Jump to content
php.lv forumi

Par web izstrādi.


SkyD

Recommended Posts

Kautkā pa netu rokoties kārtējo reizi uzgāju web izstrādātājus. Ir baigi foršās lapas uztaisītas, dizains baig ok, summa noplēsta arī ok.

Gribētos jautāt, kā noris web lapas pasūtīšana, precīzāk sakot maksāšana. :DD~

Krč es piem. izveidoju tādu smuku lapu, ar visu administrēšanas rīku, iekšā ir 6sadaļas, dizains smuks.

Ielieku to pārdot, piem. pa 70Ls. Tagad, piem. piesakās kāda firma, vai kkas tml., kas grib pirkt šo web lapu.

Kā rīkoties? Tātad cena = 70Ls. Lai tā firma, vai vnk useris pārskaita man naudu, es nododu viņam web lapu, aizmirstu pa viņu un viss ok, ja? Vai tomēr, nē? Kautkādas ziepes[sūdi] nevar sanākt?

Nedomāju neko te tagad tirgot, vnk interesē ši lieta turpmākajā dzīvē. Kas zin, moš nāksies kādreiz ar šito saskarties, un ta nezinās, ko darīt.=]

Link to comment
Share on other sites

Atkarīgs no privātpersonas, bet, protams, nav jau grūti izdomāt ( ja vien tevi nesauc Robis ), kas garantē lielāku respektu un kāds klients - apmierināts un apservisots vai pamests uz salas - aizliks par tevi labu vārdu kādam citam.

Link to comment
Share on other sites

web lapas tiek taisiitas peec pasuutiijuma tiiri peec individuaalajaam veelmeem un dizains tiek saskanjots uzreiz ar klientu, neviss kautko uztaisi un tad meklee, kam paardot.

 

Taalaak, viens variants ir regjistreeties, kaa pashnodarbinaatajam un liigumus sleegt, kaa gabaldarbus ar fiziskaam/juridiskaam personaam. Nekad arii nebuus taa, ka ja Tu kaadam taisi web lapu, tad nosuutiisi vinjam pa e-pastu. Vismaz vienu reizi ar personu tiekas. No savas pieredzes divas - sleedzot liigumu (rakstsisku/mutisku) un izzinot, kam iisti web lapaa jaabut. Otro reizi tiekas, lai apmaaciitu klientu riikoties ar savu CMS un pa vidu caur m.t., email, skype.

 

Ja liigums netiek sleegts un viss balstaas uz uzticeeshanos, tad apmaksu prasu 1/3 uzreiz, 1/3 kad klients redz, ka pirmie rezultaati vinju apmierina, paareejo, kad nodota web lapa. Web lapas parasti arii nesuuta pa e-pastu, bet klients iedod sava production servera paases un Tev vinja ir jaauzliek, lai skaidrs, ka vinja darbojas pilniibaa.

 

Kad jau taisiisi klientam lapu, tad pieredze naaks, gan darbaa ar klientu, gan klientu piesaistiishanaa, etc. Vajag tikai saakt, bet dariit to tikai tad, kad ir skaidrs, ka vareesi. Otrkaart lai Tev buutu sava "aizmugure". Zinaams dizaineris pie kura pasuutiit sho to, savs dev serveris, kur prieksh klienta ik pa laikam paraadiit rezultaatus. Nu taadi itkaa nieki, bet bez kaa nevar.

 

Veel reti ir taa, ka pats programmeetaajs meklee sev darbus. Parasti ar kaadu(fizisku/juridisku personu) citu, kursh nodarbojas tikai ar maarkentingu. Parasti tas arii raksta speceni un tiekas ar klientu.

Link to comment
Share on other sites

nu vecīt... programmēšana iet roku rokā ar hostingu. respektīvi, ja esi freelanceris tad tev noteikti būtu jāpiedāvā savs serveris vai vismaz kāds sadarbības serveris..

parasti man bija tā, ka pasūta lapu, un es nokārtoju pilnīgi visas lietas (ftp, emails, domēns, utt), pat ja serveris nav mans.. klientam vienkārši pasaku cik un kur jāmaksā (piemēram, ja latnet vai cits hostinga serveris) un miers.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...