Jump to content
php.lv forumi

divkāršs masīvs.. un kā sakārtot?


legalizeme
 Share

Recommended Posts

Doma taisīt highscores skaitļa minēšanas spēlei. Viss ir okidoki, līdz brīdim, kad jānolasa highscores. Spēli beidzot txt doķī ierakstīts tiek lietotāja vārds un laiks, kā arī - reizes, ar cik atminēts skaitlis. Formāts apmēram tāds:

Kods:

laiks|vārds|reizes

 

 

es saprotu, ka varu sakārtot no šādām rindiņām sastāvošu masīvu vai nu pēc laika vai nu pēc reizēm (ar reverse_array). Bet - nevaru izprast - vai ir iespējams sakārtot gan pēc reizēm primāri, gan pēc laika (jaunāks vispirms..) sekundāri..

Vēlreizīt - praktiskā doma - kas man ir un kā man vajaga: Kods:

 

ir šitā:

2435243534|Jānis|4

2455454545|Elmārs|4

2454534534|Durnis|2

 

vajaga:

2454534534|Durnis|2

2455454545|Elmārs|4

2435243534|Jānis|4

Link to comment
Share on other sites

Tā. izdomāju savādāku stratēģiju. izveidoju mapi, kurā atradīsies faili no 1.txt līdz 99.txt un ar ciklu (if (file_exists(fails))) varēšu nolasīt vienu failu pēc otra un izveidot kopējo masīvu. Faila nosaukums ir - punktu skaits, ar cik ir uzminēts skaitlis, un iekš tā atradīsies laiks||vārds. Tātad ciklā tiek paņemts fails, nolasīts saturs un sakārtots pēc pirmā elementa - laika (timestamp). Laiks arī strādā kā unikāls id katram vārdam, tā kā laiks man caur formu vislaik līdzi nāk, tad pie haiskoru izvades var hailaitot attiecīgo ierakstu vai sameklēt piešķirto vietu kopējā masīvā. Bet tas tiek izdarīts iekš kopējā masīva, kurš satur no 1 - 99 failu saturu, sakārtotu pēc timestamp.

Varbūt nesakarīgi, bet nu ja kāds iedziļinājās, moš saprata.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...