Jump to content
php.lv forumi

Safari problēmas


Recommended Posts

Tātad - ir laba, kurā ir vairāki nestēti divi, kas kopumā veido kvadrātu, kurā pats dziļākais līmenis (kas ir spans) ir centrēts. Uz FF, O, Camino un IE (ar neliela hacka palīdzību) viss notiek skaisti un smuki - tobišs centrējas gan vertikāli, gan horizontāli, savukārt, Safari vienīgais ņem un to centrē tikai vertikāli, bet ne horizontāli - tā vietā spanotais kontents ir piebīdīts pie kreisās puses... Ir kādam kādas idejas, kur varētu rakt?

 

Konkrētā lapa: http://www.mlstudio.lv/dev/

Problemātiskā zona: tur kur lielā bilde - iepriekšējā versijā viss bija HTML 4.01 un centrēts ar tabulām (ņikādu probļēmu), savukārt, tagad, kad viss vairāk vai mazāk ir pārnests uz XHTML un pat piedzīvināts, lai notiktos kā bija - problēmas parādās :)

Link to comment
Share on other sites

OK - ja nomaina to SPAN pret DIV, tad visos browzeros (izņemot IE, kur tiek piemērots hacks), kontents nobīdās pie kreisās malas.

 

Pamainīju gan tagad tā, lai būtu SPAN, iekš kura ir vēlviens SPAN, kurā tad ir IMG (šitas vajadzīgs dēļ tiem borderiem - taču ja kādam ir kāda ideja, kā vēl neSPANojot var sataisīt dubultu borderi - welcome ar ieteikumiem). Viss turpina rādīties korekti visos browzeros, izņemot Safari :D Viņi ar to savu KHTML endžīni mani nobeigs... ;)

Edited by ZXpower
Link to comment
Share on other sites

Starp citu konteinerim (#contenpane) jau ir text-align: center; - tāpat ir arī #imgblock, kas gan ir SPANs.

 

Bet no display: table-cell; īsti atteikties negribas, jo tad nav īsti citu iespēju kā piespiest SPANam rādīties kā boxam (tikai uz IE šancē display: inline-block;).

Link to comment
Share on other sites

Njā, mļin - izņēmu display: table-cell un tos SPANus pārtaisīju par DIViem - viss sāka centrēties visur :)

 

Tikai tagad radās jauna problēma - uz FF un Camino (kas pēc teorijas ir tas pats FF, jo lieto Mozzilas endžīnu), tas divs, kas ir #wb, ņēma un izstiepās visā pieļaujamajā platumā, kas manā gadījumā ir nepiedodami... :) It kā jau varētu ņemt un norādīt fiksētu platumu, taču problēma rodas tajā, ka bildes var būt dažāda platuma - rezultātā ideja nederīga :(

Edited by ZXpower
Link to comment
Share on other sites

Tev vajag lai tik plats cik bilde ? Ja jā, tad kāpēc vispār tev to div'u vajag ?

Tāpēc, ka ja ir SPANs, tad šamais nav vajadzīgajā augstumā (iekš FF, Camino), bet tikai tik auksts, cik ir fontu izmērs... priekš tā tad it kā vajag izmantot to table-cell, bet uz to, savukārt, sāk gļukot Safari :D Mistika...

Link to comment
Share on other sites

A kāpec tev vajag vispār to ?

 

Kā jau iepriekš minēju - dēļ tiem boderiem - pašai IMG ir ar CSS nodefinēts melns rāmis, un IMG iekļaujošajam DIV/SPAN - fona krāsas rāmis, jo dubultas krāsas rāmi es nevaru norādīt vienam elementam (vismaz nezinu kā to izdarīt). Un visu šito padarīšanu vajag iecentrēt tajā lielajā melnajā kvadrātā gan vertikāli, gan horizontāli... Paskaidroju, cerams ka, saprotami :)

 

Karoče - vajag tā, kā tagad ir iekš IE - tāpēc, ka tā to vēlas klients... :(

Edited by ZXpower
Link to comment
Share on other sites

Ha! Izdevās man tomēr visus piečakarēt :D Tiesa - pateicoties šim te linkam: http://www.quirksmode.org/css/display.html

 

Nu, protams, visu nācās izdarīt nedaudz "čerez ž..." - jo tagad tur DIVu ir vairāk nekā bija iepriekš, toties strādā un validējas :)

 

Visa jēga bija tajā, kā katrs browzeris (izņemot IE) attēlo to table-cell.

 

OK - topiks slēgts :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...