Jump to content
php.lv forumi

Koda Laboshana Onlainaa


Klez
 Share

Recommended Posts

Es taisu php scriptu, lai onlainaa vareetu papildinaat lapu, vai labot kodu, Tachu ir viena probleema.

Kaa var noraadiit kodam lai vinsh nenjem veeraa sliipsviitru "" meedinaaju ar srt_replace, tachu nekas nesanaak. Varbuut kaads vareetu uzrakstiit kaa lai to dabuu gatavu, kad vinsh sho sliipsviitru "" nenjemtu veeraa.

<code><font color="#000000">

<font color="#0000CC"><?
$fails </font><font color="#006600">= </font><font color="#CC0000">"faila_vards"</font><font color="#006600">; 
</font><font color="#0000CC">$fails_atverts </font><font color="#006600">= </font><font color="#0000CC">[url=http://lv.php.net/fopen]fopen[/url]</font><font color="#006600">(</font><font color="#0000CC">$fails</font><font color="#006600">, </font><font color="#CC0000">"w"</font><font color="#006600">); 

</font><font color="#0000CC">[url=http://lv.php.net/stripslashes]stripslashes[/url]</font><font color="#006600">(</font><font color="#0000CC">$kods_jauns</font><font color="#006600">);
</font><font color="#0000CC">$kods_jauns </font><font color="#006600">= </font><font color="#0000CC">[url=http://lv.php.net/str_replace]str_replace[/url]</font><font color="#006600">(</font><font color="#CC0000">""</font><font color="#006600">,</font><font color="#CC0000">""</font><font color="#006600">,</font><font color="#0000CC">$kods_jauns</font><font color="#006600">); </font><font color="#FF9900">// sheit ir sliipsviitra
</font><font color="#0000CC">[url=http://lv.php.net/fwrite]fwrite[/url]</font><font color="#006600">(</font><font color="#0000CC">$fails_atverts</font><font color="#006600">, </font><font color="#0000CC">$kods_jauns</font><font color="#006600">); 
</font><font color="#0000CC">[url=http://lv.php.net/fclose]fclose[/url]</font><font color="#006600">(</font><font color="#0000CC">$fails_atverts</font><font color="#006600">); 
echo </font><font color="#CC0000">"Kods izlabots!!!"</font><font color="#006600">;
</font><font color="#0000CC">?>
</font>
</font>
</code>

tacu php interpretaators pazinjo par kluudu (parse error)

Ceru ka kaads paliidzees

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Te vēl derētu

1) flock();

2) un vēl būtu jauki, ja saturu izvadītu iekš <textarea>

3) un pievienotu <input type="submit">!

4) tad vēl palīdzētu arī

 

<script language="JavaScript" type="text/javascript">

function insertText(text){

document.inp_n.file_name.value+=""+ text;

document.inp_n.file_name.focus();}

</script>

<form enctype="multipart/form-data" action="edit.php" method="POST" name="inp_n">

Ievadi faila nosaukumu: <input type="text" name="file_name"/>

<input type="submit" value="labot" name="submit"/>

<?php

$dir=@opendir("./");

while($file=@readdir($dir)){

if ($file!="." && $file!="..") {

if (!is_dir($file)) {

print "<a href=\"java script:insertText('$file')\">$file</a><br/>";

}

}

}

?>

</form>

, lai nav jāatceras visi tizlie failu nosaukumi :))

 

Vai kādam ir šis kods jau pilnībā gatavs vai jāķeras pašam pie lietas?

Link to comment
Share on other sites

$kods_jauns = str_replace(\"\",\"\",$kods_jauns); // sheit ir sliipsviitra

tev tak šeit vispār nekas nav ielikts pēdiņās.. bet vispār es nesapratu tavu domu. tu gribi, lai no "" tā slīpsvītra tiktu noņemta ? tad stripslashes (varbūt 2reiz) vai

$kods = str_replace("\\\"", "\"", $kods);

 

ja gribi, lai tiek pielikta, tad addslashes vai

$kods=str_replace("\"", "\\\", $kods);

Edited by Stopp
Link to comment
Share on other sites

koda labošana onlainā manuprāt nav prāta darbs, jo:

1. tā ir strādājoša sistēma - jebkura kļūda momentā ietekmē sistēmas darbību

2. dajebkādā veidā tiekot klāt administrācijas sistēmai visi kodi ir atklāti un viegli modificējami (piemēram pie ielogošanās visas paroles nosūtās kādam uz meilu) un dzēšami.

3. jēga? interneta kafeinīcā kodēsi savu lapu? un ja nu tur keyloggeris stāv?.. pārejam atpakaļ pie punkta nr.2 :)

Link to comment
Share on other sites

koda labošana onlainā manuprāt nav prāta darbs, jo:

1. tā ir strādājoša sistēma - jebkura kļūda momentā ietekmē sistēmas darbību

2. dajebkādā veidā tiekot klāt administrācijas sistēmai visi kodi ir atklāti un viegli modificējami (piemēram pie ielogošanās visas paroles nosūtās kādam uz meilu) un dzēšami.

