Jump to content
php.lv forumi

.lv .com


zirgs

Recommended Posts

dažām valstīm tie domeni maksā vēl brangāku naudu..

 

pie tam šīm dažām valstīm parasti tas paplašinājums ir ar kādu saturisko jēgu, kaut vai .tv par kuru cilvēki ir ar mieru piemaksāt :)

Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt jau "sevi cienošs" LV uzņēmums gribēs .lv nevis .com jo kur tad paliek patriotisms?

Otrkārt, cilvēkos jau ir iestrādājies neliels stereotips, ka .com ir ārzemju saits un, ka tas neatrodas tepat blakus, tādēļ tīri psiholoģiski cilvēks šo lapu neapmeklēs vai neuzskatīs to par "savējo".

 

Tādēļ arī "Latvijas Universitātes Matemātikas un Informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa" :) prasa vairāk naudas par .lv

 

Pavisam vienkārši izsakoties nauda tiek prasīta par to, pēc kā ir pieprasījums. :)

Link to comment
Share on other sites

ja viņi turpinās darboties ar iesākto attieksmi, tad drīz pieprasījums zudīs pēc .lv domēniem, jo nezkāpēc ļoti bieži tiek aizskartas mistiskās trešās puses intereses, kaut gan šī trešā puse pat nav atrodama uzņēmuma reģistrā.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, kam tur kas ir respektējams, man rekspekts ir pret .ORG domēniem, bezpeļnas organizācijas, palīdz sabiedrībai pilnveidoties(vai daļai tās, kas tiešām vēlas pilnveidoties un ne tikai grābt, bet sniegt iegūldījumu), neprasot par to samaksu.

 

Goldy, kas par mistiskajām trešajām pusēm? Nosauc kādu piemēru.

Link to comment
Share on other sites

AndzX8-842, paņem Latvijas vidusmēra neta lietotāju un pajautā viņam kas ir org domēns un ko viņs 'pret to izjūt. :D

 

Cilvēkiem, kas nereti aizmirst kā atvērt Word failu ir viens domēns: *.LV un tas varēs atcerēties tikai tādu adresi, kas beidzas ar LV! :)

Link to comment
Share on other sites

AndzX8-842 - pašlaik nesaukšu, jo bīdu tās lietas savādāk.

 

Par ne .LV domēneim, baidos ka jā vidusmēra latvietim tas sagādās problēmas, un domāju ka pēc pusgada es spilgti zināšu kādas :). Taču no otras puses reklāma, reklāma un vēlreiz reklāma, protams ja ir nauda.

Link to comment
Share on other sites

.com - no tevis grib izspiest naudu.. uff

.org - bezpeļņa!? a tomēr tur kaut kas netīrs ir..

.net - sekta? omg

.lv - ak mana mīļā valstiņ... :)

 

Tā jau ir, latvieši parasti atcerās tikai .lv lapas... jebšu tālāk par draugiem/inbokss/oho/delfi neko neredz (vidusmēra jūzers)

Link to comment
Share on other sites

Goldy, prieks zināt, ka neesmu vidusmēra lietotājs. :)

 

Tvnet e-pasts un pāris forumi ir vienīgie materiāli, kas man noder no .lv lapām. Draugos man nav ne acc, ne tur vispār esmu jebkad gājis un netaisos iet... :)) Delfus uztveru kā...hmm...neuztveru vispār, nelasu tādas ziņas, tur nekā, kas mani interesētu nav.

 

Katram jau protams ir savas asociācijas pret visu, bet tas ir smieklīgi, cik daudz cilvēku ir iesūnējuši. Uztvere, ka visam jānotiek pēc grāmatas => piem. programmas ikona var atrasties tikai vienā vietā, nedod Dievs, ja pārvietosi, nokūpēs kaste. Tas arī ir smieklīgi, ka dažiem cilvēkiem vajag palīdzību ar datora ieslēgšanu, tādi cilvēki ir. Es nekādā gadījumā nestrīdos, ka nav tā, ka vidusmēra lietotājam smadzeņu gandrīz nav.

 

Tas, ka .lv ir labākas par .com...nezinu gan, tas noteikti ir maldīgs uzskats :D. Salīdzināsim kaut vai en.wikipedia.com un lv.wikipedia.com(nu te nav .lv galā, bet ideju saprotiet). Kur ir labāka informācija un kur tās ir vairāk? ;) Pats par sevi runājot, nespēju iedomāties, kas notiktu, ja man pēkšņi internetam pazustu ārzemes, es būtu kā bez rokām... 80% no informācijas, kuru izmantoju ir atrodama, .com, .org. un .net lapās. ;O). Kas notiktu, ja Slashots nogāztos un pazustu uz mēnesi(pats tikai reti palasu, bet kāds miljons lietotāju būtu gar zemi).

 

Delfins, manuprāt izspiešanas domēns ir .biz :D.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...