Jump to content
php.lv forumi

LightTPD+PHP+Perl+MySQL instalēšana


Recommended Posts

Visai nesenā pagātnē parādijās LightTPD windows versija. Tiem, kas vēlas pamēģināt, bet neprot uzlikt vai vēlas to izdarīt ātri, te būs tulkojums no angļu valodas vienīgajai pamācībai(daļējai), ko varēju atrast internetā(pagaidām) par LightTPD + PHP + MySQL + Perl + *PHPMyAdmin.

 

Viss nepieciešamais:

 

LightTPD windows versija -- saite

PHP, zipotais ne instalējamais -- saite

MySQL, paka "Without Installer (unzip in C:\)' ZIP package" -- saite

Perl, paka "Windows AS Package" -- saite

*PHPMyAdmin paka, ja ir vēlēšanās likt virsū -- saite

 

Instalēšana(atpakošana):

 

1) LightTPD jāinstalē ar visām noklusētajām opcijām, izņemot "Start LightTPD" instalācijas beigās.

 

2) PHP atpako tā, lai php.exe būtu atrodams "c:\lighttpd\php\php.exe."

 

3) MySQL atpako tā, lai mysql.exe būtu atrodams "C:\lighttpd\mysql\bin\mysql.exe."

 

4) Active Perl atpako tā, lai perl.exe būtu atrodams "C:\lighttpd\perl\bin\perl.exe."

 

5) Pašā augšā "C:\lighttpd\etc\lighttpd.conf" failā pievieno "cgi.assign = ( ".php" => "c:/lighttpd/php/php-cgi.exe", ".pl" => "c:/lighttpd/perl/bin/perl.exe", ".cgi" => "c:/lighttpd/perl/bin/perl.exe" )." Tālāk sameklē rindiņu "dir-listing.activate = "enable"" un to atkomentē.

 

6) Izveido kopiju failam "C:\lighttpd\php\php.ini-dist" un pārsauc to par "php.ini." Atver failu un izmaina tajā "extension_dir" no "./" uz "./ext." Tajā pašā failā extensions sadaļā atkomentē "mbstring, curl, imap, mysql un openssl."

 

7) Ieslēdz MySQL serveri atverot "C:\lighttpd\mysql\bin\mysqld-nt.exe." Atver MS-DOS Prompt un caur to atver "C:\lighttpd\mysql\bin\mysql.exe" un tajā ievada "mysql -u root," pēc tam, "set password = password("tava_parole");."

 

8) Ieslēdz LightTPD serveri palaižot "C:\lighttpd" atrodamo tiešsaiti "Start LightTPD."

 

*9) PHPMyAdmin paku atpako tā, lai tā atrodas "C:\lighttpd\htdocs\phpmyadmin." Tajā pašā direktorijā izveido jaunu direktoriju "config." Web pārlūkā atver "http://localhost/phpmyadmin/scripts/setup.php'>http://localhost/phpmyadmin/scripts/setup.php." Lapas "server" sadaļā nospiež pogu "Add." Lauka "Authentication type" vērtību nomaina uz "cookie." "Password for config auth" laukā ieraksta to pašu paroli kāda tika uzlikta MySQL. "PHPMyAdmin control user" laukā ieraksta "root," bet "PHPMyAdmin control user password" laukā to pašu paroli kā MySQL. "PHPMyAdmin database for advanced features" laukā ieraksta "phpmyadmin." Nospiež pogu "Add" uz kuras ir zaļs teksts. Iestatījumu sekcijā nospiež pogu "Save." Tiek izveidos config.inc.php fails, kuru ir no config direktorijas jāpārvieto uz "C:\lighttpd\htdocs\phpmyadmin\" direktoriju tā, lai tas atrastots "C:\lighttpd\htdocs\phpmyadmin\config.inc.php." PHPMyAdmin būtu jābūt pieejamam no "http://localhost/phpmyadmin" web pārlūkā.

 

//Oriģinālā pamācība angļu valodā atrodama šeit.

Edited by AndzX8-842
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...