Jump to content
php.lv forumi

Hostinga provaideri, kuri defaultā piedāvā php5


gurkjis

Recommended Posts

Vai kādam ir zināms, kuri no Latvijas hostinga provaideriem jau defaultā lieto php 5. versiju? Uz diviem man pieejamiem serveriem ir kautkādi vecie 4.3.x un 4.4.x.

Varbūt provaiderim, kuram ir 4. versija, paprasīt, lai uzliek piekto? Bet te kautkur forumā lasot, nopratu, ka tā pāriešana varētu būt baigā noņemšanās(provaiderim), ja uz servera jau stāv daudz php4 lapas. Nez, vai tā vienkārši manis dēļ tur visu pārliks.

 

Visu laiku biju rakstījis uz php5, neiedomājoties, ka kods varētu nedarboties uz vecākas versijas. Domāju to pielāgot php4 - izbraucu visam kodam cauri labojot kļūdas, par ko php4 sūdzējās... vienalga kautkas negāja. Čakars.

Link to comment
Share on other sites

ok, paldies, vērsīšos pie norādītajiem provaideriem.

 

no.lv gan es neizvēlētos, pats personīgi biju viņu klients kādu laiku. Kad iepazinos ar utf-8 un tā iespējām, izrādījās, ka no.lv serverī tāds nemaz nedarbojas. Tas bija pirms kāda gada, nezinu kā tagad ir. Man pat emails saglabājies:

 

 

no.lv: Serveris darbojas ar windows-1257 kodējumu un citi kodējumi NAV pieejami.

 

gurkjis wrote:

> Kapec nedarbojas utf-8 kodejums? Man vajag. Nokaartosiet sho problemu?

> piemeram lapaa

>

> http://xxx.lv/x/i.html

>

> japaradas latvieshu burtiem "siļķe"

>

Link to comment
Share on other sites

gurkjis, nu vispār jau vienīgais, kā es varu iedomāties, ka php nav utf-8 atbalsts, ka nav multibyte modulis. Bet visādā citā ziņā jau par faila saturu (vai tas ir unicode vai ansi) atbildi tu pats. Ja arī serveris sūta klientiem vienmēr Content-Type: windows-1257, tu tāpat to vari overvraitot nosūtots pats savu Content-Type headeri.

Link to comment
Share on other sites

Tas bija tīri html fails ar meta tagu "Content-type: text/html; charset=utf8", taču nenostrādāja (utf-8 contents lapā rādījās kā ķeburi). Tiesa, toreiz nezināju, ka ar php var uzstādīt savu header("Content-type.."), varbūt tad būtu aizgājis. Bet kad no.lv džeks skaidri uzrakstīja NAV iespējams, to tā arī pieņēmu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
×
×
  • Create New...