Jump to content
php.lv forumi

Jauni posti forumā


rudzis

Recommended Posts

Ir tāds primitīvs forums: vairāki "general topiki", iekš kuriem iet useru aizsākti thread'i, un kuros tiek rakstītas atbildes. Tāpat kā šajā forumā. Mēģinu izštukot kā būtu labāk īstenot jaunāko thread'u izcelšanu (t.i. rādīt blakus savādāku ikonu utt.).

 

Bij doma glabāt failā katra lasītā thread'a ID, un blakus skaitu ar atbilēm, bet tad rodas vairākas problēmas - pie vairākiem simtiem tēmu fails jau ir pārāk liels, lai viss ietu gludi, jo katrreiz atverot forumu ir jāiet cauri visam tam failam. Šis atkrīt.

 

Vēl bij doma glabāt kaut kādu datumu, no kura, skaitit uz augšu, postētās tēmas būtu uzskatāmas par jaunām, un tad glabāt failā lasīto tēmu ID, kas neaizņemtu daudz vietas, jo, kad mainītos saglabātais datums, tad viss sāktos no jauna. Rodas jautājums - kad ieseivot to datumu, no kura sākt skaitīt jaunos postus?

 

Iespējams, ka tagad domāju nepareizā virzienā, tāpēc jautāju pārējo viedokli.

Link to comment
Share on other sites

Paldies, esmu apgaismots :)

 

Vēl viena problēma - kamēr useris bij aktīvs, nekur nav teikts, ka viņš tik tālu visus postus ir izlasījis. Tātad par jauniem būtu jāuzskata visu posti, kas nav lasīti, nevis tikai kopš pēdējās darbības ierakstītie.

 

Kādas idejas?

Link to comment
Share on other sites

lietotāja sessijas laikā ir jāpieglabā vai posts kas uztaisīts pēc sessijas sākuma ir izlasīts. glabāt var laikam arī cookijos, vismaz šis formus laikam tā dara (cookijs forum_read)

Bet ja nu useris ir logojies iekšā simtiem reižu, bet vienu tēmu par spīti nelasa? Tad taču tā jārāda kā jauna/nelasīta! Nepietiek glabāt tikai pagājušajās sesijas laikā lasītās.

 

Būtībā es jau neesmu papētījis lielos forumus - varbūt arī šeit vecas, bet nelasītas tēmas netiek iezīmētas kā nelasītas.

Link to comment
Share on other sites

man liekas ka tik precīzi neatzīmē ir/nav lasīta. laikus neredzēji, pats vainīgs. imo problēma rodas ka sanāk dikti daudz ierakstu, jāpieraksta ko katrs useris ir lasījis, un palēns kverijs, lai pārbaudītu lielā tabulā vai useris ir šo postu lasījis.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...