atari Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 Ir šads skripts: <? // Connect to the database mysql_connect ('localhost', 'root', 'password') ; mysql_select_db ('db'); // Select random rows from the database $result = mysql_query ("SELECT * FROM content, users ORDER BY catid ASC LIMIT 3"); // For all the rows that you selected while ($row = mysql_fetch_array($result)) { // Display them to the screen... echo "<a href=http://localhost/site/celjsh=" . $row["id"] ." target='_parent'> <b>" . $row["username"] . "</b> </a> <br />" ; } ?> kas tas iedarbinās tad tas parāda visus ierakstus no tabulas "users" lauka "username", bet es vēlos, lai parādītu tikai tos "username" ierakstus, kuri ir tabulā "content" kaut ko ierakstījuši, laikam saprotamāk būtu, tā, kad tas skripts iedarbinās parāda visus lietotājus, bet es vēlos, lai parāda tikai tos kuri ir kaut ko ierakstījuši html formā, kas saglabājas tabulā "content" laukā "fulltext" un linku uz viņu rakstu. Piezīme, tabulā "content " ir lauks "created_by" kas sakrīt ar vērtību tabulas "users" lauku "id" . "cat_id" ir tabulas "content" lauks. Ja sanāca saprotami, palīdziet ar padomu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokimons Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 (edited) es avrbut pilnigi neaspratu bet vai tā neietu $result = mysql_query ("SELECT * FROM content, users WHERE content.fulltext <>'' AND content.created_by=users.id ORDER BY catid ASC LIMIT 3"); '' ir apastrofs apastrofs Edited March 24, 2006 by pokimons Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 Glabā tabulā users conent ierakstu skaitu (var izdalīt tam īpašu tabulu arī catid, userid, count) Līdz ar to varēsi 2-ās dimensijās skatīties, kas kur kur ir... Link to comment Share on other sites More sharing options...
atari Posted March 24, 2006 Author Report Share Posted March 24, 2006 (edited) paldies, tagad ir gandrīz tas, ko vēlos, ir tikai viena nianse, parāda visus lietotāja rakstus, kas pēdējais to pievienojis, teiksim lietotājs "vasja pupkin" ir ierakstījis pēdējos 3 rakstus no visiem lietotājiem un rāda šādi: vasja pupkin vasja pupkin vasja pupkin bet es vēlos, lai rāda tikai lietotāju vārdus kuri pēdējie rakstījuši rakstus: vasja pupkin chumazik borja Edited March 24, 2006 by atari Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 group by <user_table>.<id_field> pieliec klāt beigās Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokimons Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 vaitad man bikja pareizi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atari Posted March 24, 2006 Author Report Share Posted March 24, 2006 Darīju pēc Jūsu ieteikumiem un viss strādā kā nākās. Paldies! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts