Jump to content
php.lv forumi

kaa motivet php programmetajus?


letswait

Recommended Posts

vai kaads var padaliities pieredzee un pastaastiit kaa piesaistiit projektam speejiigu un aizrautiigu php programeetaaju? mees piedaavaajam naudu, daljas uznjeemumaa, staastam par lielo potenciaalu utt... bet liidz shim nav sajuutas ka ir atrasta "ideala formula". vai koderiem tagad ir vajadzigas citas motivacijas sheemas?:)

Link to comment
Share on other sites

hmmm....daļas uzņēmumā man šķiet pietiekami labs motivātors! Mana pieredze rāda, ka labs motivātors ir spēja programmētājam ļaut darīt to, aks viņam patīk, kā arī iespēja sevi pierādīt! Šie gan škiet, ka ir attiecināmi uz jebkuru darbu. Cilvēkiem nepatīk vienmuļš darbs, kur nevar sevi parādīt. Programmētāji pa lielam ir radošas personības. Dosi kaut vai karaļmeitu par sievu un trešdaļu karaļvalsti, bet, ja būs garlaicīgs darbs (lasīt ārā vaboles (bugs) no koda ārzemju partnerim), programmētājs iespējams stipri padomās :) Nu tās ir manas domas un pieredze darbā ar koderiem ;)

Link to comment
Share on other sites

man liekas ka situaacija latvijaa ira taada, ka lielaakaa dalja (ja ne vis) profesionali php koderi kaut kur jau straadaa. tvnet ciitiigi labu laiku jau meklee php koderi ... tas noziimee ka speciaalistu truukums ira, te pat forumaa ir daudz jaunie, lai maacaas un pieraada sevi. kaut lai uztaisa kaut ko preksh seviim, teiksim kaadu galeriju, ar ftp iespeejaam, ajax. taa teikt pasham prieksh sevis, lai izprastu taas lietas un buutu ko paraadiit darba deveejam ... darbu atrast domaaju ka nebuutu gruuti :)

taas tik manas domas :)

Link to comment
Share on other sites

Nereti foruma jaunie ir pārāk jauni, lai strādātu kādā firmā (domāju to vecuma ziņā), jo mājas lapu viņiem vairāk ir aizraušanās šajā jomā, nevis lai pelnītu ar to naudu. Jo programmēšanas valodas samērā ātri attīstas un mainas. Un darba devējiem jau arī parasti lielas prasības (ko es pilnīgi saprotu), vēlas pieredzi ar kuru tieši jaunie programmētāji nevar izcelties.

Link to comment
Share on other sites

un ko kādam izsaka daļas uzņēmumu "Ļoliks un Co", ne jau 1% no Microsoft tu piedāvā tam programmētājam.

Man personīgi lielākā motivāciija ir nauda, liela nauda un pavisam liela nauda.

 

Skaidrs ka projektiem (tieši projektiem) ir jābūt interesantiem, jo likt sēdēt pie viena liela projekta gadu no vietas nav cilvēcīgi, tas apnīk, zūd iedvesma un darbs vairs neiet uz priekšu.

 

Tā ka domā ko piedāvāt, man liekas ka tagad cilvēki skatās rūpīgāk uz algas palielināšanas politiku uzņēmumu, piemēram ja līgumā tiks ierakstīts ka alga tiek pārskatīta vismaz reizi pusgadā un palielināta vismaz par inflācijas procentu tad jau tas būs liels pluss tev mūsu valstī.

 

Un protams atceries to ka programmētājam ir cita izpratne par to kas ir laba alga nekā autobusa šoferim

Link to comment
Share on other sites

problēma liela ar tiem php programmētājiem.

par tvnetu man savs viedoklis - manuprāt pieteikties ir kam, vienīgi daudzi varbūt baidās, ka tādā medijā kā tvnet būs mega prasības un tāpēc nepiesakās..

 

MakaTaNaw - a ne skujas nekas nemainās. programmēšanas loģika un pamati kādi ir tādi arī paliek. principā par php varu teikt, ka nekas tur nav mainījies vienīgi nācis klāt (piemēram oop papildinājumi iekš php5). ajax nav nekas megajauns ( http://en.wikipedia.org/wiki/AJAX ), vienīgi aktīva izmantošana sākas tieši tagad. tāpat kā css arī bija ļooti sen, bet tā aktīvi css dizainēšanu izmanto pēdējos gados. un tas ka tu nezināji pirmstam par to neko, nenozīmē ka tā nebija.

Link to comment
Share on other sites

hmnc, a moš TVnets ir piekasīgs un meklē kādu šestaku ar iesp. daudz zināšanām... Imho tādi jau sen ir kādā darbā.. Tādos gadījumos uzņemās riskēt - paņemt kādu iesācēji, kuram ir pašmotivācija strādāt un attīstīties web-risinājumos..

