Aleksandrs Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Radās nepieciešamība uztaisīt kādu programmu datu apskatei/apstrādei, ir savulaik VB studēts, bet tagad daudzi lieto delphi izstrādē, kādi ir jūsu viedokļi par šīm programmēšanas vidēm? Kuru būtu vieglāk apgūt? Kura ir populārāka izmantota Latvijā? - Lai varētu painteresēties par kādām neskaidrīām. Kurā var viglāk piesaistīt kādas datubāzes(doma par access), datu glabāšanai? Gaidu ieteikumus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roze Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Lieto to vidi kurā pats jūties labāk, zinošāks: http://digg.com/linux_unix/Linus_Torvalds_Visual_Basic_Fan Vislabākais komentārs: "It's not the language, it's the programmer. C++ won't make you a great programmer, and VB won't make you a bad one. It's a tool. How you use it is what makes the difference..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 C# veel var izmantot, tur daudz visaadu fiichu :) un nau iipashi sarezhgiiti ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Nez, es gan dotu priekšroku C++/PHP (crossplatform)... Arī delphi nav slikts, bet kaut kas tur man nepatīk (ļoti maz manuālu lietu, visa kodēšana caur GUI notiek) PS: PHP skripts arī ir programma un var uztaisīt datu apskati/apstrādi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Kā caur GUI? Tur bez problēmām var tīrā notepadā programmēt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 C# nu riktīgs M$ javas variants.. Bet nu tik traki vismaz nebremzē :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Nez, es gan dotu priekšroku C++/PHP (crossplatform)... Arī delphi nav slikts, bet kaut kas tur man nepatīk (ļoti maz manuālu lietu, visa kodēšana caur GUI notiek) PS: PHP skripts arī ir programma un var uztaisīt datu apskati/apstrādi.. Kaa izpauzas C++/PHP (crossplatform)? Tas nozime ka, c++ es varu integret ari php funkcijas (piemeram ar db stradat)? Un php stradaa kaa cgi, vai ka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 tas bija domāts kā komats... nevis kopā... Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 ja gribās rakstīt C# un crossplatformu, tad vajag http://www.mono-project.com paskatīties. delphi vietā http://www.lazarus.freepascal.org Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roze Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Kaa izpauzas C++/PHP (crossplatform)? Tas nozime ka, c++ es varu integret ari php funkcijas (piemeram ar db stradat)? Un php stradaa kaa cgi, vai ka? Drīzāk jau otrādi tu iekš C++ vari rakstīt ekstensijas priekš php attiecīgi izmantojot visu pieejamo php funkcionalitāti :) Manuprāt ļoti ērti priekš zināmiem projektiem - proti vienlaicīgi var izmantot priekšrocības ko dod on-the-fly scripting valoda kā arī prekompilēta koda iespējas.. Arī delphi nav slikts, bet kaut kas tur man nepatīk (ļoti maz manuālu lietu, visa kodēšana caur GUI notiek)Nu raksti kaut kādā Turbo Pascālā nebūs gui .. paskāls paliek paskāls.. Bet formas un tādus elementus vai rejuzēt kaut kādas komponentes jau nekas traks nav arī GUIskā veidā / parasti jau lielākoties tām nāk līdzi arī source tākā vari mainīt arī to.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 eh problēmas cilvēkiem - gui neder, grib rakstīt ar rokām. man atkal taisni otrādi, piegriezies visu ar rokām rakstīt, gribu pabaxtīt ar peli un uztaisīt vairāk kā pusi projecta, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 MBS Axapta X++ :) Formas / DB / etc topa pa pārs minūtēm... (es nerunāju, ja vajag arī kādu sarežģītu loģiku apakšā vai puper-kontroli) Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-remit Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Ņem VB .NET, uztaisi ātri visu, ko vajag. Bet ja kautrējies, ka esi iekš VB taisījis, to pasākumu var uz C# dekompilēt, un sabāz visiem ausīs batornus ;) un vēl piedevām uz mono palaid linuxā. Ja reiz esi ar VB ņēmies, būs tev ātrāk rezultāts tajā, un parasti tieši tas ir svarīgi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts