Jump to content
php.lv forumi

Nepieciešama haltūra


Robis

Recommended Posts

  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Robi, centība laba lieta - tiešām novērtēju - tabulas sajoinot māki, bet... bet Tev tiešām vēl vajadzētu savākties pieredzi, vai nu strādājot par kādu jaunāko programmētāju, vai pašam brīvajā laikā taisot savus projektiņus, kuros savākties pieredzi, un pie veiksmes var notirgot.

Ja vajag ātri naudu dabūt (labi Tevi saprotu), labāk tiešām piesakies iesākumā par palīgstrādnieku kādā remontbrigādē, jo ar programmēšanas darbiem vari iebraukt dzīīīļās auzās un pie reizes sev sliktu reputāciju savākt.

...protams tikai manas domas...

P.S. tur tiešām vajadzīga saite daudz pret daudziem, kā jau v3rb0 minēja...

Link to comment
Share on other sites

Gundar, karjeras sākumā (ap 1997. gadu) sanāca pastrādāt vienā firmā, kur viens FoxPro programmētājs tādās reizēs izlamājās par to, ka kādam ienācis prātā ievadīt ko līdzīgu. Tas bija smags gadījums, lai arī šo to no viņa iemācījos (Foxpro2.6 un kaut ko par datu bāzēm, kā tādām un arī, kā nevajag strādāt)...

Viņa domu lidojuma virsotne bija pie katras pavadzīmes apturēt lietvedības programmu (kas Klarionā), tad palaist viņa foxpro programmu un pavadzīmi drukāt no tās. operatoru ātrums būtu milzīgs....

Link to comment
Share on other sites

Robi, centība laba lieta...

 

Bet nu neko nedarīšana un no malas kritizēšana gan ir slikta lieta!

 

Principā jā - es aizmirsu par iespēju, ka vienai grāmatai var būt vairāki autori (lai arī tas ir reāls absurds - tipa, laulātais pāris raksta grāmatu?) un tad atlasīt arī otra autoru grāmatu, bet savādāk - tas query strādā pilnīgi atbilstoši!

 

Dēļ sliktā MySQL manuāļa, es MySQL joprojām neesmu paspējis pilnīgi apgūt, bet plānoju šo kļūdu labot, tiklīdz tam atradīsies laiks.

 

Un tas uzbrauciens par to, ka man vajag drīzāk meklēt "palīgstrādnieka" darbu bija pilnīgi nevietā! Ko es zinu par tevi? Varbūt pats esi pilnīgs āzis - neko jau pozitīvu no sevis neesi parādījis!

Ir klienti, kas ir apmierināti ar kvalitāti un mazas haltūras tiek izdarītas pilnībā kvalitatīvi! MySQL tur nepieciešams tikai tik, lai atlasītu datus par esošo lapu un viss.

 

P.S.

e-remit ir reāli iedomīgs pūslis. Tikai vēl pats nav ar sevi iepazīstinājis! :D

Link to comment
Share on other sites

rofl, mysql manuālis ir slikts. haha. Nez no kurienes citi cilvēki tad mācījušies? Nezinu kā tev, Robi, bet man vairāk par mysql manuāli nav bijis nekas vajadzīgs, lai iemācītos mysql.

 

Un kas tur absudrs, ka grāmatai vairāki autori? Manuprāt tādu grāmatu ir diezgan daudz un dikti.

Link to comment
Share on other sites

Nu ma jau liekas ok, ka Robis neiedomājās, ka katrai grāmatai var būt vairāki autori. Es arī neiedomājos, "specenē" arī nebija norādīts. Bet vienalga Robja piemērs, imo, nav labs, jo dublējās informācija par autoriem. Vajadzēja one-to-many struktūru. Vienu tabulu autoriem, otru - grāmatām. Protams, vislabākais risinājums jau ir many-to-many struktūra.

Link to comment
Share on other sites

e-remit ir reāli iedomīgs pūslis. Tikai vēl pats nav ar sevi iepazīstinājis! :D

var jau būt, ka esmu iedomīgs, bet Tev ir iespēja pierādīt, ka tāds neesi. Pabeidz iepriekš minēto uzdevumu, ņemot vērā, ka vienai grāmatai var būt vairāki autori (nemaz ne tik rets gadījums ne-daiļliteratūrai) un viens autors var sarakstīt vairākas grāmatas.