3. jēga? interneta kafeinīcā kodēsi savu lapu? un ja nu tur keyloggeris stāv?.. pārejam atpakaļ pie punkta nr.2 :)

Šis variants der lapai:

  • kuru maz apmeklē
  • ir tikai viens admin accounts bez svarīgiem datiem

Edited by jogin
Link to comment
Share on other sites

svarīgi dati - visi source kodi! doh!

un kāda jēga onlainā labot mazapmeklētu lapu? mazapmeklēta lapa var pagaidīt pāris dienas kamēr atbildīgā persona izlabo to visu pasākumu lokāli un uzmet uz ftp

Link to comment
Share on other sites

ar tādu attieksmi.. whuh.

un laikam esi vēl pamatīgs iesācējs, jo ar vadību ir jābūt vienošanām cik ilgā laikā un kas tiek darīts. neba tev tagad nakts vidū zvana un liek skriet uz e-caffē programmēt lapu.

 

šitais online edit variants der tikai maksimāli extremālos gadījumos kad tu piemēram uz mēnesi esi aizgāzis uz Kolumbiju, bez savas kastes un lapā vajag kkādas fundamentālas izmaiņas.

un jāprogrammē ir bez kļūdām. pietam ja tā ir vidēja līmeņa lapa, tad tur noteikti nav daudz vietu kur kļūdīties.

Link to comment
Share on other sites

Kad es konkrēto lapu taisīju pirms ~ 2 gadiem, tad es biju konkrēts iesācējs php. To es atzīstu.

 

Termiņus nebija iespējams ieviest, jo netika iedoti visi vajadzīgie materiāli. Tos katru mēnesi pārstrādāja un pielika klāt. Variants bija pretīgs. Es biju visu uztaisījis, pēc tam atkal zvana un saka, ka vajag izmainīt, jo informācija neesot pareiza. (It kā es būtu vainīgs, ka nevar uztaisīt info bez kļūdām!)

 

Tāpat arī sadaļu skaits, no tā, ko sākumā vienojāmies, mistiskā veidā pieauga par 2/3 :(

Tā kā - kāda ir attieksme pret mani, tāda arī pretī tiek saņemta.

 

Pie tam FTP pieeja ir tikai no dažām IP, kuras iepriekš jānorāda. Un vispār "serveris" ir ūberkruts -

Linux montreal.mandrakesoft.com 2.4.18-1mdksmp #1 SMP Wed Feb 27 18:15:50 CET 2002 i686 unknown PHP Version 4.1.2

 

Tā kā man ir nospļauties, ja pret mani izturas, kā pret kaut kādu... Lai iet ...

Ja vismaz sakarīgi maksā un neprasa, lai uztaisa greizas weblapas, ar pilnīgi **** dizainu un caur ***** ieviestiem risinājumiem :)))

Edited by jogin
Link to comment
Share on other sites

Tā lapa arī bija sākumā ar pilku html :)

Problēma - es vadību nedabūju parunāt, jo viss notiek caur uzņēmuma kopējā dizaina veidotājfirmu. Dizaineris ir starpnieks un nekā no web pamatprincipiem necērt.

Pie tam viņš uzskata, ka webs ir jātaisa līdzīgi kā tipogrāfijas buklets :)

Tad viņš lika pārtaisīt 3 reizes pēc 3 citiem saviem dizainiem, kas bija druskucīt, labāki, bet tos uzņēmums neakceptēja un tāpēc arī par to es neko nesaņēmu. Tagad jau tā ir kļuvusi par labdarību, kura ilgi vairs neturpināsies.

Tagad ir variants esošo html pārtaisīt uz php risinājumu, jo ko var gribēt - man jau zb - tagad lapai vajag jau 6 valodas (sākumā 3) un te nu loģiski bez language failiem ir tīrās mocības. Tā nu pārtaisīšu visu iekš php un pasūtīšu 3 mājas tālāk...

Turklāt besī, ka FTP var piekļūt tikai no mājām, kur es esmu tikai pa nakti :( Tas arī ir iemesls tiešsaistes rediģēšanas ieviešanai.

 

Varbūt tomēr kāds izpalīdzēs ar savu scriptu???

Edited by jogin
Link to comment
Share on other sites

a es tā arī nesapratu kurā brīdī parādās php sources editēšana?

datubāzē tak sadaļas var pievienot kaut vai miljons, galvenais uztaisīt sistēmu... khm khm.

 

un kas vainas ftp no pāris IP? ļoti atbalstāma sekjūra lieta. un vai tad tev IP mainās ik pēc dienas? pietam var arī IP range uzlikt.. nu nav jau tik traki... manuprāt tikai tukša muldēšana - sliktais pasūtītājs.

Link to comment
Share on other sites

Galvenais ir valodu failu rediģēšana, laijeru pārbīdīšana un php sources rediģēšana jau būtu vispār ideāli.

Pāris IP ir laba lieta, bet, ja es nevaru būt mājās, kur man ir mana statiskā IP ar konkrēto FTP piekļuvi un dizaineris tevi bombardē ar zvaniem un sms, kamēr tu sēdi lekcijā uz uztver jaunas zināšanas, lai ieliek komatu un 3 bildes pabīda pa 3 centimetriem, tiko tas viņam pēkšņi ienāk parātā, tad vispār čau.

 

... un viss jau gandrīz ir galā - palikuši tikai daži sīkumiņi :) bet ej nu zīlē, kad atkal vajadzēs ielikt kādu <br/> vai left:x+50px :)))

Edited by jogin
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...