Jump to content
php.lv forumi

Grāmatas


Prova1ver

Recommended Posts

Piekrītu, ka patikāmāk lasīt ir ne no ekrāna.

 

Par tām divām grāmatām - diezvai vai kāds šeit būs lasījis kādu no tām (pilnībā), tāpēc palasi vien komentārus tur pat iekš amazon.

 

PS. Table of contents vari sameklēt iekš jau norādītā books.google.com.

PS2. Var arī pirms pirkšanas P2P tīklos sameklēt un apskatīt.

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

Iesaku lasiit kaadu plaanaaku graamatu. Jo kad izlasiisi vienreiz kaadu graamatu par PHP un MySQL (un sapratiisi domu), tad tev vairs graamatas par shiim teemaam nevajadzees. Tad tev vajadzees tikai manuaali, kur atrast kaadu konkreetu funkciju. Un nav veerts lasiit 1000 lpp. biezu graamatu par pilniigi visaam funkcijaam (nedaudz paarspiileejot), jo reaali praksee tu taapat neizmantosi uzreiz vinjas visas, un otrkaart - buus daudz informaacijas daudzums, respektiivi - gruutaak visu aptvert. Kaa arii ljoti siiki aprakstiits, kas logjiski domaajosham cilveekam nav nepiecieshams :). Ja uzskati ka esi riktiigs dummie, ka tev leeni pielec, ok, tad pameklee kaadu graamatu PHP for Dummies :).

P.S. Kad es maaciijos MySQL un PHP, tad izlasiiju e-graamatu par PHP+MySQL ~500lpp biezumaa, un ij tad jau man likaas ka par siiku vinja "staasta", respektiivi - izlasot pirmo rindopu jau sapratu domu, vareeju taalaakaas paaris rindkopas nelasiit.

Edited by cilveks
Link to comment
Share on other sites

Varbūt tas ir individuāli, bet man šķiet ka programmēšanu visvienkāršāk mācīties darot ("learn by doing").

 

Proti paņemam uzliekam webserveri + php (vienkāršības labad sākotnēji varam izmantot kādu no apache+php+mysql komplektiem teiksim to pašu WAMP (pats neesmu lietojis)) un sākt ar pavisam vienkāršām lietām, piemēram informācijas izvad uz ekrāna un primitīvākās valodas strukturas un operācijas - nosacījumi, cikli utt..

 

Ko dod ka tu grāmatā izlasi?

<?

echo 'Šis ir php';

?>

 

Faktiski nezinot kas galugalā notiks ej nu tagad galvā ģenerē šādu kodu (tas atgādina dažu LU kursu kur Pascāla kods jāraksta uz A4 lapas un pašam jātēlo parseris <g>).

 

Ko dod ja tu grāmatā redzi <? if($var == 1) { echo 'izvadam šo'; } else { echo 'izvadam ko citu'; } ?>.

 

Nemaz nerunājot par tādām lietām kā mysql_query() mysql_fetch_* ..

 

Manuprāt jēdzīgākā "grāmata" ir http://lv.php.net/manual/en/

 

Pēc tam jau sākas reālās dzīves situācijas (High performance, Optimising utt) u.c. lietas par kurām gan var palasīt arī reālas grāmatas..

Link to comment
Share on other sites

Protams, nenoliedzami prakse ir vislabaakais veids kaa apguut kaut ko. Bet graamata sniedz informaaciju ar ko saakt, un ko vajadzeetu zinaat par attieciigo lietu. Nevajag tikai pliki lasiit graamatu, vajag lasiit+praktiski darboties.

Piemeeram cikli, jaa tu izeksperimenteesi ar ciklu, bet graamataa tiek pateikts - kaadi veel ir ciklu veidi, kaa arii pateiktas vairaakas nianses attieciibaa uz cikliem, kuras tu nemaz neiedomaajies, itkaa vienkaarshas, bet neiedomaajies.

A taa tu iesaaceejs(kursh neko nezin) atver manuaali - un blisinies :) Vajag ievadu, lai ievestu tajaa pasaulee.

Manuaalis no graamatas ar to arii atshkjiras, graamataa ir vairaak pieiets cilvekam, paskaidrots. Kad jau tu zini kas ir PHP, MySQL, ko tas eed, tad manuaalis ir elementaars.

 

P.S. Nesaku ka slikti ir maaciities uzreiz no manuaalja :)

Edited by cilveks
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...