...par sevis iepazīstināšanu? kam es te interesēju, izņemot gadījumus, ja kādam varu ko ieteikt. Tev es ietecu paskatīties uz sevi, ko neesi vēl sevī pamanījis. Kad atrisināsi šo uzdevumu, būsi arī ieguvis zināmu pieredzi sarežģītākiem darbiem. ;)

Link to comment
Share on other sites

Vispār aizmirsu piebilst - es neesmu akadēmiķis, bet gan praktiķis! Kas attiecas uz programmēšanu un db - es sevi organizēju uz 80% praksi, 20% teoriju. Varbūt tie procenti ir savādāki, bet tuvu tam jau ir... Protams - nav augstākās izglītības šajā jomā, tāpēc varbūt pietrūkst strukturāla fundamenta, bet es izeju uz šauru jomu - web - man nav nepieciešami visi C++ un Oracle - nu nemāku tos un netaisos nemaz mācēt. Ja praksē kaut ko vajadzēs attiecībā tīri uz web - izstudēs! Web to pieļauj. Ir jau arī citas lietas, ko dzīvē darīt, kā mācīties programmēšanu un to sistēmas un datubāzes un ko tik vēl tur ne (pilnu augstskolas kursu klāstu...)

Edited by Robis
Link to comment
Share on other sites

gan jau, ka kāds ar piedāvās un piedāvā Robim haltūras, jo ir krietni daudz pasūtītāju, kuri negrib maksāt attiecīgu samaksu ko pieprasa šeit vairākums (ieskaitot mani) par savu darbu. un tāpēc, lai viņš taisa tos mazos projektus, kur lielākais pieprasījums no DB ir "SELECT * FROM table WHERE id = X", piemēram man šādi pasākumi vairs neliekas interesanti un ja runa nav par sakarīgu "kapeiku", tad es personīgi labāk pastaigājos ar meiteni pa mežu.

 

bet attiecībā uz Robi, jā tiešām ir sajūta, ka viņš nemāk neko daudz, bet tāpēc jau nevajag viņu sūtīt pa celtnieku. kaut gan arī mēs darbā šo iespēju esam izskatījuši, jo pašlaik tur ir lielāka nauda nekā IT ir dabūnama.

 

un kāpēc ar web nevar nopelnīt? var, ja labi grib un prot sevi pasniegt darba devējam. nevajag oblgāti būt JAVA koderim, lai pelnītu pietiekoši. jā ja gribas vairāk tad ir jāzin vairāk un MySQL ir tikai viena maza tā sastāvdaļa.

Link to comment
Share on other sites

Ziniet - esmu uztaisījis padaudz saitus un neviens klients vēl par kvalitāti nav sūdzējies un man neviens tamlīdzīgs uzdevums kā "zaļā zeme" vēl nebija bijis... Nu mazums - MySQL un DB teoriju, protams, ir noderīgi pastudēt. Pārsvarā te visi izmanto dažādus pārmetumus, lai celtu savu zemo pašapziņu laikam, lai gan parasti, kad man normāli paskaidro, kas nav riktīgi, es ātri vien tāpat to izlaboju.

Programmēšanas fundamentu, ieskaitot perfektas db teorijas zināšanas, augstā līmenī varbūt ir jāzina, kad pats taisies uztaisīt palielu sistēmu, kas patiesībā tiek uzticētas darba grupām un par struktūru domā vecākais programmētājs. Programmētājam labākajā gadījumā jāizdomā "kveriji" un jamāk tīri tehniski visu sataisīt pēc dotām prasībām.

 

Un man nafig, nevajag zināt programmēšanu, lai kādam ar to "spīdētu", bet tikai un vienīgi lietderības pēc.

 

Es gribētu vēl tomēr izteikties, ka nevienam no parastajiem klientiem (maza, vidēja mājaslapa) neinteresē pilnīgi un vienaldzīgi - kā tu tur veido tos kverijus - galvenais, lai viss strādā! Ir rezultāts un nekādi bugi un gļuki nelec saitā arī pēc gada. Cita lieta ir protams, lieli saiti - tas ir plašs jēdziens, bet atzīstu, ka tur ir vajadzīgs labs fundaments ar nedaudz pārdomātāku sistēmu, citādi vēlāk uzlabojot vai mainot, izleks gļuki. Bet to nekādā ziņā neatrisinās zināšana apmēram vienas rindkopas apjomā no MySQL manuāļa, par ko man te daudzi pārmet! Protams, izglītots programmētājs ar pieredzi lielos projektos zinās labāk, kas tur jādara, bet vienmēr visur būs programmētāji no malas, kas taisīs moduļus programmēs atsevišķas saita daļas vai vienkārši izpildīs uzdevumus! Un tik un tā - ja saskarās ar šaubām par programmēšanas pareizību, ir tak vienmēr resursi internetā, kur to paskatīties... Kam man mācīties 4 gadus augstskolā un vēl par to visu maksāt, lai visu mūžu strādātu par programmētāju, līdz acu vietā būs okulāri? Paldies, nē! :D

 

Ja vajadzēs, apgūs lietas ātri. Principā mūsdienu webus var saprogrammēt, ja zini tikai php, MySQL, javascript un labākajā gadījumā AJAX! Par css un xhtml, protams, runa pat neiet.

Edited by Robis
Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...