Jump to content
php.lv forumi

ka veidot cms


Joyride

Recommended Posts

Ko tu tieši gribi tur izlasīt? Gatavu kodu?

Pirmkārt, jāuzraksta/jāizvēlas core engine. (API pie cores un etc)

Pēctam jau karināt visu - templates, modules.

 

Principā CMS var pārvērts tikai par modulāro sistēmu. Core + ContentModule + etc moduļi...

 

templates + cache-u labāk veidot build-in `as-is`.. lai ātrāk, un mazāk čakara

 

Gūglē protams daudz tematu, bet katram ir sava taisnība :)

Link to comment
Share on other sites

imho nesāc ar `core engine`, lai kas ar tas būtu, bet sāc ar to ka definē kāds būs saturs kuru gribēsi managēt ar savu cms;

tad izdomā kā un ko gribi ar saturu izdarīt;

tad padomā ka vēlāk vajadzēs arī papildināt funckcionalitāti;

un tikai tad sāc kaut ko mēģināt uzrakstīt.

Link to comment
Share on other sites

Patreizeja situacija ir tada, ka katru jaunu lapu vai vortalu es saku veidot no nulles. Tas ir loti darbietilpigs process.

Gribetos izveidot kaut kadu sistemu, ko varetu nemt par pamatu nakosajiem darbiem ar sadam un tadam izmainjam, piem.:

 

pievient, nonemt valodas;

pievienot vajadzigos modulus;

nomainot dizainu utt.

 

Parasti sanak ta, ka pat man ir reizem jaaizdomajas, kur nu kas atrodas.

Link to comment
Share on other sites

Nē nu te jau garš stāsts.

Kā jau teica, vispirms ir jāizpēta, kas biežāk `pieliekās`/`noņemās`...

Jo tik pat labi moduļi var i nebūt managejāmi no ārpuses, bet hard-coded enabloti. Tā vismas tiek atrisināta daļa `dependencies` problēmas.

 

Tā pati valoda - nav nekāds modulis, bet core-level/module-level specifiska lieta... tik pat labi image galerejai varbūt N-apraksti valodās, bet var arī nebūt.

 

Kā jau teicu, globālas lietas (valoda,cache,templates) labāk iešūt dzinējā (attiecigi API jāuzraksta), a moduļus jau taisīt tā kā parasti ar mazāku čakaru.

Link to comment
Share on other sites

ja jau esi uztaisiijis vairaakas lapas, tad ir jau skaidri redzams, kas mainaas un kas nemainaas. bez tam, lai uztaisiitu citu lapu, es parasti njemtu copy no iepriksheejaas taisiitaas, liidz ar to tiek ieprieksheejaa versija tiek pilnveidota. itkaa nekaa sarazjgjiita nav.

Link to comment
Share on other sites

@rpr - man ir sanācis taisīt vairākas lapas ar uzsvaru uz dizainu, t.i., kur katra lapa tiek individuāla, dizainera taisīta. Attiecīgi - katra ir pilnīgi atšķirīga no citas, lai gan kopīgas lietas jau var atrast, protams.

 

@andrisp

Taisnība. Tomēr jāsaka - Tu izmanto freimworku, lai viņš Tev palīdzētu risināt noteiktas problēmas ātrāk un labāk. Attiecīgi - ja frameworkam ir ierobežojums, ka jss failus būtu jāliek vienā vietā un css otrā, tad nu tas ir domāts ar nolūku - lai sakārtotu to pašu failu sistēmu. Un vismaz labs frameworks ļauj šos te noteikumus "profiņiem" mainīt.

Turklāt - ja tā būs tik universāla sistēma bez pilnīgi nekādiem noteikumiem un ierobežojumiem, tad nu tāda sistēma tiešām būs liela un lēna.

 

@Joyride - apskaties minēto frameworku mājaslapas. CakePhp ir tik daudz manuāļu un pamācību un "step - by - step" instrukciju, sūdzēties par nesaprašanu būtu grēks, manuprāt.

ZendFramework šobrīd vēl ir agrā izstrādes stadijā, bet tik un tā tam ir pieejams, manuprāt, ļoti labs manuālis.

 

@Delfins - var piekrist. Tomēr man ir uzskats, ka frameworkā tās pašas nedaudzās lietas, kas man ir vajadzīgas, ir atrisinātas labāk.

Piemēram, ZendFramework var izmantot tikai to, ko vēlies - ja Tev ir liels gatavs projekts un Tev pēkšņi vajag uztaisīt drukāšanu pdf failā - ņemam ZendFrameworku, includojam attiecīgo Zend_Pdf klasi un ar objekta metožu palīdzību uztaisam pdf. Vienkārši ;)

 

Un beigu beigās - uz jautājumu "kā viņi var palīdzēt" - atbilde ir pavisam vienkārša - kā nu mācēsi viņus izmantot. Nezinot kas ir vajadzīgs, nevar pateikt, kā Tev palīdzēs. Man liekas, atbilde uz šo jautājumu ir jāmeklē katram pašam. Vai kāda komerciāla produkta reklāmas nodaļas darbiniekiem...

 

Kā visiem zināms - vienu lietu var uztaisīt daudz dažādos veidos.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...