Jump to content
php.lv forumi

Meklēju gabaldarbu


freelancer

Recommended Posts

Sveiki.

 

Programmēju PHP/MySQL. Visu veidoju xHTML 1.0(vai arī pēc citiem standartiem) valīdu.

Webdizains arī nav svešs.

 

Šobrīd meklēju kādu gabaldarbu, atrodos Rīgā, arī Jelgavā. Padarīto atrādīšu un visu pārējo sarunāsim, kad sazināsimies.

Epasts - [email protected] .

Edited by freelancer
Link to comment
Share on other sites

Visu veidoju xHTML 1.0(vai arī pēc citiem standartiem) valīdu.

 

Tak jebkurš profesionāls xhtml/css koderis zin, ka nejau perfekti valīdam xhtml kodam ir nozīmes, cik gan drīzāk daudzām citām lietām, piemēram, labam css, optimālam xhtml kodam loģiskās struktūras un kārtības ziņā - lai nebūtu lieku lietu, kas prasa papildus atmiņas to ielādei. Kā arī - lai to ir viegli labot, piemēram, tai pašā php skriptā.

 

Bet ja cilvēks uzsver valīdu xhtml ķeksīti, manuprāt, tas liecina par to, uz ko viņš koncentrējas - uz būtisko vai mazāk būtisku. Iesaku Tev drīzāk apstāstīt, ko uzskati par galveno xhtml un css kodēšanā, ja jau uzsver, ka ar to profesionāli nodarbojies.

Link to comment
Share on other sites

P.S.

Pats dīvainākais ir tas, ka xhtml kods tev nebūs valīds, ja kādam img tagam nebūsi norādījis atribūtu alt, kaut arī, piemēram, attiecīgais attēls ir tikai dizaina gabaliņš, ko nav nepieciešams aprakstīt. Loģiskā objektu struktūrā, ja kādam elementam trūkst atribūts, tam uzdodas noklusētā vērtība un šis parametrs jau nebūtu tas absolūti nepieciešamākais parametrs. Bet ne tikai par to - ir citi sīkumi, kam piesienās xhtml strict validācija. Protams, ir valīds kods - ļoti labi, bet nu nav tas būtiskākais xhtml un css kodēšanā.

Link to comment
Share on other sites

Pats dīvainākais ir tas, ka xhtml kods tev nebūs valīds, ja kādam img tagam nebūsi norādījis atribūtu alt, kaut arī, piemēram, attiecīgais attēls ir tikai dizaina gabaliņš, ko nav nepieciešams aprakstīt.
Nekā dīvaina tur nav - ja specenē teikts, ka tā vajag, tad tā vajag, tāpēc ļoti pareizi, ka nevalidējas. Un validators jau nezina, kas tev tajā attēlā.

Starp citu, parasti gandrīz visi dizaina attēli ir backgroundos, nevis kā img tagi.

Link to comment
Share on other sites

Ja māk rakstīt valīdu kodu, tas nozīmē, ka zin kas ir standarti, zin browseru atšķirības, droši vien arī neraksta retarder table-layout lapas. Arī PHP kods droši vien strukturēts un smuki rakstīts tiek. Tāpat failu sistēmas struktūra. Pats atbalstu xhtml strict, kas nebūt nepalielina lapas izmērus un identiski izskatās uz ie6, ie7, firefox, opera un safari. Vajag tikai smuki izplānot. Visam jābūt tā kā tam ir jābūt un viss.

Par tiem "siikumiem" - iemet googlee to, kas Tev liekas sīkums un redzēsi visus plusus un mīnusus. Varu derēt, ka par skrīnrīderi un "alt" nezināji.

Link to comment
Share on other sites

Ja māk rakstīt valīdu kodu, tas nozīmē, ka zin kas ir standarti, zin browseru atšķirības, droši vien arī neraksta retarder table-layout lapas. Arī PHP kods droši vien strukturēts un smuki rakstīts tiek.

Tā īsti nav. Spriežu pēc sevīm pirms apt. pusotra gada.

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

kavacky, vienā no EU valstīm pieņēma likumu, ka lapai jābūt pieejamai arī visiem skrīnrīderu lietotājiem. Dānija laikam, varu kļūdīties.

Jo ārāk sāks rakstīt labu kodu, jo labāk.

Link to comment
Share on other sites

"Pieejams visiem skrīnrīderu lietotājiem" ir atkarīgs no 2 lietām tomēr - lapas un paša skrīnrīdera. Haha, tas tak ir marasms - tad jau var visu ko likt, lai teksta redaktors būtu ar 3D skata iespēju.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...