, tā iesniedzu, laikam vajadzēja vēlreiz pārlasīt, tad kods būtu optimālāks un neviena kļūda nebūtu (to varu garantēt).

Bet tik un tā - tiešām nav kādi sakarīgāki un nopietnāki uzdevumi, kā pārbaudīt programmētājus?

Es nerunāju par kaut kādiem tīri matemātiskiem olimpiāžu uzdevumiem, bet teiksim tā - tev vajag php programmētāju. Tev neinteresē, vai viņš prot C++ vai Java, bet php, jo tev iet platforma uz php un plānoti projekti uz php, ko dot šim.

Kā tu pārbaudīsi viņa php programmēšanas prasmes? Ir bijušas intervijas, kur iedod dīvainus uzdevumus, kam nav nekāds sakars ar programmēšanu gandrīz. Respektīvi, tādus - "ā, popalsa na mojej golovolomki?" - kur teikts, lai būtu veiksmīgs programmētājs, jābūt veiksmīgam informātikas olimpiāžu pirmo vietu ņēmējam? Es personīgi neesmu bijis ne uz vienu informātikas olimpiādi, bet uzskatu, ka programmēt protu, jo esmu to iemācījies pašmācības ceļā. Sorry, tas ir tikai viedoklis. Jautājums bija konkrēts:

Kā praktiski pārbaudīsi cilvēku, pieņemot darbā par php programmētāju - kāds būs šis praktiskais uzdevums?

Link to comment
Share on other sites

kur teikts, lai būtu veiksmīgs programmētājs, jābūt veiksmīgam informātikas olimpiāžu pirmo vietu ņēmējam? Es personīgi neesmu bijis ne uz vienu informātikas olimpiādi, bet uzskatu, ka programmēt protu, jo esmu to iemācījies pašmācības ceļā.

 

Gribi piemēru?

Praktisks web uzdevums.

Portāls. Desmit miljoni objekti 2D pasaules kartē. Katram objektam ir x un y koordinātes kartē un viens lielums, nosauksim viņu par P.

Tagad web labā tiek izvēlēts kāds kartes apgabals. Serveris saņem x1,y1 - taisnstūra kreisā augšējā stūra koordinātes un x2,y2 - taisnstūra labā apakšējā stūra koordinātes.

Serverim jāatgriež 20 objekti ar lielākajiem P no dotā taisnstūra.

Taisnstūris var būt kā pa visu karti un iekļaut tajā visus objektus, tā arī pa mazu kartes daļiņu un iekļaut tikai dažus punktus.

 

Tātad tas ir web portāls.

Kā tu risināsi šādu uzdevumu, lai:

- jaunu objektu ievietošana un izdzēšana būtu pietiekami ātra (teiksim zem 100 ms).

- lai pieprasījums atgriezt 20 objektus ar lielākajiem P tiktu veikts pietiekami ātri (zem 100 ms)

 

Piebildīšu, ka valstu olimpiāžu līderi šādus uzdevumu risinājumus izdomā pārdesmit minūtēs.

Link to comment
Share on other sites

Jā, šāda metode neder, bet to var pateikt pat netaisot eksperimentu, jo labam programmētājam jāprot novērtēt algoritma laiks.

Ar šo piemēru arī gribēju paradīt, ka labam web programmētājam, pretēji tavam viedoklim, ir vajadzīgas arī algoritmiskas programmēšanas iemaņas, kuras ir ikvienam top olimpiāžu dalībniekam.

Link to comment
Share on other sites

Pag, Web Developer, man šķiet, ka tu pats uzdevi divus šādus jautājumus:

 

 

Bet tik un tā - tiešām nav kādi sakarīgāki un nopietnāki uzdevumi, kā pārbaudīt programmētājus?

 

kur teikts, lai būtu veiksmīgs programmētājs, jābūt veiksmīgam informātikas olimpiāžu pirmo vietu ņēmējam?
Link to comment
Share on other sites

programmēšanas iemaņas, kuras ir ikvienam top olimpiāžu dalībniekam

Kautkaa nesmu manijis ka Pats buutu kaadu no sada veida uzdevumiem atrisinajis .. Cik ir doti linki utt. rezultats kautkaa nemanas,

Toties labi ir redzams ka maki skaisti runat ..

Link to comment
Share on other sites

Olimpa, vai kādas citas vietas. Es tāpat regulāri risinu šādus uzdevumus, lai saglabātu formu, tāpēc atrisināšu arī kādu tevis izvēlēto.
Kadus paris menesus atpakalj iemetu Uzdevumu no dziives --> taa arii neieraudziju risinajumus.. tik skaistu runasanu, tieshi tadelj arii saku ka NEsmu redzejis ka buutu ko atrisinajis ...

