Jump to content
php.lv forumi

CakePHP


Shaman`is

Recommended Posts

  • 5 months later...

Lietoju Cake'u jau otrajam projektam. Tiiri eerts, aatri var kapaat kodu ;) Katrai lietai protams ir savi miinusi.. piem cake'am man nepaaraak patiik HtmlHelpers konkreetaak html helpera selectTag funkcija kura ir taa diezgan pastuulbi uzrakstiita... + saskaaros ar taadu ljooti dumu lietu kaa SQL cache'ing kuru nav tik viegli atsleegt, principaa neiespeejami, jo vinji to nemaz nav ieimplementeejushi jo lieta taada ja buus SELECT tad INSERT un tad taads pats SELECT tad otrais SELECT's netiks pieprasiits un pat netiks atgriesti dati...

Edited by Emīls
Link to comment
Share on other sites

Par to select tag funkciju - nav jau problēmu uztaisīt pašam savu helperi, kas "Paplašina" jeb pareizāk droši vien būtu teikt - pārdefinē jau gatavo select.

 

T.i., helperis "MySelect" saņem tos parametrus, kas tev pašam ir nepieciešami un tad nodod tos tālāk $html->... un atgriež rezultātu.

 

PS. man pašam līdz šim nav bijis iebildumu pret jau esošo select helperi.

 

 

Un jā - iesaku apskatīties Zend Frameworku.

 

CakePHP vairāk ir tāds "out of box" gatavs produkts, kur liela daļa procesu notiek automātiski (noder maziem projektiņiem), savukārt Zend ir lielāka kontrole pār procesiem.

 

Turklāt - daļu Zend funkcionalitātes pavisam mierīgi var izmantot arī tad, ja projekta pamat frameworks ir Cake - piemēram, pdf apstrāde varētu noderēt. ;)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...