Jump to content
php.lv forumi

Izglītība


Kaklz

Izglītība  

2 members have voted

  1. 1. Izglītība

    • Mācos vidusskolā vai pamatskolā
      0
    • Mācos profesionālajā studiju programmā (koledža)
      0
    • Mācos bakalaura studiju programmā
      1
    • Mācos maģistra studiju programmā
      0
    • Vairs nemācos, ir vidējā izglītība
      1
    • Vairs nemācos, ir profesionālā izglītība
      0
    • Vairs nemācos, ir bakalaura grāds
      0
    • Vairs nemācos, ir maģistra grāds vai augstāks
      0
  2. 2. Specialitāte

    • Saistīta ar informācijas tehnoloģijām
      2
    • NEsaistīta ar informācijas tehnoloģijām
      0
    • Pagaidām nestrādāju
      0
  3. 3. PHP

    • Kas tas tāds?
      0
    • Hobijs
      1
    • Pagaidām apgūstu
      0
    • Piepelnos
      0
    • Maizes darbs
      1


Recommended Posts

Augstakaa matematika cik saprotu palidzes uzlabot logisko domasanu un paatrinas algoritmu konstruesanu galvaa...

Man tiesi interesee apguut programmesanas un efektiifu algoritmu izstraades pamatus, datu strukturas utt. Ceru ka tur bus tadas iespejas to apguut, jo darbaa to nav laika dariit un uz savu roku nemties ari nav diezgan efektivi. Gribas lai kads pieredzejis vecis izstaasta kas un kaa...

 

Pa to darba/macibu apvienosanu. Varbut ir kaadi nebuutiskaaki prieksmeti kur var laist uz halavu. Gribu no augstskolas dabuut tikai taas zinaasanas ko man vajag, lai sekmigi pavilktu visu to padarisanu. Ideals variants butu ka savu laiku varetu iedallit 10 stundaas no kurma 1/3 tiktu atveleta sedesanai skolaa, 2/3 darbam + vel majasdarbi...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

apgūt programēšanu var palasot forumus un paklausoties ko runā. augstskolās bieži vien lielie vīri sāka programēt 20 un vairāk gadu atpakaļ, bet tagad stāsta to kas bija aktuāls gadus 10mit atpakaļ.IT lauciņā 10 gadi ir vesela mūžība - paliek tika triviālas lietas c/c++ sintakse, sortēšanas/meklēšanas algoritmi utt. Pasniedzēji kas zin kas notiek tagad no pieredzes, nevis no grāmatām un preses relīzēm, tikpat kā nav, jo alga pasniedzējam ir mazāka kā lielajiem it guru.

 

nezinu par visām skolām, bet cik esmu saskāries tad kursā paredzētais programēšanas apgūšanas līmenis daudz tālāk par hello worldu neaiziet, jo gadās grupā cilvēki kuriem kaut kas nesanāk, pasniedzējs piebremzē - otrai daļai paliek garlaicīgi - tie sāk laist luni.

 

es katrā ziņā neietu uz augstskolu ar domu ka tad kad to pabeigšu mācēšu visu un būšu megakrutais koderis - tik vienkārši nebūs.

Link to comment
Share on other sites

Es jau nemaz taa nedomaju, prtams ka programmesanu neviens tev ar karotiti mutee neielies. Jamacas un jastude pasam... Man nevajag lai man tur maca valodu sintakses vai ko tadu! Gribu tiesi iebaazt degunu tajaas lietas kas varbut bij pirms 10-15 gadiem, jo viss jaunais tacu buuvejas uz vecaa baazes. Man trukst tiesi teorijas, pa daudzaam lietaam un lidz ar to taa sauktais redzes loks sasaurinaas.

Pats jau ari var visu iemacities, protams, tikai domaju ka augstskolaa tas varetu but vieglaak un plus vel papiirs kam musdienaas tomer ir nozime, ja protams neveelas seedet uz pelekajiem zirniem...

Link to comment
Share on other sites

paga vispirms

Man tiesi interesee apguut programmesanas un efektiifu algoritmu izstraades pamatus, datu strukturas utt...

un pēc stundas jau interesē vispārējā augstākā izglītība intelekta līmeņa celšanai. vispirms tiec skaidrībā ar savām prioritātēm - ko īsti gribi sasniegt pirmo, jo gads šurp/turp ir ilgs laiks.

Link to comment
Share on other sites

Nu es domaju ka tas tiesi tajaa ari ietilpst, nejau 2.5 gadus es tikai to vien tur macisos. Paplasinaat drusku savu apvaarsni programmesanas kaa taadas zinaa. Nejau izglitots cilveeks sakitaas taads kurs obligati ir macijies ekanomiku, psihalogiju, socialogiju vai sazin veel kaadus tur prijomus... Tacu nevar piekrist ka normals izglitots cilveks ir arii ar 7 klasu izgliitiibu lai arii kaa vins tur maacetu kodeet...

Link to comment
Share on other sites

Sogad gribu staties LU programmetajos (profesionalajas studjaas 2,5 gadi laikam). Varbut kads jau macas/ir beidzis sai vietaa? Gribetos uzzinat kaa ir tur maacities, vai var tiesam ko lietderigu iemacities, kam japievers lielakaa uzmaniba macoties, kaa ar iestaasanos maksas grupaa, kadi pasneidzeji, vai var veiksmigi dienas studijas apvienot ar darbu, kadas lielaakaas problemas tur macoties, kaadas alternativas (macibu cietas zinaa)...

 

Esmu pabeidzis to programmu gandrīz 3 gadus atpakaļ. Attiecībā uz vērtīgā iemācīšanos - tas viss ir atkarīgs no tevis paša, vai to, ko tev piedāvās tu mācēsi paņemt pretī un attīstīt. Tā vairs nav skola, kur katram pakaļ skrien ;).

Attiecībā uz studiju apvienošanu ar darbu - sāku strādāt ja nemaldos 1. kursa beigās vai 2. kursa sākumā, mācos un strādāju līdz pat šim brīdim.

 

Mācoties problēma bija tikai viena - tā kā programma tika iesākta tajā gadā, kad tur iestājos, bija daudz neskaidrību. Pa šiem gadiem situācija noteikti jau ir mainījusies un lielais vairums neskaidrību ir atrisināts. Manuprāt tas ir ideāls variants izglītības iegūšanai - sāc ar šo programmu, pēc tam pamācies vēl divus gadus, dabū bakalaura grādu, pēc tam vēl divus gadus un esi jau maģistrs ;)

Link to comment
Share on other sites

Blitz: it kā jau labi, bet man ir liela aizdoma ka divarpus gados, un no visa kā uzreiz, tāds bišķiņš tik sanāks. ka tik beigu punkts nebūs gandrīz turpat kur sākums pirms divarpus gadiem.

Edited by v3rb0
Link to comment
Share on other sites

tak augstskolaam meerkjis ir nevis veidot programmeetaajus-nuugjus, bet izgliitotus, intelektuaalus cilveekus.

zheel, ka to daudzi nesaprot

 

Studentam principā neinteresē, kas ir augstskolas mērķis. Viņam ir prātā savējie. Sāksim jau ar to. Un pamatā studenta mērķis ir iegūt to "tualetes papīru", ko sauc par diplomu, lai varētu kandidētu uz amatiem lielās firmās, kur daudzās ir prasība izglītība. Katrs students savu intelektu veido pēc saviem ieskatiem.

Link to comment
Share on other sites

V3rbo: tiesi tapec ari velejos apostiit situaciju, dabuut no kada atsauksmes kas studee vai jau beidzis...

Kaa Kaklz rakstija : "tas viss ir atkarīgs no tevis paša, vai to, ko tev piedāvās tu mācēsi paņemt pretī un attīstīt.", viss atkarigs no manis pasa, tikai velos zinat vai tur tiesam IR ko nemt. Luni jau es tur netaisos iet laist, pa 800 latiem gadaa tas nav to veerts, tapec ja iesu tad tiesaam iesu maacities...

Link to comment
Share on other sites

Kaa Kaklz rakstija : "tas viss ir atkarīgs no tevis paša, vai to, ko tev piedāvās tu mācēsi paņemt pretī un attīstīt.", viss atkarigs no manis pasa, tikai velos zinat vai tur tiesam IR ko nemt.

 

Es teiktu, ka IR :)

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...