Jump to content
php.lv forumi

Algas


Robis

Recommended Posts

Nav noslēpums, ka Latvijā patiesībā ir IT speciālistu trūkums, tāpēc, dažreiz apbrīnoju tos interesantos darba devējus, kas uzstāda nevajadzīgi augstas prasības (iespējams, algu samazināšanas nolūkā) vai arī piedāvā neatbilstoši zemas algas.

 

Vai Jūs varētu pateikt, kāds ir Jūsu ieņemamais amats un kāda ir alga (BRUTO alga līgumā)?

 

Būtu pateicīgs par šādu info priekštata gūšanai!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tā nav konfidenciāla info. Es prasu nosaukt tikai un vienīgi ieņemamo amatu (piemēram, programmētājs (vēlams pateikt, vai web)) un algu!

Ne firmu, ne personas datus, neko citu! Tātad - brīva statistiska informācija!

Link to comment
Share on other sites

Tā nav konfidenciāla info.

Tu smagi kljuudies ... 90% darba ligumos ir rakstiits ka savu darba algu izpaust ir aizliegts....

Un neviens (ja vien negrasaas salamaaties ar darba deveeju) to neteiks....

Pat vienaa uznjemumaa pie vienaadiem amatiem alga var atskjirties....

Viss atkariigs no darbinieka zinashanu liimenja + pieredzes + speejas vienoties...

Link to comment
Share on other sites

Bāc, kā gan Jūsu izteikto algu var attiecināt tieši uz Jūsu personu, ja nav nekādi pierādījumi, ka to esat teicis tieši Jūs - ne vārds, ne uzvārds nav minēts, nemaz nerunājot par personas kodu!

Link to comment
Share on other sites

Guest Zigis

Atļaušos minēt:

 

1) Jādomā, ka patreiz Latvijā neviens negribēs programmēt par mazāk kā Ls 300 uz rokas (kaut vai tā vienkāršā iemesla dēļ, ka būvdarbos maksā vairāk)

2) Domāju, ka augstākā robeža ir apmēram Ls 1000 uz rokas programmētajiem. Ja tā padomā, tas darba devējam izmaksā Ls 1447.

3) Virs Ls 1000 uz rokas saņem dažāda līmeņa menedžeri (nodaļu vadītāji) starptautiskajos uzņēmumos, droši vien ari dažā labā valsts iestādē (Latvijas Banka?)

4) Virs Ls 1500 uz rokas laikam būs grūti saņemt, vismaz nestrādajot "melnajās"' nozarēs.

 

Ja gribam naudiņu:

a) emigrējam

b) dibinām paši savu uzņēmumu (Pirms pāris gadiem rakstīju bak. darbu par innovācijām. Latvieši ir vieni no kūtrākajiem uzņēmumu dibinātajiem Eiropā. Laikam negrib naudiņu)

Link to comment
Share on other sites

1) 300 Ls uz rokas varētu būt tāds samērā taisnīgs slimnieka pabalsts - klāt pensijai, nevis alga.

2) nedomāju viss, ka augstākā robeža ir 1000 Ls. Nesen vienā uzņēmumā nejauši acīs iekrita viens programmētāja CV un ar roku bija pierakstīts klāt - 1400 Ls uz rokām mēnesī!

3) ne gluži! Ne obligāti tie ir vadītāji, kas saņem tādu algu, bet diezvai arī ierindas darbinieki - visticamāk tie ir jau vismaz brigadiera vai vecākā programmētāja līmeni sasniegušie.

4) virs 1500 Ls saņem taukmūļi atsevišķos vēsturiskos namos Rīgas centrā, bet tas ir cits stāsts.

 

Par uzņēmumu dibināšanu - taisnība.

 

Par emigrēšanu - nu tas ir atkarīgs no cilvēka, es, piemēram, nevarētu ilglaicīgi dzīvot svešā valstī - ar laiku pieriebtos konkrēti.

Link to comment
Share on other sites

1) 300 Ls uz rokas varētu būt tāds samērā taisnīgs slimnieka pabalsts - klāt pensijai, nevis alga.

2) nedomāju viss, ka augstākā robeža ir 1000 Ls. Nesen vienā uzņēmumā nejauši acīs iekrita viens programmētāja CV un ar roku bija pierakstīts klāt - 1400 Ls uz rokām mēnesī!

Ja 'programmee' tikai HTML + PHP (echo 'HTML') tad vairaak par 300LS uz rokas nesanaaks...

Tas ka klaat bija pierakstiits 1400LS uz rokas tas neko nenoziimee --> uz CV biezji vien pieraksta to ko cilveeks ir prasijis , tas nenoziimee to ka vinjam taa maksaas....

Un neviens jau nav teicis ka robezja ir 1000LS ... viss atkariigs no prasmes , speejaam tieshi Programmet, neviss kabinaat kopaa gaytavus programmu moduljus...

Link to comment
Share on other sites

Nezinu kā ar html/php programmētājiem (nestrādāju web-nozarē), bet nu par normālo valodu (C/C++/.net/java) programmētājiem 1000 nav max. Skaitlis noteikti ir lielāks - gan pēc personīgās pieredzes, gan pēc informācijas par citos uzņēmumos strādājošajiem.