Link to comment
Share on other sites

No personīgās pieredzes varu teikt, ka man motivācija strādāt uzlabojas brīžos, kad:

  1. ir zināma brīvības sajūta - lai nav tā, ka ir sajūta, ka kāds visu laiku lūr pār plecu un skaita sekundes
  2. programmējamais darbs ir pašam interesants/kaut kas nebijis
  3. ja man vizuāli un funkcionāli patīk plānotais gala rezultāts
  4. esmu vismaz puslīdz atpūties

Protams, nevar noliegt to, ka atalgojums un visi citi darba devēja piedāvātie bonusi ir svarīgi, taču manuprāt galvenie motivācijas iemesli ir augstāk minētie. Finansiālā motivācija vairāk ir otršķirīgs faktors.

 

hmnc, a moš TVnets ir piekasīgs un meklē kādu šestaku ar iesp. daudz zināšanām... Imho tādi jau sen ir kādā darbā.. Tādos gadījumos uzņemās riskēt - paņemt kādu iesācēji, kuram ir pašmotivācija strādāt un attīstīties web-risinājumos..

Godīgi sakot varētu gadīties, ka tu kļūdies. Kad mūsu uzņēmums meklēja PHP programmētāju, nāca divu veidu cilvēki - tādi, kam bija pirksti gaisā, kas pat pēdējos pāris gadus nebija programmējuši un prasīja algu robežās no 1k līdz 2k un tādi, kam pirksti bija puslīdz gaisā, bet reālas pieredzes nekādas, paskatoties uz atsūtīto sarakstīto kodu reizēm pat mati slējās stāvus. Nu jā, vēl bija trešā tipa cilvēki, kas plānoja 7-8 stundas dienā pavadīt universitātē.

Link to comment
Share on other sites

Es gan īsti nesapratu temata autora jautājumu - jāmotivē programmētājs pieteikties uz vakanci vai jāmotivē jau esošais programmētājs?

Bet vispār vislabāk motivē izaicinājums. Izaicinājumi var būt dažādi - nauda, darba rezultāts, jaunas zināšanas.

Papildus motivāciju sniedz sakārtota darba vide. Ne tikai saprotoši un laipni kolēģi, ātri datori un neputekļainas telpas, bet arī sakārtota izstrādes vide - ne-divdomīgas specifikācijas, skaidri zināmas prasības. Nevienam nepatīk pārtaisīt gatavu produktu, jo "tur vajadzēja šitā un tā, bet specifikācijā tas nebija minēts", vai arī "mēs izdomājām, ka šitas būs pavisam savādāk". Dzīvē, protams, viss ir savādāk, bet...

Ja programmētājs tiek tikai meklēts, varbūt ir vērts paskatīties jauno talantu virzienā? Protams, ja ir iespējas viņus "pakoriģēt". Pirmkārt - augot reizē ar uzņēmumu veidosies uzņēmumam raksturīgais darba stils, būs vieglāk sastrādāties nākotnē, bet otrkārt - radīsies lojalitāte pret uzņēmumu, kas pieņēma bez praktiskas pieredzes un deva iespēju...

Link to comment
Share on other sites

hmnc, uz cik tad vecas ir šīs tehnikas? ~ 10 gadus. Un kā domā cik ilgi tādas pastāvēs? Tak visu mūžu neticu, ka kodēsi php nāks klajā kaut kas jauns utt. Nāksies pārkvalificēties. Bet nu lab sāku jau te dzenāt offtopiku..

Link to comment
Share on other sites

pārkvalificēties? pārkvalificēšanās varētu būt, ja programmētājs iet strādāt par pārdevēju maximā, bet iemācīties citu programmēšanas valodu nav nekāda pārkvalificēšanās. tā ir elementāra zināšanu papildināšana, kas nepieciešama ikvienam!

Link to comment
Share on other sites

laba motivaacija ira aptuveni shaada (manas domas)

atbilstosha alga padariitajam + bonusi (+ bonusi ja padari aatraak)

daraudziigs kolektiivs (tieshaak draudziigs un intresants)

darba tusinji (teiksim reizi 3 meeneshos firma darbiniekiem uztaisa tusu, ziemaa kaadaa kalnaa sleeposhanu izmaxaa un tad kaadu pirti, vasaraa kko citu) taa teikt izklaidee darbiniekus. darbiniekiem pashiem patiks labaak firma un straadaat....

Link to comment
Share on other sites

Brīvs darba laiks nebūt vēl nav augstākais mērķis.

Normēts (no - līdz un bez "šitais jādabū gatavs līdz trešdienai, rauj pa vakariem kaut vai") darba laiks, stabils darbs, stabils atalgojums arī tiek augstu vērtēti. Sevišķi, ja koderis ir izaudzis un viņam ir ģimene, kredīts u.tml.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...