Jump to content
php.lv forumi

Recommended Posts

Posted

sveiki velos izdrtukat no DB txt un lai tas tiktu aplaust - atspogulota tik dalla no ta luk kur izvelku txt :

<table width="100%" border="0">
<?php
$result = mysql_query("SELECT * FROM phpbb_posts_text ORDER BY `post_id` DESC LIMIT 20 ");
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) { ?>
<td><b><a href="/phpBB2/viewtopic.php?t=<?php echo $row['post_id']; ?>"><?php echo $row['post_subject']; ?></a></b></td>
<tr><td><?php echo $row['post_text']; ?></td></tr>
<?php
}
?>
</table>

vajg lai 'post_text' tiktu aplaust idrukati tik pars teikumi no txt ! ka lai to paveic ?

Posted

Kas ir teikums? Ja teikums beidzās ar punktu. Tad atrodi otro vai trešo punktu (strpos) un apgriez stringu (substr). Tad arī dabūsi divus vai trīs teikumus.

Posted

nu a ka lai uztaisa piem ka atelo tik konkretu daudzumu ziimju ? vnk gribu lai index lapa izdruka jaunakos postus kas pievienoti bet lai no posta redzama tik maza dalla...

Posted

Starpcitu ka lai uztaisa ta lai man izdrukajas txt tik ar konkretu ir piem no 1- 20 ?

$result = mysql_query("SELECT * FROM phpbb_posts_text ORDER BY `post_id` DESC LIMIT 20 "); nu te vinsh sakarto pec id bet ka lai panak lai druka no 1 - 20 id ?

Posted

Nu a kā? Kā izvada tekstu? Ar echo! Nu tad echo arī attēlo tās vajadzīgās zīmes.

Ierakstus selektējot no datubāzes, tiem var norādīt dažādus nosacījumus ar WHERE, kuriem tiem jāatbilst: SELECT * FROM table WHERE id >= 1 AND id <= 20

Turpmāk manuāļa jautājumus lasi manuālī: http://dev.mysql.com/doc/#manual

Un apskati arī šo: http://php.lv/f/index.php?showtopic=6491

Un vēl - ja nelietosi komatus savos teikumos, lai varētu saprast, ko tu tur gribi īsti pateikt, tad tādi topiki ceļos uz drazu.

Posted
<?php
function sb($t,$len="100"){
if(strlen($t) > $len){
	$t = substr($t,$len)."...";
}
return $t;
}

$result = mysql_query("SELECT * FROM phpbb_posts_text ORDER BY `post_id` ASC LIMIT 20 ");
while($row = mysql_fetch_array($result)){
echo sb($row['phpbb_posts_text']);
}
?>

Posted

Vai nu es ko nepareizi daru lai nu ka man nez kapec nedarbojas... vinsh druka ara zinas bet tas kas ir loti garas vinsh vnk neizdruka... man vajg lai izdruka bet nepilnigi tb atspogulo tik pusi no txt...

Posted

Kristabs: kāda slima suņa pēc tu $len mainīgo padod kā stringu, ja reāli tas ir skaitlis un tu to izmanto skaitļu salīdzināšanā?

Posted (edited)
Un vēl - ja nelietosi komatus savos teikumos, lai varētu saprast, ko tu tur gribi īsti pateikt, tad tādi topiki ceļos uz drazu.

hm RaitisRR teikumaa truka tikai 1 komata ;) pirms BET.... ;)

nu vel Rupja stila kljuuda 2 BET...

NU un kas par to?

Redzeeti sliktaaki....

edit: RaitisRR --> te

Edited by Grey_Wolf
Posted

Grey_Wolf: nu nu - pirmajā postā trūkst 3 komati ("sveiki, kā", "no tā, lūk kur", "Vajag, lai"), bet nākamajā postā jau 4. Un aiznākamajā veseli 6!

(un par vārdu sintantisku korektumu es pat nepiesējos ;)

Posted (edited)

Mes tagad apspriezam manu pareizrasktibu ?Labi pacentishos rakstiit saprotamaak... nu luk kur ir code :

<table width="100%" border="0">
<?php

function sb($t,$len="100"){
if(strlen($t) > $len){
	$t = substr($t,$len)."...";
}
return $t;
}

$result = mysql_query("SELECT * FROM phpbb_posts_text ORDER BY `post_id` ASC LIMIT 20 ");
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) { ?>
<td><b><a href="/phpBB2/viewtopic.php?t=<?php echo $row['post_id']; ?>"><?php echo $row['post_subject']; ?></a></b></td>
<tr><td><?php echo $row['post_text']; ?></td></tr>
<?php
}
?>
</table>

Tagad vinsh izdruka visum, bet nesaskiro pec post id :( ?

Man vajg panaakt lai izdrukatu tik 3 pirmos teikumus no gara posta !

Edited by RaitisRR
Posted (edited)

Varbūt izmanto to funkciju, kas kodā? (max 100 simbolus dabūsi)

//tb 103 simbolus, kopā ar '...' :)

//RaitisRR: tam substr tavā funkcijā nav no kā ņemt to stringu...

Edited by Val
  • Create New...