Un cik reizes jau neizrunāta tēma - par tiem pašiem 300/400 ls būs cilvēki kas strādā. Kāpēc? Tāpēc, ka ir diezgan daudzi viduvēji programmētāji vai cilvēki bez nopietnas pieredzes, kurus neviens tā īpaši nevēlas ņemt darbā. Ko tad darīt? Atliek vien par tiem pašiem trim simtiem strādāt. Nevajag lidot mākoņos un domāt, ka tu tik ļoti esi kādam vajadzīgs. Ja tiešām esi tik spējīgs programmēšanā, tad atrast darbu, kurā saņemt >1k algu, nav problēmu (personīgā pieredze ;) Labu programmēju Latvijā trūkst. Tos jāmeklē kā ar uguni.

Link to comment
Share on other sites

Nevajag te izcelties ar pārgudrībām! Ir te sliktie, ir labie programmētāji, tūkstošu pelnītāju un kapeiku lasītāji!

Nē, tā nav!

Ir:

1) iesācēji;

2) viduvēji programmētāji, ar max 2 gadu pieredzi;

3) normāli programmētāji, ar apmēram 3 gadu pieredzi savā sfērā;

4) labi programmētāji, ar paplašinātām zināšanām un vismaz pāris gadu pieredzi;

5) ļoti labie programmētāji ar lielu programmēšanas pieredzi, pašām fundamentālākajām zināšanām un spēcīgu loģisko un matemātisko izpratni par IT.

 

Un tā 300 Ls alga, manuprāt, pienākas tikai iesācējiem!

Viduvējs programmētājs jau ir vērts savus 400, 500 Ls un pieredzējis viduvējais ar stabilākām zināšanām - savus 500-800 Ls.

Jā, tie labi noteikti, ka ir pelnījuši savus 1000-2000 Ls mēnesī.

Bet mazāk vajag aizrauties ar lielīšanos un nolikt programmētājus, kas specializējas konkrētās valodās, kā php, javascript, nevis pieminēt C++ un tad lielīties ar platu muti par tūkstošiem!

jebkurš cilvēks, kurš ir jau dažus gadus pieredzējis savā jomā nu ir pelnījis savus 500 Ls uz rokas, jo viņš spēj dot tādu atdevi!

Link to comment
Share on other sites

Es tak nenolieku php/js programmētājus. Agrāk pašam patika ņemties php, bet vēlāk apnika (atradu citas valodas, kas man vairāk iet pie sirds). Es tikai gribēju teikt, ka par web-sfēras algā nekā nezinu, neesmu tajā iekšā . Kā arī - es nelielos ar platu muti ne ar C++, ne ar tūkstošiem. C++ es labi zinu, un tos tūkstošus par savām zināšanām tajā saņemu ik mēnesi (kaut arī darba pieredze an C++ man ir mazāk kā 2 gadi).

 

Un, Robi, ir ļoti labi programmētāji ne ar lielu programmēšanas pieredzi. Šogad darbā pieņēmām vienu jaunu programmētāju. Viņa pirmais atalgotais darbs. Un zini, izrādās, ka ir ļoti labs programmētājs (slikti jau ir aprunāt savus darba kolēģus, bet nu) pēc manām domām viņš ir spējīgāks nekā vairums citu jau tur strādājošo vairāk nekā 3 gadus. Un ir arī viduvēji programmētāji ar vairāk nekā 5 gadu pieredzi. Esmu tādus savā iepriekšējā darba vietā sastapis vairrākkārt. Programmētāja "labums" noteikti nemērās darba pieredzē. Tādam viduvējam programmētājam, kuru varētu nomērtīt skatoties uz šo forumu, es pat 300 negribētu maksāt, kur nu vēl 400/500 pēc tavis teiktā.

Link to comment
Share on other sites

vismaz viena gada darba pieredzes programmeetaajam nevadzeetu kautreeties prasiit ap 800Ls. bet tas ir jaaskataas konkreetam uznjeemumam. ja tam ir 8 gadu pieredze un tie saka, ka vinji nevar tik daudz maksaat, tad es secinu, ka vinji nemaak pelniit. un ko lai es daru pie tiem, kas nemaak pelniit. ja uznjemums jauns, tad jau vareetu saakt ar 0Ls.

tas ir mans viedoklis.

Link to comment
Share on other sites

Man laikam būtu kauns maksāt zem 400 Ls uz rokas, pat ja es būtu darbadevējs. Nu ja nevar samaksāt, tad nevajag varbūt maksāt vispār un ļaut cilvēkam meklēt viņam atbilstošāku darba vietu, nevis paverdzināt pa kapeikām un skatīties kā darbinieks lēnām mirst bada nāvē?

Link to comment
Share on other sites

Viss atkarīgs no situācijas, protams ;)

Zemākā līmeņa programmētājam alga ir +- 600 ls, ja ir pieredze. Tas tāds tomēr normāls cipars par pilnu darba dienu.

Teiksim tā, ja ir bakalaura izglītība, tad 500 - 600 ls uz rokas mierīgi var prasīt. Ja nav izglītības, tad atkarīgs no situācijas.

 

Ja kaut ko vairāk prot un ir izglītība - tad attiecīgi vairāk, bet tas arī atkarīgs no amata. Programmētājs vienmēr saņems mazāk par vadītāju, labu testētāju un analītiķi, manuprāt. Ja vien šis programmētājs nav "senior programmer", kurš zina visu - bet nu tādu nav daudz.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...