Jump to content
php.lv forumi

Ko nozīmē sagriezt dizaina jpg?


pokimons

Recommended Posts

tas būtu tā domāts, ka sākumā kāds ar tjipo Photoshop uzzīmē, kā tam visam jāizskatās, tad otrs sāk skatīties, kā to visu salikt pa DIV'iem vai (zinu, novecojušajām) Layout Cells? domā, kur būs un cik lieli būs DIV'i? Ja tā, tad nākamais jautājuma tāds: Nav taču runa par to, ka katram DIV backgroundā būtu jāliek kāds sākotnējā jpg attēla gabaliņš?

 

Vārds "sagriezt" taču nav jāuztver burtiski?

Edited by pokimons
Link to comment
Share on other sites

tas būtu tā domāts, ka sākumā kāds ar tjipo Photoshop uzzīmē, kā tam visam jāizskatās,

Jaa tieshi taa sakumaa visu uziime ieksh Photoshop.. un arii progremmetaajam adod photoshop formaataa ..

 

Protams dazji "Izcili" dizaineri arii iemanaas adot tikai *.jpg un tad nabaga programetaajs kljuust par Dizaineri :D

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

a vo ne skujas Grey_Wolf - es arī kādreiz domāju, ka graizīt layerotas photozhopas ir labāk nekā pliku jpegu. nafig maldījos. gadu gaitā pierādījās patiesība, ka par tevi neviens labāk nesagraizīs dizainu tā kā tev vajag. ne tur dizaineris jēdz backgroundu pozicionēšanu un līdz ar to visādu overlay webā - jā bildē viss smuki, uzmet bildi, virsū gradientu un aiziet, bet htmlā vēl vajag izdomāt kā visefektīvāk to visu salipināt kopā - protams nav jābūt īpaši gudram, lai izgrieztu milzīgu bg bildi un mētāt pirkstus, bet nu nav mans darba stils. pietam simtiemreižu pārbaudīts, ka saitu var uztaisīt no vienas labi (!liels uzsvars uz šo vārdu!) sagatavotas flat skices (100% jpeg vai png).

Link to comment
Share on other sites

Principā programmētājs kļūst par dizaineri jau tad, kad sāk rakstīt HTML/CSS. Un bildes sagraizīšanu optimālāk var veikt tieši tas, kurš ievieto to visu lapas kodā.

Vispār imo vajadzētu nošķirt programmēšanu no dizainēšanas, bet šīs divas nozares bieži savstarpēji mijas un vijas.

Link to comment
Share on other sites

Programmētājs kļūst par dizaineri tad, kad dizaineris viņam iedod nepabeigtu dizainu - tādu, kurā ir tikai galvenais dizains, bet nav izstrādāti visi sīkumi - speciālas apakšsadaļas, paziņojumu logi utt.

 

Un par to kā ērtāk - psd vai jpg/png - uzskatu, ka psd, jo tas ļauj ērtāk un efektīvāk strādāt ar dizainu. Piem., noņemt tekstu no pogām, jo tekstu pēc tam pievieno ar html. Kā arī es kā programmētājs varu labāk izvēlēties kādu kompresiju likt katram noteiktajam dizainaina gabaliņam.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Vai ludzu kads var ieteikt kadu labu literaturu sasitiba ar gatavas bildes graizisanu un "salipinasanu" kopa ar kodu. internetveikala 636.lv ir redzamas visas gramatas, kadas pieejamas veikala, bet ta ka vinu tur ir daudz un man nav isti skaidribas, kura labaka, varbut kads var ieteikt, kadu nopirkt? taja veikala daudz kas ir krievu valoda un tas man nesagada nekads grutibas. Varbut interneta var vel kaut ko labu atrast. Paldies jau ieprieks. Tas viss vajadzigs pasmacibai.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...