Jump to content
php.lv forumi

Meklē WEB + Oracle programmētāju


zzin32

Recommended Posts

  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

buļļa kakas!

Ja grib, tad visu var.

 

nu bet es jau teicu, ka negribu maaciities pie taadas attieksmes.

rtu starp citu karjeras dienaa pa visu lapu ir ieoikushi rakstu: RTU debitee e-studijaas. kursh gadsimts? ar to vajadzeeja nodaboties jau pirms 10 gadiem.

Link to comment
Share on other sites

ar to vajadzeeja nodaboties jau pirms 10 gadiem.

 

gan jau ka tad vēl kompjūteru klases tur viņiem īsti nebija un internets tikai bibliotēkā 1h nedēļā ar pierakstīšanos pirmdienās no rīta :>, ..kur nu vēl e-studijas ;)

Link to comment
Share on other sites

Tēmu var aizvērt, jo vakanci ar lielu ticamības pakāpi var uzskatīt par aizņemtu.

 

Ne pa tēmu un ne šajā forumā, bet drīz cv.lv parādīsies krietni dārgāka vakance uz Delphi izstrādātāja vietu, tā ka paziņām, kas labi orientējas šinī sfērā, var dot ziņu.

 

Paldies par atsaucību.

Link to comment
Share on other sites

Jā... mīļajā CSDD daudz kas izmainījies kopš 1993-95 gada, kad god. Jāņa Eiduka vadībā es, Aļģirdas Vilimas un Tamāra Barānova cepām augšā autovadītāju apliecību sistēmu... vēl vecajā FoxPro 2.5 :) (SIA Lameda, šefs J.Miezeris)

bij tāds jauks vīrs Viesturs Ozoliņš, kas tolaik pildīja zzin32 funkcijas...

 

žēl, ka par vēlu tēmu ieraudzīju, veciem draugiem varbūt dotu atlaides...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Interesanta diskusija jums te izvērtusies :)

Par izglītību runājot.

Nezinu, kā ir RTU, neesmu mācījies.

Tomēr LU DatZ bakalaurus esmu nolauzis. Pēc gada droši vien, ja nekas ekstrēms negadīsies, būs arī maģistri tur pat pabeigti.

Par programmēšanu. To tiešām iemāca. Reāli pat tādiem, kas nav pirms tam programmējuši, bet grib mācīties.

Tiem, kas vidusskolas laikā ir jau kaut kādās olimpiādēs paprogrammējuši, tas viss, protams, relatīvi ir nieks. Lai gan par dinamiskajām datu struktūrām man bija jaunums. Krutākais, ko pirms tam Paskālā zināju, bija record un vairākdimensiju masīvi.

Par matemātiku. Matanalīze, algebra, diskrētā matemātika - tas viss principā paceļ domāšanu vienu meta līmeni augstāk. (lol, vajadzētu jau pamatskolā mācīt, ka visa matemātika pēc būtības sastāv no jēdzieniem "kopa" un "funkcija" :D ). Tie, kas vēl paspēja izbaudīt Detlovu (R.I.P.) zina, ka viņa priekšmetus gluži laižot muļķi vis nokārtot nevarēja.

Tālāk, protams, ūdenskrituma un citas populārākas programmatūras izstrādes metodikas tiek izmaltas diezgan pamatīgi un vairākos kursos. Būtiskākais - liek saprast, ka laba plānošana un projektēšana (nevis maniakāla kodēšana "no viena stūra") ir ļoti svarīgi procesi, kas pašu koda rakstīšanu padara daudz vienkāršāku.

Par testēšanu. No specifiskajiem testēšanas kursiem, principā var izsprukt. Tomēr vismaz Arnicāna testēšanas kurss atklāj, ka testēšana nav vis gluži tas pats, kas atklāt, ka, zomg, draugos ar java script:void(blablaba...) var pamodificēt mass msg sūtīšanas formu klienta pusē tā, lai varētu nosūtīt ziņojumu patvaļīgam lietotāju lokam, pietam, patvaļīgu skaitu reižu katram.

Viens no visa šī kvesta galvenajiem bosiem, protams, ir Strods. Tie, kas ir tikuši cauri, zina, par ko es runāju :) Atliek vienu reizi atnākt piecas minūtes vēlāk uz lekciju, kad ir mazais kontroldarbs, un babāc - pēc viņa maģiskajām formulām no galējā vērtējuma stabili kādas 1-1.5 balles nost :) Principā nekārtojot šo kursu ar maksimālu uzmanību, diezgan liela varbūtība, ka galējais rezultāts būs negatīvs (jā <0, nevis nesekmīgs, tobiš tikai <4) :)

Protams daudzi praktiskie uzdevumi nebija pārāk interesanti. Tomēr iemācīja vienu: piespiesties izdarīt arī to, kas nav pārāk patīkams. Zināmas permanentā slinkuma zāles. Jā, kaut kad 1.-2. kursā man vēl bija doma, ka visu var nokārtot neko nedarot tāpat kā vidusskolā...

Tā kā galīgi nepiekritīšu viedoklim, ka augstākā izglītība - tas ir pilnīgs fufelis. Turklāt pēdējā laikā vairāki pasniedzēji ir stipri advancējuši plaģiātu ķeršanas tehnoloģijas. Līdz ar to daudzi "gudrīši" dēļ sava bezdomu copy/paste darbu cepšanas tiešām nenokārto atsevišķus kursus.

Visas šīs manas pārdomas, protams, neizslēdz arī pašapmācības spēku :) Principā jāmācās klāt kaut kas ir visu laiku. Nepastāv tāda lieta kā stāvēšana uz vietas. Ja Tu neprogresē, tātad regresē.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nevar nepiekrist des`am. Vel tikai gribetos lai Latvijas augstskolas butu vairak iespejas kaut ko praktiski pastradat un paeksperimentet. Un vel gribetos tomer gados jaunakus pasniedzejus kas vairak seko lidzi visam.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...