aabele Posted February 7, 2004 Report Share Posted February 7, 2004 :o Taatad probleema sekojosha man ir kverijs - "SELECT * FROM $blabla $blabla1" taatad if($_GET[blabla] = 1) { $blabla = " i = 1"} tas pats ar $blabla1 if($_GET[blabla1] = 1) { $blabla1 = "AND e = 5"} else { $blabla1 = "" } Taatad probleema ir sheit - ja man nav caur komandrinu nodots $_GET[blabla1], tad es gribu, lai $blabla1 buutu nulle - respektiivi kverijs buutu vienkaarhsi shitaads "SELECT * FROM $blabla " Taatad kaa ar php paliidziibu lai ierakstu ka tas otrais nav mainiigais nav jaanjem veeraa? $blabla1 = "" neder - jo tad kverijs neatgriezh neko :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jb4 Posted February 7, 2004 Report Share Posted February 7, 2004 iekš PHP salīdzinašana notiek ar sekojošiem operatoriem: > lielāks 6>5 < mazāks 5<6 <= mazāks, vienāds 5<=6 >= lielāks vienāds 6>=5 == vienāds pēc vērtības 5=='5' != nav vienāds pēc vērtības 5!=6 === vienāds pēc vērtības un mainīgā tipa 5===5 !== nav vienāds pēc vērtības un mainīgā tipa 5!=='5' ja tu uzrakstītu if ( 4=5 ) {} tad saprastu savu kļūdu. Pareizi jāraksta: if ( 4==5 ) { } ar = iekš PHP notiek tikai un vienīgi piešķiršana (un citās programmēšanas valodās lielākoties arī) Tādējādi if ( $b=$_GET['b'] ) tu patiesībā pārbaudi vai ir izdevies piešķir mainīgajam $b vērtību $_GET['b]. False tiks atgriezts tikai tad, ja $_GET['b'] būs vienāds ar null vai false. Pareizi jāraksta: if ( $b==$_GET['b] ) ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts