Jump to content
php.lv forumi

par objekti orentetu programmēšanu


pokimons

Recommended Posts

Sveiki. Kom an vajazetu zinat lai mācitos objektiui orentetu programmešaanu PHP kodā. Ludzu palīziet, jo ej jaun o paša sāku,a gribu rakstīt PHP mājlapas objekti orenteti pareizi. Vai tas ir taisit tabulas ar bukltiņām kas norāda kas notiks (algoritmi)? jebkas savādāks. vai to var uzstaisit ar frontpage vai vajiag dremweawer? kur es varu iszlasīt kauko par objekti orienretu programmēsanu? man mācsa FoxPro For Windows pilciņā ta ka es drusku māku jau programēt.

Link to comment
Share on other sites

Es varu programmet iekšs PHP jo mums to ari māca. Es varu uzstaisīt gan ka no formass nāk dati uz msql datubāzi gan ka atnāk atpakaļ un rādas lapā uz leju (ar doi while fetch assoc). zinu qverijus SELECT, INSER, UPDATE DELETE kā pareizi secīna vāvrdiem. Es gribu saprast. Kas ir OOP.

Link to comment
Share on other sites

v3rb0 paldiesp ar linku. bet Kam tas vis vajadzigs? ManS datorpuilciņa skolotājs parsti vissu izskaidro tā ka var saparst. piemerām es sapratu par masīvu kad uzīmēja plauktinu ar nummurētām sastītēm. ja jūs visu saprotiet jo esat augstskolā vai drbā tad paskaidrojiet lai varu saprast, ko tas OOP noz;ime.

Link to comment
Share on other sites

Tas nav izstāstāms divos/trīs teikumos. Ja kāds to mēģinās iebāzt divos teikumos, tad tev visdrīzāk radīsies nepareizs priekšstats par to, kas ir OOP, vai arī nesapratīsi. Iesaku palasīt kautko vispārēju par OOP, lai rastos priekšstats kas tas ir, un tikai tad ķerties php oop klāt. Ja draudzējies ar angļu valodu, tad ķeries te klāt: http://en.wikipedia.org/wiki/Object-oriented_programming un seko līdzi linkiem lapas apakšā.

 

A kam tas viss vajadzīgs? Lai ērtāk/ārtāk/labāk programmētu (ja pareizi to dara, protams). Tāpat kā ar funkcijām. Bez fjām var jau programmēt, bet ceru, ka saproti, cik nesmuks un grūti saprotams kods tev radīsies. Ja pareizi veido funkcijas, tad kods lasās daudz labāk un uzlabojumi veidojas vienkāršāk. Tāpat ir arī ar OOP. Ja pareizi to pielieto, tad kods paliek vieglāk uzturams (maintable).

Link to comment
Share on other sites

Tas viss ir tieši tāpat, kā ar kastītēm :) Katrai kastītei (objektam) ir savas īpašības un savas metodes, kuras strādā ar šīm īpašībām. Kastītē tu vari ielikt citas kastītes. Un vienu un to pašu kastīti vari izmantot daudzkārt. Tieši tāpēc oop ir vajadzīgs - tu uztaisi dažādas kastītes un vāc no viņām programmu kā no lego. Ja vajag ko mainīt, tev nav jārokas pa visu programmu, tu zini, ka šo dara tā kastīte, un pārtaisi tik viņu...

Link to comment
Share on other sites

Paldies Bubu. Katrs gabalinš progtrammā patsāvīgs, dara savu udzevumu, viens sadrarbojās ar otru, viens otru ietekmē - esa vai pareizi sapratu? tā kā darbinieki liela ofisā? angķu valodu m,an nav problēmas es dzivoju agrāk Londonā kādu laiku.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...