Jump to content
php.lv forumi

HTML input height property


Didulis

Recommended Posts

Šāds HTML (jebkādos apstākļos - XHTML strict, no doctype utt)

<form  class="search" action="#" method="get">
<input type="text" name="q" /><input type="submit" name="submit" class="srch-sbmt" value="" />
</form>

ar šādu CSS

form.search input{
 width: 95px;
 height: 30px;
}

form.search input.srch-sbmt{
 width: 25px;
}

uz Firefox 2.0.0.4 veido vertikālas lauku nobīdes. T.i. input text nobīdās uz leju un lauki veido tādus kā pakāpienus jeb input text offsetTop ir 13 un input submit offsetTop veidojas 8. Varbūt kāds ir ar šo saskāries un ir zināms risinājums? Kā es novēroju, ka offset izmaiņa nav tieši proporcionāli saistīta ar height izmaiņām. Googlējot es atradu kaut ko līdzīgu, taču tas nebija gluži tas, jo tur problēmas sagādāja absolūtā pozicionēšana. Tā joprojām neesmu atradis neko vērtīgu.

 

 

Update: izmēģināju ielikt laukus DIV blokos, kurus nopozicionē ar float: left. Šoreiz uz FF viss OK, taču IE veidojas tādas pašas, taču nedaudz mazākas nobīdes. Serverpusē pārbaudīt browseri nav vēlēšanās, tādēļ gribās nedaudz tīrāku hack`u.

Edited by Didulis
Link to comment
Share on other sites

Tika atrisināts rupjā un brutālā veidā, izmantojot tos pašus DIV blokus apkārt, taču submit pogai tika aizvāktas robežas un fons un apkārt aplikts <a> tegs (pārsteidzoši, bet tas pasākums validējās), kuram tika uzlikts display:block un background bilde, kas attiecīgi tika nopozicionēta kā vajag. Tā sakot nečakarējos ar vispārīgo gadījumu, pieķēros pie prasību realizēšanas.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...