Jump to content
php.lv forumi

XML -> SQL un XML datu izgriešana + faila lejuplāde


AndzX8-842

Recommended Posts

Iedomāsimies, ka ir XML fails(RSS 1.0 vai RSS 2.0) un mani interesē pāris tagi no kuriem vēlos izgriezt informāciju.

 

No pirmā taga paņemt datumu, no otrā atvērt savienojumu un ielādēt failu, kura saite atrodas tajā otrajā tagā, no trešā paņemt nosaukumu. Datumu un nosaukumu novietot datu bāzē, bet saitē atrodamo failu saglabāt uz web servera.

 

Situāciju nemaina ne tas kas tie par tagiem, ne tas, kas tur būs iekšā. Fakts tāds, ka php piedāvātās xml apstrādes funkcijas esmu pārlasījis, piemērus apskatījis, bet gudrs netieku kā dabūt gatavu to, ko man vajag. Tik tālu, cik iet fopen() un faila saglabāšana viss ir labi, bet xml apstrādāt ar php man neizdodas. Lasiju sitepoint rakstu par tēmu, bet tas man arī neko nedod. Būtībā visu informāciju ir nepieciešams indexēt SQL un saglabāt failus nevis parādīt HTML.

 

Tātad, ko es gribētu pajautāt, varbūt kādam ir trāpījies atrast vai uztaisīt kādu xml apstrādātāju, kas galā neko neizdod, bet/un/vai ir paplašināms, lai dabūtu to, kas man ir nepieciešams, proti izgriezt infromāciju no tagiem un tālāk padot vienalga kam kā array kaut vai.

Link to comment
Share on other sites

To visu esmu lasījis, gan php dokumentāciju, gan šajā forumā atrodamo informāciju un tomēr man nepielec, kam tur visa tā draza ir vajadzīga...

 

Nav kaut kādas papildus pakas php ar ko var to lietu vienkāršāk izdarīt? Līdzīgi kā tas notiek ar XSL, XSLT un XML. Kāda paka, kas piedāvā jau gatavas funkcijas, kur ir jāiemet tikai taganosaukums, kurā atrodamo informāciju vēlos dabūt laukā no xml faila un ar tagiem, kas iet pa vidu citiem, kas tiek uztverti līdzīgi kā direktorijas.

 

Piem.

<element>
 <subelement>
	  <title>
	  </title>
	  <link>
	  </link>
 </subelement>
</element>

 

element->subelement->title & link

 

\element\subelement\title

\element\subelement\link

 

Ja nemaldos, tad tāda bija XSL vai XSLT ideja.

 

Kaut kā šādi to informāciju nevar apstrādāt? Vai nu es nesaprotu php xml apstrādes ideju vai arī XSl un PHP apstrādā tāpat, tikai es to nespēju ieraudzīt.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...