Jump to content
php.lv forumi

Atslēgvārdi - izmantošanas principi


ELs

Recommended Posts

Gribu noskaidrot kādi ir atslēgvārdu izmantošanas principi.

 

Piemēram: rakstam A pievienojam atslēgvārdu "Juris", rakstam "B" pievienojam atslēgvārdu "Juris". Līdz ar to - apskatot kādi raksti ir atslēgvārdam "Juris" redzam A un B. Kā arī apskatot rakstu A varam parādīt, ka rakstam ir saistītais raksts B (jo saista atslēgvārds).

 

Kādi vēl ir principi atslēgvārdu izmantošanai (keywords, tags)? Kā tiek veidoti saistītie raksti portālos (piemēram, apollo) vai vēl kādos vortālos/portālos?

 

Zinu arī tādu lietu kā machine tags. Tā, kā šo (kā flickr gadījumā) var neminēt, kā piemēru.

 

Idejas? Komentāri?

Link to comment
Share on other sites

Es īsti neizprotu jautājumu. Kā kādi vēl principi? Kādus tik vien vari iedomāties - tā arī lieto. Man tavs jautājums asociējas apmēram ar šāda veida jautājumu: "kādi vēl ir principi divu skaitļu saskaitīšanai?" Uz kuru es nevaru iedomāties kāda atbilde tiek gaidīta..

Link to comment
Share on other sites

Lieta tāda, ka rakstu bak.darbu par tēmu "informācijas organizēšana ar atslēgvārdu palīdzību". Līdz ar to esmu izveidojis/izdomājis vienu speciālu atslēgvārdu paveidu (līdzīgs machine tags).

 

Bet kā jau bak.darbos gadās - jāapskata arī citus variantus. Es jau devu piemēru par A un B rakstu, kā arī atslegvārdu "Juris". Gribētu zināt vai ir vēl kāds veids kā atslēgvārdi tiek izmantoti lai organizētu informāciju. Tāpēc jautāju par to, kā portālos/vortālos tiek nodrošināta "saistīto rakstu" (tipa - "vēl par šo tēmu") fīča utt.

 

Kaut kā tā.

Link to comment
Share on other sites

bubu - ideju uztvēri.

 

Es domāju, ka jābūt kādiem izsmalcinātākiem veidiem par to, kuru devu sākumā. Tāpēc interesē vai kāds ar kaut ko tādu ir saskāries pats kodējot, lasījis kādu rakstu utt. Jo piemēram machine tags ( http://www.flickr.com/groups/api/discuss/72157594497877875/ ) ir pavisam jauna pieeja - kas jau ir interesanta. Līdz ar to - varbūt ir kaut kas pa vidu starp manis aprakstīto pirmo un machine tags vai vēl kaut ko.

 

Ceru, ka tagad ideja arī citiem ir skaidra. :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...