P.S. pamekleshu to postu un iemetiishu linku ...

 

Edit: kautvai atrisini sho pashu

 

Edit2: bubu , parvieto shos pedejos postus uz jaunu topicu, Vai kadu no vecajiem ...

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

Šis uzdevums nu nebūs rādītājs. Lab, es laikam pārsteidzos un vienkārši, kā uzrakstīju ātrrakstīšanas tempā, tā iesniedzu, laikam vajadzēja vēlreiz pārlasīt, tad kods būtu optimālāks un neviena kļūda nebūtu (to varu garantēt).

Bet tik un tā - tiešām nav kādi sakarīgāki un nopietnāki uzdevumi, kā pārbaudīt programmētājus?

 

 

liekas esi tapts aizvainots ar kaut ko.. sorry .. nebiju taa domaajis.. bet whatever nesapratu kas tevi taa satrauc? nespeej risinaat algoritmiskos uzdevumus? :) (nevajag attaisnoties.. domaaju ka gan jau speej.. tikai nevajag to nepatiku izraadiit tik ljoti ;) )

 

Bet tik un tā - tiešām nav kādi sakarīgāki un nopietnāki uzdevumi, kā pārbaudīt programmētājus?

 

Ir.. bet šos nopietnos uzdevumus parasti dod pārbaudes laikā.. tāpēc arī tāds ir izdomāts .. nevis 5-10 min laikā kur tev intervijas laiks varbūt ir daudz kam citam vēl paredzēts ;)

 

Pārējie vismaz cik es zinu uz vietas neko sarežģītāku nedosi programmētājam, jo ko viņš zin un ko nezin.. var uzzināt +/- no intervijas... bet vai vispār viņš runā taisnību, ka ir programmējis dotajā valodā.. ar to pašu mazo FizzBuzz testiņu vai ko taml. bet vai viņš zin tās krutās lietas ko ierakstījis CV.. droši vien tikai atklāsies lielākā daļa pārbaudes laikā... un ir pozitīvi uzzināt.. ka cilvēks zin daudz vairāk nekā sevi ir sākumā parādījis :) (nu ceru ka nevienam negadaas otraadi ;) )

 

Es nerunāju par kaut kādiem tīri matemātiskiem olimpiāžu uzdevumiem, bet teiksim tā - tev vajag php programmētāju.

 

 

Nu var arī iedot tādu uzdevumu:

 

Izvadi fibonači skaitļu rindu (Fibonačī skaitļu rindā, katrs nākamais skaitlis ir divu iepriekšējo skaitļu summa. Fibonačī skaitļu rindas pirmais skaitlis ir 1) neizmantojot savā kodā matemātisko funkciju (skaitlis = iepriekšējais skaitlis + viens pirms iepriekšējā ... lai kā tur uzrakstītu...).

 

 

Nu vot šādu uzdevumu cilvēkam kurš nezin kas ir fibonači un nezin ko ar to matemātiku darīt mierīgi var dot.. jo fobonačī ir paskaidrots tekstā, bet uzdevumu vismaz es risinātu kaut kā taml.

 

definē klasi baktērijas.

katrai baktērijai ir savs bērnības ilgums => 1 diena (cikls .. vienalga).

katra baktērija otrajā dzīves dienā dalās.

Katru dienu izvadam baktēriju skaitu.

 

Izvadītais skaits būs vienāds ar fibonači skaitļu rindu :) {1,1,2,3,5,8,13,21 ... }

liidz ar to nekur kodā nebūs ierakstīta burtiski konkrētais algoritms.. bet tas būs netīšā veidā izveidots :)

 

.. protams uzdevumā var ielikt baktēriju dzīves ilgumu utt.. bet tad nebūs vairs fibonači, bet kaut kas cits :)

Edited by darksign
Link to comment
Share on other sites

Kas par murgu? (par fibonači un baktērijām)

Ja ar vārdiem "baktērija dalās" ir domāts, ka tā sadalās 2 jaunās baktērijās, tad figu tev tur būs fibonači, tev būs 2'nieka pakāpes.

1. diena = 1 baktērija, piedzimst

2. diena = 1 baktērija, nodzīvoja vienu dienu

3. diena = 2 baktērijas, piedzimst

4. diena = 2 baktērijas, nodzīvo vienu dienu

5. diena = 4 baktērijas, piedzimst no tām 2 baktērijām (2*2=4)

6. diena = 4 baktērijas, paiet pirmā diena

7. diena = 8 baktērijas (4*2=8)

...

1 1 2 2 4 4 8 8 16 16 ...

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...