Jump to content
php.lv forumi

Semantic & valide web


biossss

Recommended Posts

Cik vien varu, tik taisu pēc iespējas semantiskāk.

Un validācija jau neizslēdz semantiku. Var uztaisīt ļoti semantiski valīdu lapu, kura arī validējas html un css.

Aptauju jau pats varēji uztaisīt (Poll).

Edited by bubu
Link to comment
Share on other sites

Galvenais faktors, kā vienmēr ir laiks. Protams, cenšos cik vien var, lai atbilstu standartam.

Īstenībā, gadījumā, ja lapas izskats sāk dīvaini uzvesties (norādi vienu, bet vai nu neņem galvā, vai iet vispār greizi), tad pirmais, kas tiek izdarīts, ir lapas validēšana. Un visbiežāk šādu efektu izraisa nekorekts html's vai nedaudz līka css definīcija, protams.

Link to comment
Share on other sites

kad taisu priekš sevis, vai arii nav ko darīt ( nereaali ) , tad ljoti lielu veeriibu pieveershu, un arii WAI pieveershos .

 

Kad tiek taisiits komerciaali, tad atkariibaa no klienta veelmeem, jo nu neiestaastiisi tu vinjam ka to tur fiichu nevar likt, tikai taapeec ka tad neatbildiis standartiem, un nemaz nedriikst staastiit, jo kas maksaa, tas pasuuta muuziku :) Protams ja klientam ir veelme, vai arii tas tieshi tiek piedaavaats, tad visas puules tiek pieliktas lai buutu standarti uz goda :)

Link to comment
Share on other sites

vienreiz mēģināju uztaisīt savu lapeli par validu xhtmlu. lapa riktīgi maza, bet tāpat nesanāca ;) kopš tā laika piedrāžu visus standartus - tāpat visi pārlūki nekodē standartus vaļā identiski. lapas beigās teikts, ka lapa paredzēta aplūkošanai ar ff - kas grib, tie skata ar ff ;)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...