Jump to content
php.lv forumi

Pareiza lapas vaidošanas taktika


eM^

Recommended Posts

  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

XML ir markup language kas tapat ka html ir interpretators. Kas tiek interpretets caur brouseri klienta puse. Sakuma izgudroja html un domaja ka nekas labaks jau nevar but pec tam izgudroja xml un saprata ka ari tas ir labi un sniedz iespejas un tad kads izdomaja ka vajag vajag sakrustot html ar xml un radas xhtml. Nu kaut ka taa. Vairak seit

Link to comment
Share on other sites

Kas vēl par interpretatoru?

Interpretators ir programma, kas izpilda citu programmu no sources - piemēram basic, javascript, php, python, ruby un citas (kaut arī daudzas valodas mūsdienās ietver baitkoda kompilētāju un tiek interpretēts tikai baitkods - to jau sauc par virtuālo mašīnu).

Link to comment
Share on other sites

Kautkur lasīju/padzirdēju, ka vajagot likt arī visus tos atribūtus (border, alt, title) etc., Tas tiesa?

Un kāda jēga no tā? :)

 

alt atribuuts jaaliek pie jebkura objekta (piem., img), ko search-bots nevar izlasiit. Pirmkart, tas butiski ietekmee lapas reitingu Gugles rezultaatos, otkart, tas ir obligats noteikums, lai sanjemtu validaacijas linku no W3. Title tegu liek ieksh <a href> kaa paskaidrojumu, kas vizitoru vai botu sagaida, ja vinsh uzklikos uz linka. Dazhi uzskata, ka title tegs pie hrefiem ietekmee reitingu, tachu personiigi, neesmu maniijis. Tiem, kas aizraujas ar alt un title piegruzhoshanu ar keywordiem ir veerts atcereties, ka reekinot keywordu bliivumu html dokumentaa, alt un title tegi ir jaareekina klaat.

 

Kas attiecas ur border un visiem citiem formateeshanas atribuutiem, tiem ir jaabuut nosleeptiem css failaa, lai saglabaatu html kodu peec iespeejas paarskataamaaku un failu peec iespeejas mazaaku. Gugle shaaadu pieeju vienmeer noveertee...

Link to comment
Share on other sites

Kā arī, ja rakstīšu tagus ar lielajiem burtiem, nekas jau nemainīsies...

Tad kāda jēga tam visam? Nav vienalga kā pieraksta?

 

Te es varētu izstāstīt vienu stāstu:

Pirms pāris gadiem man bija Nokia 3100. Uz to brīdi tieši taisīju kaut kādu nelielu projektiņu, un, protams, rakstīju perfekti valīdu xhtml kodu.

Telefona manuālī netīšām pamanīju, ka telefona browseris atbalsta xhtml. Nodomāju, ka būtu jāapskatās, kā tā lapa izskatās no telefona. Es nebiju īpaši pārsteigts, kad parādīja, ka lapai ir neatpazīstams formāts. Taču tad es atcerējos, ka neilgi pirms tam biju veicis šādas tādas modifikācijas lapai, un nebiju novalidējis. Novalidēju, izlaboju kļūdas, un voila- lapa izskatījās tāda pati kā uz datora.

 

Šī stāsta morāle- pc jauda ir pietiekama, lai noparsētu tevis rakstītu dokumentu un izlabotu kļūdas tajā. Toties telefonu/pda jauda ir visai ierobežota, un ierīce nevar atļauties tērēt laiku labojot tava slinkuma dēļ pieļautās neprecizitātes. (Daudz vieglāk/efektīvāk ir uzrakstīt parseri stingri definētam formātam- tādam kā xhtml).

Piekrītiet, ir ļoti patīkami, ja lapai var piekļūt arī no telefona. Nē nu ok, normāli cilvēki nebrowsē lapas, kuras domātas pc uz mobīlā, taču ja nu ļoti vajag un datora nav pie rokas?

Edited by fest
Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...